Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχή;

10511359_10204219594230829_2566301546104915959_n
Μήπως η ΑΠΟΧΗ στις εκλογές είναι μία στάση πολιτικής ανυπακοής έναντι στην συστηματική συνταγματική παραβίαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας;

Όταν……..

……….. οι νομοθέτες δεν ενεργούν προς όφελος των πολιτών, αλλά προς όφελος τρίτων.

………….διαπιστώνεται εκτεταμένη ανομία, ως αποτέλεσμα αμέλειας εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων από την πλευρά της κυβέρνησης.

……….οι φορείς της εξουσίας καταχρώνται ή σπαταλούν τους πόρους που τους εμπιστεύονται οι πολίτες.

……………η πολιτική εξουσία στερεί την ατομική ιδιοκτησία των πολιτών, χωρίς την έγκρισή τους.

Η συσσωρευμένη ιστορική πείρα των δύο τελευταίων αιώνων διδάσκει ότι………  


…..πολιτική δημοκρατία χωρίς οικονομική και κοινωνική δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία.

Όπως έγραψε ο Γιώργος Πολίτης, η πολιτική ανυπακοή αφορά στη ...

Ενα πολυδιαφημισμένο ταξίδι στο Καράκας με άγνωστα αποτελέσματα


Είναι ένας από τους τελευταίους «αστικούς μύθους», που άπτονται της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως των ΕΛΠΕ, που ανέλαβαν να την υλοποιήσουν. Ο λόγος αφορά στην εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε εκεί γύρω στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε, στο μακρινό Καράκας της Βενεζουέλας.

Ο σκοπός της αποστολής -για όσους τη θυμούνται- ήταν η προμήθεια φθηνού, αργού πετρελαίου. Το αποτέλεσμά της, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο, αν και για τους γνώστες του αντικειμένου συνιστούσε μυστήριο πριν καλά καλά απογειωθεί το αεροσκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον μακρινό προορισμό της. Κι αυτό γιατί στον ενεργειακό χώρο είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι Κινέζοι, ήδη από την περίοδο 2007 - 2008, παίρνουν από τη Βενεζουέλα τις μεγαλύτερες και τις καλύτερες ποσότητες αργού της χώρας. Συνεπώς, εξαρχής τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα:

Τι ακριβώς πάει να πάρει η Ελλάδα από εκεί; Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, απάντηση δεν έχει δοθεί. Σύμφωνα με μια πληροφορία, που....

ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Πώς το πετρέλαιο θέρμανσης επιστρέφει σε τιμές 2009

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σε τιμές που δεν είδαν ούτε τις πολύ καλές εποχές πριν από την κρίση θα προμηθεύονται οι καταναλωτές από τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ήδη η τιμή της βενζίνης υποχώρησε στα επίπεδα του 2009 και διαμορφώθηκε πανελλαδικά στο 1,42 ευρώ το λίτρο και στην Αττική στο 1,35 ευρώ το λίτρο.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της νέας αποκλιμάκωσης της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης αργού, μετά το ξέσπασμα της χρηματιστηριακής κρίσης στην Κίνα. Η παράλληλη ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτελεί πρόσθετο θετικό παράγοντα διαμόρφωσης των τιμών στην εγχώρια αγορά σε χαμηλά επίπεδα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ...

Αδειάζει η Ελλάδα – Πάνω από 482.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό την περίοδο 2008-2013

Αδειάζει η Ελλάδα – Πάνω από 482.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό την περίοδο 2008-2013
Η κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην μετανάστευση ανθρώπους και επιχειρήσεις, με ένα σημαντικό κομμάτι εξειδικευμένου δυναμικού να αναζητά της τύχες του εκτός χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που επικαλείται η "Καθημερινή", την περίοδο 2008-2013, πάνω από 482.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό, με το 4.4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας να έχει φύγει εκτός συνόρων.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 14.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στην Βουλγαρία, αναφέρει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για την οικονομία της αγοράς στην Σόφια.

Η μετανάστευση νέων και η πτώση των γεννήσεων θα,,,

Η τιμή διυλιστηρίου υποχώρησε κατά 13%, όμως η μείωση στην αντλία είναι μόλις 9%

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Σε τιμές που δεν είδαν ούτε τις πολύ καλές εποχές πριν από την κρίση θα προμηθεύονται οι καταναλωτές από τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ήδη η τιμή της βενζίνης υποχώρησε στα επίπεδα του 2009 και διαμορφώθηκε πανελλαδικά στο 1,42 ευρώ το λίτρο και στην Αττική στο 1,35 ευρώ το λίτρο. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της νέας αποκλιμάκωσης της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης αργού, μετά το...