Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Την Έναρξη της Γεώτρησης Αξιολόγησης "Glaucus-2" στο Τεμάχιο 10 Ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου

 



Την έναρξη των εργασιών της γεώτρησης αξιολόγησης "Glaucus-2" εντός του Τεμαχίου 10, στην AOZ της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου 2021, αναφέρεται ότι:

Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το εργοστάσιο της Kavala Oil για να διασφαλιστεί η υγεία και η ακεραιότητα των εργαζομένων

 


Κοινή Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή, Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Χρήστου Μέγα, Γραμματέα Τομέα Εργασίας

Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil μετά την βραδινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας».

Μετά από ολονύκτιο αστυνομικό σχεδιασμό στις 6 π.μ. οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου και έχουν αποκλείσει περί ..

Global Oil And Gas Discoveries Set To Hit 75-Year Low In 2021

 


Global oil and gas discoveries in 2021 are on track to hit their lowest full-year level in 75 years should the remainder of December fail to yield any significant finds, Rystad Energy analysis shows. As of the end of November, total global discovered volumes this year are calculated at 4.7 billion barrels of oil..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 


ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ KAVALA OIL

 


Μια ανεπίτρεπτη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της KAVALA OIL στην Καβάλα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις και γαντζωμένοι σε έναν πύργο υψηλής επικινδυνότητας.

H ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL, οι οποίοι μαζί..

Εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τα «Πετρέλαια Καβάλας»

 




«Εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τα "Πετρέλαια Καβάλας"», απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση, «καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ από τα χαράματα σήμερα μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων με σκοπό να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων που εδώ και μήνες αντιστέκονται..

Energean: Έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου

 


Με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η διοίκηση της Energean έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της. Η εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των ζητημάτων ασφαλείας που έχουν

Η SOCAR στοχεύει να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2022 από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις δικές της εγκαταστάσεις



 

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα στις αρχές του επόμενου έτους μέσω της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις δικές της εγκαταστάσεις, επιταχύνοντας μια τάση που ξεκίνησε πριν από σχεδόν..

Υδρίτες μεθανίου στην Ελλάδα – Ο άλλος ενεργειακός πλούτος

 




Το 2012 με ανακοίνωσή μου σε ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα “Ελληνικοί υδρογονάνθρακες από την έρευνα στην εκμετάλλευση” είχα παρουσιάσει τις προοπτικές παρουσίας υποθαλάσσιων μη συμβατικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην χώρα μας. Τα κοιτάσματα αυτά αφορούν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 

 

Lukoil: To πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει τα 380 δολάρια ανά βαρέλι το 2050

 




Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι και στα τρία σενάρια για τις παγκόσμιες ενεργειακές εξελίξεις έως το 2050, με τον πληθωρισμό και τις τιμές του άνθρακα να οδηγούν δυνητικά το πετρέλαιο στα 380 δολάρια το βαρέλι το 2050, σύμφωνα..