Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή μελών του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) πριν από λίγο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι.
Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως..

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ


Από το inegsee.gr 
Παρουσιάστηκε σήμερα, 13 Μαρτίου 2019, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας έρευνα εθνικής κλίμακας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την εταιρία Alco, με θέμα «Η ποιότητα της εργασίας: Παρουσίαση δεικτών και δειγματοληπτικών ευρημάτων».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών σε ολόκληρη την επικράτεια από 1 έως 8 Μαρτίου 2019 και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν ..

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Η Αναδιανομή της Παγκόσμιας Παραγωγής Οδηγεί σε Ανάκαμψη των Τιμών του Αργού

Από το energia.gr
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε μία αξιοθαύμαστη ανάκαμψη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου που πολλοί παράγοντες της αγοράς, από το στρατόπεδο των παραγωγών, έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσουν ως "νέα άνοιξη", τόσο σε συμβολικό όσο και σε πραγματικό επίπεδο, αφού η παρατηρούμενη άνοδος συμπίπτει με την εποχή του χρόνου η οποία παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από αναζωογόνηση και αναγέννηση της φύσης και την δημιουργία γενικότερα. Στην περίπτωσή μας αυτή αναφέρεται στη δημιουργία..

Πέφτουν υπογραφές στις συμβάσεις παραχώρησης για τα θαλάσσια οικόπεδα «Ιόνιο» και «Κυπαρρισιακός»

Από το energypress.gr
Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 10 – Κυπαρισσιακός Κόλπος».

Αυτό αναφέρουν έγκυρες πηγές, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ετοιμάζεται σχετικώς καθώς τα συμβατικά κείμενα έχουν πάρει το πράσινο φως και από το ελεγκτικό συνέδριο. Οι ίδιοι κύκλοι δεν απέκλειαν..