Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα σημειώσει νέο ρεκόρ το 2023

 


Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ πρόκειται να ξεπεράσει τα προ-πανδημικά επίπεδα το επόμενο έτος, λόγω της αύξησης της παραγωγής σχιστόλιθου καθώς οι υψηλότερες τιμές δίνουν κίνητρα στους παραγωγούς να ανοίξουν περισσότερες γεωτρήσεις για να αντισταθμίσουν τα ποσοστά μείωσης, λέει η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.     Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Αμερικής αναμένεται..

Η Ευρώπη και ο κόσμος πρέπει να αντλήσουν τα σωστά διδάγματα από τη σημερινή κρίση φυσικού αερίου

 



Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διεθνούς ενεργειακής καταιγίδας που προκαλείται από αναταραχές στις αγορές φυσικού αερίου. Η κατανόηση των αιτιών αυτής της κρίσης –η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά– και η εξαγωγή των σωστών διδαγμάτων από αυτήν είναι απαραίτητη για τη μετάβαση σε πιο..

Motor Oil και ΔΕΗ ανοίγουν τον δρόμο για το πράσινο Υδρογόνο

 






Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. και η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνουν την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης (Memorandum of Understanding – MOU) για τη διαμόρφωση του πλαισίου και την υλοποίηση μέσω κοινοπρακτικού σχήματος (Joint Venture), έργων στον τομέα του πράσινου Υδρογόνου. Η συμμετοχή της..

Το... disaster story με τους εθνικούς αγωγούς φυσικού αερίου

 


Τι κοινό έχουν ο South Stream, ο Greek Stream και ο EastMed; Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι πρόκειται για αγωγούς φυσικού αερίου στα χαρτιά. Η ουσιαστική, όμως, απάντηση είναι ότι προκάλεσαν και προκαλούν αλλεργία στον αμερικανικό παράγοντα, γιατί έθιξαν και θίγουν τα συμφέροντά του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η πρόσφατη στοχευμένη διαρροή non paper από..

No comments

 


Saudi Aramco Buys Stake In Refinery In Russia’s Backyard



 Saudi Arabia is expanding its downstream presence and crude customers in Eastern Europe, traditionally Russia’s backyard, by buying a stake in a Polish refinery.

Saudi oil giant Aramco has signed a deal with Polish refiner and fuel retailer PKN Orlen to buy 30 percent in a 210,000-bpd refinery in Gdansk, Poland, 100 percent..

Νορβηγία: Η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 9% ως το 2024

 


Η συνολική παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθεί κατά τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς όπως δήλωσε την Πέμπτη η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD),  η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου επεκτείνεται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o συνδυασμένος όγκος αναμένεται να ανέλθει σε 4,33 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου..

Απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας παρά την Κρατική ενίσχυση - Μανώλης Κελαϊδάκης πρόεδρος εργαζομένων

 


Ανακοίνωση-Καταγγελία ΠΣΕΕΠ για απολύσεις ΚΑΒΑΛΑ-OIL

 


Δεν φεύγουν TOTAL και ΕXXON από τις έρευνες της Κρήτης - Το ΣτΕ κρίνει την επένδυση



 



Mε τις περιβαλλοντικές αντιδράσεις που στοχευμένα το τελευταίο διάστημα κατευθύνονται κατά της γαλλικής Total, της εταιρίας operator στις παραχωρήσεις των δύο υποθαλάσσιων περιοχών Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης, φαίνεται ότι συνδέεται η νέα αναστολή του προγράμματος σεισμικών ερευνών της κοινοπραξίας..

Επικουρική ασφάλιση – Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των νέων

 




Από την 1/1/2022 ξεκίνησε η λειτουργία του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση (ΤΕΚΑ) με την υποχρεωτική ασφάλιση των νέων που θα εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, με την λειτουργία του ΤΕΚΑ παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής επιλογής των ασφαλισμένων ηλικίας μέχρι 35 ετών (γεννημένοι από την 01/01/1987 και μετά), στο υφιστάμενο..

Σλοβενία: Προς Yιοθέτηση του «Fracking» Xαμηλού Όγκου

 




Η υδραυλική ρωγμάτωση (μέθοδος εξόρυξης φυσικού αερίου) χαμηλού όγκου, γνωστή και ως «fracking», θα επιτραπεί στη Σλοβενία βάσει τροποποιήσεων του νόμου περί εξόρυξης που ενέκρινε η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα. Οι τροποποιήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για περιορισμένη ρωγμάτωση στη μόνη τοποθεσία όπου αυτή διερευνάται επί..

LUKOIL to use Honeywell UOP technology to improve gasoline and propylene yield



 Honeywell announced that LUKOIL-Permnefteorgsintez, a subsidiary of LUKOIL, will use a range of Honeywell UOP process technologies at its refinery to convert low value vacuum gasoil into high value products such as gasoline and propylene.

Phase one of the project includes the installation of a new UOP vacuum..