Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η "μικρή" λεπτομέρεια, που φυσικά θα μάθετε μόνο μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο!


Από το greeklignite.blogspot.com
Βιαστήκαμε να γιορτάσουμε την αλλαγή της χιλιετίας την Πρωτοχρονιά του 2000 και τώρα αλλάζουμε δεκαετία την Πρωτοχρονιά του 2020, όχι την Πρωτοχρονιά του 2021, όπως βάσει αριθμητικής θα έπρεπε. Η δεκαετία που ξεκινά θα είναι η δεκαετία που η δήθεν "φιλελεύθερη" ΕΕ θα μας εξαναγκάσει με χίλιους τρόπους να στραφούμε στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Φυσικά σύντομα θα ξεκινήσει απ' τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μια πλύση εγκεφάλου για το πόσο καλά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο φθηνή είναι η χρήση τους, πόσο απλή η κατασκευή τους, πόσο καλό κάνουν..

Ρωσία: Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου στην μετα-σοβιετική εποχή με 560 εκατ. τόνους το 2019 - «Βαρίδι» το φορολογικό

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία το 2019 έφθασε τα 560,2 εκατομμύρια τόνους, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2017 και του 2018, όταν έφτασε στο ρεκόρ των 549 εκατομμυρίων τόνων και 556 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με στοιχεία της Fuel Energy Complex.

Όπως αναμεταδίδει το tass, η σοβιετική παραγωγή πετρελαίου έθεσε ρεκόρ το 1987 σε 569,5 εκατομμύρια τόνους. Αργότερα συνέχισε ..

Αλήθειες για τα κοιτάσματα στην Ελλάδα από τα πιο επίσημα χείλη

Από το slpress.gr
Μόλις βγήκαν οι χάρτες της Τουρκίας-Λιβύης που διεκδικούν περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα νότια της Κρήτης βλέπουμε τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων κ. Γιάννη Μπασιά (ΕΔΕΥ) να δηλώνει, ότι στο Ιόνιο Πέλαγος και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης οι στόχοι εκτιμάται να έχουν ποσότητες φυσικού αερίου που κυμαίνονται μεταξύ 70 και 90 τρισ. κυβ. πόδια (2-2,55 τρισ. Μ3) και ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 2 δισ. βαρελιών.

Ας δούμε τι θα προσφέρει..

ΔΕΠΑ: Μικρή παράταση στον διαγωνισμό επιλογής ναυπηγείου για τα πλοία μεταφοράς LNG

Από το worldenergynews.gr
Σε μικρή χρονική παράταση της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής προχώρησε η ΔΕΠΑ, στην προκήρυξη για τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες ναυπήγησης δύο πλοίων μεταφοράς LNG, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρότζεκτ BlueHUBS.

Η προκήρυξη αφορά στην επιλογή ναυπηγείου και τον ορισμό των πλοίων (με την εκπόνηση σχετικής έκθεσης τεχνοοικονομικής αξιολόγησης) καθώς..

Κοινή ανακοίνωση των Τομέων Ενέργειας & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και των αντίστοιχων υπευθύνων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Γ. Αρβανιτίδη και Α. Λοβέρδου

O αγωγός Eastern Mediterranean Pipeline (EastMed) σκοπεύει στη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φυσικού Αερίου, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Η παράταξη μας με γνώμονα την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, την διαρκή οικονομική..

Ανακοίνωση Τομέα Συνδικαλιστικού Ιδιωτικού Τομέα του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις νέες διώξεις εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του εργοστασίου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 134 εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Πρόκειται για τη συνέχεια του «σήριαλ» που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και διαδραματίζεται σε «φάσεις», με την ιδιοκτησία του εργοστασίου να μετέρχεται διάφορα τεχνάσματα, δια της ιδρύσεως πλήθους «νέων» εταιρειών, προκειμένου να παρακάμψει εργοδοτικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις..