Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΕΛΠΕ: 5 χερσαίοι αγωγοί στο Λιμάνι Βασιλικού

Από το inbusinessnews.reporter.com.cy
Πράσινο φως άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος για έργο που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία δικτύου πέντε χερσαίων αγωγών μεταφοράς καυσίμων από το λιμάνι Βασιλικού στην εγκατάσταση συγκροτήματος δεξαμενισμού πετρελαιοειδών της εταιρείας YUGEN Ltd (θυγατρική της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) Κύπρου Ltd) εντός της περιοχής του Χωροταξικού Σχεδίου Ανάπτυξης Βασιλικού. 

Οι αγωγοί θα είναι χαλύβδινοι (carbon steel) με διάμετρο 14’’ και έκαστος αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 1250 m.Οι εργασίες κατασκευής..

Διαρθρωτικές και τεχνολογικές μεταβολές της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο της κρίσης

Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας στηρίχτηκε το 2018 στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Ο δείκτης έμμεσοι προς άμεσοι φόροι, σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, αν και μειωμένος έναντι του 2017, εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα υψηλός γεγονός που αναδεικνύει την υπέρμετρη εξάρτηση του μείγματος πολιτικής από τους έμμεσους φόρους. 

Παράλληλα, η περιστολή των δημόσιων..

Ηλεκτροπαραγωγή 9μήνου 2019: εισαγωγές, εισαγωγές, εισαγωγές, η νέα πραγματικότητα είναι εδώ ...


Από το greeklignite.blogspot.com
Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην ηλεκτροπαραγωγή αποτυπώνεται πλέον κάθε μήνα στα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΑΔΜΗΕ. Χάρη στο διαχρονικό και διακομματικό έγκλημα που διέπραξαν οι απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος, ο λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός, το εθνικό καύσιμο που μας ανέστησε ως χώρα και ως οικονομία στο 2ο μισό του 20ού αιώνα, ξαφνικά δεν μας κάνει και τον πετάμε στα αζήτητα.

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, που δεν έχει..

Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον προϋπολογισμό 2020 για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής

Από το worldenergynews.gr
Τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία χθες βράδυ επί ενός προϋπολογισμού ύψους 168,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2020, γνωστοποίησε η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ, δεξιά) με ανακοίνωσή της.
«Καταλήξαμε σε συμφωνία», επιβεβαίωσε η φινλανδική προεδρία μέσω Twitter.

Το ΕΚ απέσπασε από τα κράτη μέλη μια..

Σε δοκιμαστική λειτουργία από τις αρχές Δεκεμβρίου ο αγωγός ΤΑΡ

Από το worldenergynews.gr
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοχέτευση των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου στον αγωγό ΤΑΡ, καθώς για τις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η θέση σε δοκιμαστική λειτουργία του έργου.

Το commissioning αποτελεί την ενδιάμεση φάση μεταξύ της ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου και της κανονικής του λειτουργίας, στο πλαίσιο..

Η ΠΥΡΚΑΛ της Ελευσίνας ανάβει φωτιές

Από το ethnos.gr
Nέα σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στη νυν και την πρώην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή, αυτή τη φορά, το ιστορικό εργοστάσιο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, ιδιοκτησίας, από το 2017, των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) μετά από αγοραπωλησία η οποία, ωστόσο, μετά από καταγγελίες, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη.

Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού,σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που..