Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Eντός των επόμενων 4-5 μηνών ο διαγωνισμός για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης

Από το mignatiou.com
Εντός των επόμενων 4-5 μηνών αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τα πεδία υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς η όλη διαδικασία βρίσκεται ήδη στη φάση της διεθνούς δημοσιοποίησης μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα, από την Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Oil & Gas Forum, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. 

Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ύπαρξης τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι ..

ΕΛΠΕ: Αποζημίωση πάνω από 40 εκατ. για τις ζημιές στη μονάδα flexicoker

Από το worldenergynews.gr
Με την υπογραφή των τελικών συμφωνητικών και την καταβολή ποσού που υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης αναφορικά με ζημιές που συνέβησαν στην μονάδα flexicoker των εγκαταστάσεων των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Α.Ε., στα διυλιστήρια της Ελευσίνας.

Οι ζημίες καλύπτονταν από ασφαλιστήρια «κατά παντός κινδύνου υλικών ζημιών, μηχανικών βλαβών & διακοπής εργασιών», με ασφαλιστικές εταιρείες ...

Προώθηση «καθαρότερων» καυσίμων από το Ντουμπάι

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με το «Gulf Business», η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ντουμπάι, ENOC, ανακοίνωσε ότι θα εισάγει ένα νέο είδος «καθαρότερου»  καυσίμου για κινητήρες ντίζελ, το οποίο θα χρησιμοποιείται για εμπορικούς, μεταφορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς.

Το νέο καύσιμο με την ονομασία «Biodiesel 5» προέρχεται από φυτικά έλαια, από απόβλητα μαγειρικού λαδιού και από ζωικά λίπη. Η χρήση του νέου καυσίμου συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και άλλων..

Σε τι Αποβλέπουν Total, BPI France, Suez και Vinci Κατά την Επίσκεψη Μακρόν

Από το energia.gr
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ φιλοξενεί σήμερα στις σελίδες της συνεντεύξεις των τεσσάρων κορυφαίων στελεχών των γαλλικών εταιρειών Total, BPI France, Suez και Vinci που επισκέπτονται μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν τη χώρα μας. Στις συνεντεύξεις τους αναφέρονται στις στόχους που έχουν για την επίσκεψη αυτή, αλλά και στα γενικότερα επενδυτικά τους σχέδια για την Ελλάδα.

Στον τομέα της ενέργειας ξεχωρίζει η παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Total, Patrick Pouyanne, μιας εταιρείας που έχει διπλή παρουσία στην Ελλάδα, τόσο στο κομμάτι της έρευνας και παραγωγής πετρελαίου, όσο και στην εμπορία λιπαντικών και πετρελαιοειδών.

«Η οικονομία της χώρας έχει πλέον ..

ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει  ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):