Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καληνύχτα μας Έλληνες…



Λίγες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές και η Ελλάδα θυμίζει χώρα της Βορείου Αφρικής στα πρόθυρα εμφυλίου. Με τις υπερβολές και τις ακρότητές μας καταφέραμε να φέρουμε την Ελλάδα μας –αυτή για την οποία όλοι κοπτόμαστε- από τα πρόθυρα της καταστροφής στην ελεύθερη πτώση του χάους.
Πολιτικά κόμματα που χωρίζονται και επανενώνονται για να χωριστούν ξανά και να ενωθούν με άλλα. Βουλευτές που αναζητούν «στέγη» και εκλογή σε διπλανά «μαγαζιά». Ξυλοδαρμοί για πολιτικά φρονήματα (εκτός αν εσείς αντιλαμβάνεστε διαφορετικά τη φυλετική βία, τους ξυλοδαρμούς στα Εξάρχεια, τις εισβολές σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τα γιαούρτια). Φραστικές απειλές, δημόσιοι εκβιασμοί για χάος, πείνα, κατάρρευση. Και ένας λαός που δεν ξέρει τι σημαίνει απαγορεύεται, τι σημαίνει σεβασμός σε κανόνες. Που είναι ακόμα περνάει με κόκκινο και καπνίζει στο εστιατόριο. Που είδε το νόμο για τα αυθαίρετα ως ευκαιρία για να κτίσει μερικά ακόμα και να τα νομιμοποιήσει άμεσα.
Η χωρά μας βουλιάζει και η κοινωνία μας μάχεται ανεμόμυλους. Τους κακούς ξένους, τους μοχθηρούς τραπεζίτες. Και μόνη ηδονική σκέψη το Αρκάδι. Να πέσουμε και να τους πάρουμε μαζί μας! Αυτή λοιπόν είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα του Έθνους. Η που θα ρίξουμε κανόνι (όμοιο με αυτό για το οποίο βρίζουμε τον Λαυρεντιάδη ή τον Λαναρά) ή που στάχτη να γίνουν όλα –και όλοι.....                ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυξημένα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ




Κατά 0,883 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, φτάνοντας τα 382,527 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. 
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 0,5 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,299 εκατ. βαρέλια στα 201,012 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,7 εκατ.
Τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 0,309 εκατ. βαρέλια στα 119,493 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 0,2 εκατ. 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/

Ειδήσεις » Ελληνικές » O Επαναπροσδιορισμός του Ενεργειακού Χάρτη της ΝΑ Ευρώπης στο Επίκεντρο του 6th SEEED του ΙΕΝΕ

Ειδήσεις » Ελληνικές » O Επαναπροσδιορισμός του Ενεργειακού Χάρτη της ΝΑ Ευρώπης στο Επίκεντρο του 6th SEEED του ΙΕΝΕ

ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ .ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ;


ΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ – ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Η.Ε.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΝΙΕ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΘΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/5/2012

Σήμερα αντιπροσωπεία των παραπάνω Ομοσπονδιών Εργαζομένων και Συνδικαλιστικών οργανώσεων επισκέφτηκε τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας κ. Αντώνη Ρουπακιώτη. Καταθέσαμε τον προβληματισμό μας για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας, που εδώ και δύο χρόνια από τις εφαρμογές της αδιέξοδης πολιτικής του μνημονίου στενάζει από τη βαθιά ύφεση, ανεργία και την ανεξέλεγκτη μείωση των μισθών και ζητήσαμε άμεσο πάγωμα του νόμου 4046/12 και της εφαρμοστικής πράξης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Υπουργός αναγνώρισε την ορθότητα της εκτίμησης μας και μας δήλωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την ανάγκη να συμβάλλει στο να αποτραπεί το κλίμα όξυνσης, που δημιουργείται από την επιβολή του 2ου Μνημονιακού Νόμου 4046/12 και της εφαρμοστικής πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, που επιβάλλει την αναγκαστική λήξη όλων σχεδόν των συλλογικών μας συμβάσεων, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους εργοδότες να προχωρούν σε πρόωρη και εκδικητική καταγγελία.

Από την ημέρα που ενημερώθηκε, όπως μας δήλωσε, για το περιεχόμενο της σημερινής μας συνάντησης, ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει και συνάντηση για διαβούλευση με εργοδοτικούς φορείς.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να υπάρξει αναβολή της εφαρμογής, τουλάχιστον μέχρι την ανάληψη της νέας κυβέρνησης.

Με αυτό τον τρόπο θεωρεί:

1. Ότι μπορεί να παγώσει η εφαρμογή των νόμων, που καταλύουν τις συμβάσεις, τα δικαιώματα και τις αμοιβές.

  1. Ότι μπορεί να σταματήσει η διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων με δυσμενείς για τους εργαζόμενους όρους.

Θεωρούμε δε θετική τη συνάντηση που έγινε, και εκτιμάμε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν εξελίξεις σε θετική κατεύθυνση.

Τέλος, οι ομοσπονδίες αποφάσισαν να απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να επιδιώξουν συναντήσεις μαζί τους, προκειμένου να λυθεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Επίθεση φιλίας της ΔΕΗ στη μέση τάση με επιλεκτικές εκπτώσεις σε πελάτες





Ένας νέος άτυπος εμπορικός πόλεμος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΔΕΗ και των εναλλακτικών προμηθευτών, με επίκεντρο τους πελάτες της μέσης τάσης. Πρόσφατα μάλιστα η ΔΕΗ κατάφερε να «επαναπατρίσει» μεγάλο κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ανήκε στο δυναμικό εναλλακτικού προμηθευτή. Οι ιθύνοντες της ΔΕΗ εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες είναι πολύ  πιθανό να υπάρξουν κρούσεις από εναλλακτικούς προμηθευτές οι οποίοι θα επιδιώξουν εκ νέου να αποσπάσουν πελάτες από την κρίσιμη κερδοφόρα κατηγορία πελατών μέσης τάσης. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην κατηγορία αυτή των πελατών εμφανίζει και τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους , ήδη η ΔΕΗ προετοιμάζεται και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει πρώτη η ίδια επίθεση φιλίας, προς μεγάλους πελάτες που διαθέτει στη μέση τάση. Στους πελάτες αυτούς η ΔΕΗ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να προτείνει εκπτώσεις που θα φτάνουν έως και το 5%, με μεγαλύτερους ωφελημένους τους μεγάλους καταναλωτές: αλυσίδες καταστημάτων, εμπορικά κέντρα, ενεργοβόροι βιομηχανικοί πελάτες της μέσης τάσης. 
Οι εκπτώσεις αυτές θα είναι κλιμακωτές......ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

peramatozoa: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, πρέπει να μπει η Του...

peramatozoa: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, πρέπει να μπει η Του...: Πώς θα σας φαινόταν μία εξέλιξη πουτην θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα έπαιρνε η Τουρκία;   Ίσως φαντάζει απίθανο επί του παρόντος, αλλ...

ΣΕΒ: Κατάργηση μείωσης 22% στους μισθούς και επαναφορά μετενέργειας στους 6 μήνες




Την κατάργηση του νόμου που προβλέπει τη μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22% και την επαναφορά της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων στους έξι μήνες (όπως ίσχυε) αντί για τρεις, προτείνει ο ΣΕΒ με επιστολή προς τη ΓΣΕΕ και τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους.
Ζητά όμως ταυτόχρονα να μειωθούν οι μισθοί που προβλέπονται στις "ευγενείς" συμβάσεις και να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις.....               ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Άμεση σύγκλιση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης




Επιστολές προς τον Υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο απέστειλε η ΓΣΕΕ στις οποίες τεκμηριώνεται η απόφαση της Συνομοσπονδίας να μην προσέλθει σε διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς, αντιπροτείνοντας την άμεση σύγκλιση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος.
Για τη ΓΣΕΕ μια επικείμενη συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς για τα εργασιακά ζητήματα δεν θα είχε νόημα με δεδομένο το γεγονός ότι ανάλογες συμφωνίες υπήρξαν και στο παρελθόν οι οποίες με νόμους κατέληξαν στο καλάθι των απορριμμάτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Τίποτα Δεν Σταματά στον Τομέα της Ενέργειας», Λέει το ΥΠΕΚΑ

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Τίποτα Δεν Σταματά στον Τομέα της Ενέργειας», Λέει το 

ΗΠΑ: Το Αέριο Θα Ξεπεράσει το Πετρέλαιο ως το 2030




 
Η έμφαση που δίνουν οι ΗΠΑ στο φυσικό αέριο τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή, αλλά πλέον θεωρείται πιθανό ότι θα εκθρονίσει το πετρέλαιο μέχρι το 2030 ως η βασική ενεργειακή πηγή της χώρας.
Την άποψη αυτή διατύπωσαν ενεργειακοί όμιλοι σε συνέδριο που διοργανώθηκε στο Χιούστον. Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της GL Noble Denton, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το αέριο θα αντικαταστήσει το πετρέλαιο μέσα στα επόμενα 18 χρόνια, ενώ το 44% θεωρεί ότι το πετρέλαιο θα διατηρήσει την πρώτη θέση.
Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις, τη διαφορά κάνει το μη συμβατικό αέριο, το οποίο πριν από δέκα χρόνια αντιστοιχούσε μόλις στο 2% της αμερικανικής παραγωγής, αλλά σήμερα έχει φτάσει στο 30% με αυξητικές τάσεις.
 ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr/

HAF Kostas ILiakis


 ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ

Για την Ελλάδα δεν ξεχνώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ





Το ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκεται στην πιο δύσκολη και στην πιο κρίσιμη καμπή της τριανταοκτάχρονης ιστορίας του. Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου έδειξαν με καθαρό τρόπο ότι...
το ΠΑ.ΣΟ.Κ των τριών τελευταίων χρόνων δεν πείθει. Λαϊκισμός, κυβερνητισμός, αλαζονεία και άκομψος πολιτικός ναρκισσισμός υποκατέστησαν την προοδευτική πολιτική ταυτότητα του κινήματος και το οδήγησαν στην εκλογική συντριβή. Όμως το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι ο ιδεολογικός αχταρμάς του νεοφιλελευθερισμού που κάποιοι προέταξαν για να δηλώσουν τον νεωτερισμό του αστόχαστου, του ευκαιριακού και του καιροσκοπικού. 
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ κυριάρχησε στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας και συνετέλεσε καθοριστικά για να αποκτήσει η χώρα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική μορφή. Χειραφέτησε και συμφιλίωσε τον ελληνικό λαό, εμβάθυνε τη δημοκρατία, διεύρυνε τους κοινωνικούς δημοκρατικούς θεσμούς, θεσμοθέτησε ικανοποιητικό σύστημα δημόσιας υγείας, μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες, εργάστηκε αποτελεσματικά για τη δημιουργία οικονομικών υποδομών και εν τέλει προσπάθησε να αποκτήσει ο πολίτης στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και συμμετοχή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερο Αέριο Παρά Πετρέλαιο Θα Παράγει Φέτος η Shell




Η Shell παραμένει αφοσιωμένη στο φυσικό αέριο ως κινητήριο μοχλό για τα μελλοντικά της κέρδη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα, Πίτερ Βόζερ.
Ο όμιλος αναμένει να παράγει φέτος περισσότερο αέριο, παρά πετρέλαιο, για πρώτη φορά και έχει επενδύσει μεγάλα ποσά για σχέδια στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Παρόλα αυτά, υπάρχει προβληματισμός για τις χαμηλές τιμές του αερίου στις ΗΠΑ. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Eni: Πρόβλημα για τα Ευρωπαϊκά Διϋλιστήρια η Καθετοποίηση των Ομίλων της Μέσης Ανατολής

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Eni: Πρόβλημα για τα Ευρωπαϊκά Διϋλιστήρια η Καθετοποίηση των Ομίλων της Μέσης Ανατολής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.


Ανακοίνωση ΠΣΕΕΚ της 21/05/2012
Συγκρότηση του Δ Σ σε Σώμα
Συνάδελφοι
Στις 21/05/2012 συνήλθε, μετά από πρόσκληση του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου
στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μαρούσι, το νέο Δ ιοικητικό Συμβούλιο του
επιχειρησιακού σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων
στην Εταιρεία Ελληνικά Καύσιμα ΑΕΕ (ΠΣΕΕΚ) που προήλθε από τις εκλογές της
14 και 15 Μαΐου 2012 με μοναδικό θέματα ημερήσιας διάταξης :
Συγκρότηση του Δ ιοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα
Μετά από μυστική ψηφοφορία, προέκυψε το παρακάτω αποτέλεσμα:
1. Χαραλάμπους Αθανάσιος έλαβε 9 ψήφους για το αξίωμα του Προέδρου.
2. Χήρα Μαρία έλαβε 9 ψήφους για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα.
3. Βαλσαμής Ελευθέριος έλαβε 9 ψήφους για το αξίωμα του Αντιπροέδρου.
4. Γεωργαντής Παναγιώτης έλαβε 9 ψήφους για το αξίωμα του Αναπληρωτή
Γενικού Γραμματέα.
5. Σταματίου Κων/νος έλαβε 9 ψήφους για το αξίωμα του Ταμία.
Με την ευκαιρία αυτή το Δ Σ του σωματείου μας, θέλει να εκφράσει τις
ευχαριστίες του σε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν και βοήθησαν όλη αυτή
την περίοδο και μας τίμησαν με την ψήφο τους σαν εκπρόσωπους τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΤΕΥΧΟΣ 194 ΙΝΕ -ΓΣΕΕ


"Ενημέρωση" Τεύχος 194


Η οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, με την βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, την εκτόξευση της ανεργίας, την αποεπένδυση, την απαξίωση του παραγωγικού και ανθρώπινου δυναμικού και την αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, και ταυτόχρονα, η δημοσιονομική κρίση με την ύπαρξη υψηλών δημοσιονομικών ελλειμμάτων και δημόσιου χρέους σε επίπεδο που δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο και διαχειρίσιμο, έχουν ως αποτέλεσμα να ενταθεί ο δημόσιος διάλογος σχετικά με τις πολιτικές που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στα σημερινά αδιέξοδα, αλλά και τις πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν στην οικονομική ανάταξη.
Η κατάθεση προτάσεων στον διάλογο αυτό, προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανασυγκρότησής της, με την διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλουπου δεν θα σπαταλά τους παραγωγικούς του συντελεστές, αλλά αντίθετα θα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές του και θα ενισχύει το κοινωνικό κράτος, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, όταν μάλιστα οι πολιτικές που υιοθετούνται για την υπέρβαση της κρίσης εντάσσονται αποκλειστικά στην κατεύθυνση της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς τα απαραίτητα αναπτυξιακά και κοινωνικά ισοδύναμα, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην εμβάθυνση της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε αυτό το τεύχος παρουσιάζει άρθρο για τα φορολογικά συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης ....ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ




Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ξεκινούν πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κοινωνικά αποκλεισμένους, άπορους, ανασφάλιστους, άνεργους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών της Θεσσαλονίκης και του Θριασίου Πεδίου, Αττικής.
Η πρωτοβουλία αυτή θα διαρκέσει συνολικά ένα χρόνο, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, και εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που πλήττονται εντονότερα από την κρίση.
Οι Γιατροί του Κόσμου, με την λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας, θα επισκέπτονται τις γειτονιές που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και θα παρέχουν υπηρεσίες ανίχνευσης, διάγνωσης και συμβουλευτικής, όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και παιδιατρικές, καρδιολογικές και γυναικολογικές εξετάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε να γίνετε εθελοντές αλλά και να διαδώσετε το πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου για το συγκεκριμένο σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές κατηγορίες που χρειάζονται οι Γιατροί του Κόσμου για τα προγράμματά τους στην Ελλάδα είναι οι εξής:
§  Γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, για την στελέχωση των πολυϊατρείων αλλά και τη λειτουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Επίσης, γιατροί είναι επικεφαλής σε εκστρατείες εμβολιασμού παιδιών, ενώ συμμετέχουν και στην πραγματοποίηση προγραμμάτων για τοξικοεξαρτημένους.
§  Ειδικοί Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι συμμετέχουν στην εφαρμογή Προγραμμάτων για την ψυχική υγεία. Για το λόγο αυτό, σημαντική είναι η συμβολή ατόμων εξειδικευμένων σε τομείς όπως, κοινωνική εργασία, η κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία και η ψυχιατρική.
§  Διοικητικοί, για τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη των Προγραμμάτων στην Ελλάδα, όπως η υποδοχή ασθενών στα πολυϊατρεία, η αρχειοθέτηση και η παροχή πληροφοριών για παραπομπές ασθενών ή η βοηθητική εργασία στα γραφεία. Επίσης, πολύτιμη θεωρείται η συμμετοχή των εθελοντών σε εκδηλώσεις επικοινωνίας, διοργάνωση και υποστήριξη εκθέσεων, ειδικών περιπτέρων για ενημέρωση των πολιτών αλλά ακόμα και εμφακέλωση, υποστήριξη λογιστηρίου και ανθρωπίνου δυναμικού.
Διεύθυνση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου

ΠΑΡΩΝ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ




 Το δικό του παρών έδωσε και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί, με αφορμή το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του –και μετά το σάλο και την αναστάτωση που εκ νέου δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία- έκανε γνωστό ότι «εξασφαλίστηκε η συνεργασία ιατρών παθολόγων, αξιοποιώντας το Ν.4058/2012 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μετά τις εκλογές».
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να διασφαλιστούν ..... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιχειρηματικός ανταγωνισμός για τους "έξυπνους" μετρητές της ΔΕΗ




Λήγει σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών. Σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφεται ήδη έντονος ανταγωνισμός δεδομένου ότι στο παιχνίδι είναι αποφασισμένες να μπουν δυνατά, μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και κυρίως όσες από αυτές διατηρούν παραγωγική υποδομή στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την πιλοτική εγκατάσταση 160.000 «έξυπνων μετρητών» ρεύματος, στους καταναλωτές των Νομών Ξάνθης, Λέσβου και Λευκάδας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ειδήσεις » Ελληνικές » Διεθνές Συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ε.Ε- Τα Κύρια Προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο»

Ειδήσεις » Ελληνικές » Διεθνές Συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ε.Ε- Τα Κύρια Προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο»

Η Σαουδική Αραβία και το Ισχυρό Δολάριο Ρίχνουν τις Τιμές του Πετρελαίου





Η διεθνής τιμή του Brent καταγράφει πτώση 20 δολαρίων (17%) από το υψηλότερο σημείο της φέτος και αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλο, εκτός αν το εμπάργκο της Ε.Ε. προς το Ιράν οδηγήσει σε μεγάλο περιορισμό των εξαγωγών του. Ο βασικός λόγος για την τάση αυτή των τελευταίων εβδομάδων είναι η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγή της, αποδεχόμενη ότι είναι καλύτερα να υπάρχει μια σίγουρη αγορά στα 100 δολάρια, παρά μια παραπαίουσα αγορά στα 120 δολάρια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ