Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Με εγκεφαλικό κινδυνεύουν όσοι εργάζονται πολύ

Από το clickatlife.gr
Οι πολλές ώρες εργασίας συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές διευκρινίζοντας πως ως «πολλές ώρες» ορίζουν τις περισσότερες από 10 ώρες εργασίας για τουλάχιστον 50 ημέρες τον χρόνο.

Οι άνθρωποι που δούλευαν πολλές ώρες για περισσότερο από μια δεκαετία είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα..

Bίντεο: «Έπνιξαν» οι καπνοί το Γιβραλτάρ: Έκρηξη σε διυλιστήριο στην βιομηχανική ζώνη

Από το pronews.gr
Πυκνοί καπνοί έπνιξαν την πόλη Σαν Ρόκε στην Ισπανία και το Γιβραλτάρ ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διυλιστήριο σε βιομηχανική ζώνη.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στην Ισπανία ανέφεραν ότι η φωτιά που έχει “μαυρίσει” το τοπίο σε Γιβραλτάρ και Σαν Ρόκε έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο.

Η βιομηχανική ζώνη Γκουανταράνκε, όπου βρίσκεται..

Bike και Snake: Τα δύο ρομπότ που θα ρυθμίζουν τις ροές φυσικού αερίου της Νορβηγίας

Από το worldenergynews.gr
Το νέο μαγνητικό ρομπότ με το όνομα «Bike» (ποδήλατο) που μοιάζει με μίνι τετρακίνητο ποδήλατο και το Snake (φίδι) μια μηχανή τύπου φιδιού μήκους 4 μέτρων είναι μεταξύ των νέων εργαλείων που η Νορβηγία, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι θα συμβάλουν στη μείωση του χρόνου συντήρησης στις μονάδες φυσικού αερίου  και στη διατήρηση των ροών.

Η συντήρηση των τριών κύριων μονάδων της Νορβηγίας, Nyhamna, Kollsnes και Kaarstoe, πραγματοποιείται ετησίως και η παραγωγή ..

H EIA προειδοποιεί: Περιορισμένες επιλογές για παράκαμψη των στενών του Hormuz

Από το worldenergynews.gr
Tο Στενό του Hormuz, βρίσκεται ανάμεσα στο Ομάν και το Ιράν, συνδέει τον Περσικό Κόλπο με τον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα. 
Το Στενό του Hormuz είναι ένα από τα κρισιμότερα choke points (ηλαδή από τα σημεία που κρίνονται ως ιδιαίτερης αξίας σε σχέση με τη διεθνή ναυσιπλοΐα διότι σε κάποιο σημείο στενεύουν και μετά ανοίγο) παγκοσμίως διαχρονικά
Το 2018, η ημερήσια ροή πετρελαίου ανερχόταν..

Deloitte: Απροετοίμαστα τα διυλιστήρια για το τέλος του «χρυσού αιώνα»

Από το mononews.gr
Η συντριπτική πλειοψηφία των διυλιστηρίων πετρελαίου και των εταιρειών της βιομηχανίας των χημικών δεν έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για το τέλος του «χρυσού αιώνα» της βιομηχανίας, εν μέσω της «έκρηξης» του σχιστολιθικού αερίου και της μεταβολής στις τάσεις γύρω από τη ζήτηση, σύμφωνα με την Deloitte LLP.

Με τα ηλεκτρικά οχήματα και τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που πρόκειται να επηρεάσουν τις παραδοσιακές..

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας Παραμυθιάς και Φιλιππιάδας

Από το energypress.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες», ενισχύει έμπρακτα και με συνέπεια τον τομέα της Δημόσιας Υγείας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, την Πέμπτη 20/6/2019 προσέφερε ιατρικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς στον Ν. Θεσπρωτίας και στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας στον Ν. Πρέβεζας, ο οποίος ανταποκρίνεται..

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

 Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, υπενθυμίζουμε το πλαίσιο οδηγιών για..

Μισός αιώνας με το Αιγαίο στη σκιά του πετρελαίου

Από το kathimerini.gr
Οι πρώτες αποφάσεις για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το 1961. Το 1969 η Αθήνα υπογράφει συμφωνία με τη νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Oceanic Explorations. H εταιρεία διατηρεί μέχρι σήμερα δικαιώματα ερευνών στο Β. Αιγαίο. Οπως λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής ..

Προβάδισμα της Shell στον διαγωνισμό για την ολλανδική Eneco

Από το worldenergynews.gr
Η εγχώρια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από την Royal Dutch Shell και το συνταξιοδοτικό ταμείο  PGGM προηγείται στον αγώνα για την ολλανδική ενεργειακή εταιρεία Eneco, καθώς δύο άλλοι υποψήφιοι εγκατέλειψαν, ανέφεραν πηγές του Reuters.

Η γαλλική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου Total SA και η ιταλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Enel, η οποία συνεργάστηκε..