Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ορυκτό αέριο: πολίτες παγιδευμένοι σε ένα ακριβό, ζημιογόνο καύσιμο

 




Τις τελευταίες εβδομάδες, ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ευρώπη, μαζί με μια ενεργειακή κρίση που αποτελεί πραγματική απειλή για πολλά νοικοκυριά στη γηραιά ήπειρο. Την ίδια στιγμή, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην επόμενη χειμερινή περίοδο, εν μέσω κλιμακούμενων αυξήσεων στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, της είδησης ότι οι..

Cheniere: Αναθεώρηση του Guidance για το 2022 λόγω υψηλής κερδοφορίας – Η καλή εξέλιξη για την Ευρώπη

 




Η Cheniere Energy Inc, που αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέα LNG των ΗΠΑ αύξησε και πάλι τις οικονομικές του οδηγίες για το 2022 καθώς ανέφερε αύξηση των κερδών του δεύτερου τριμήνου λόγω της ισχυρής αγοράς LNG.

Η Cheniere ενίσχυσε την ενοποιημένη προσαρμοσμένη..

«Απάντηση σε Ερώτηση» ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 6035/24.06.2022 Ερώτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα: ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 







Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους αναφερόμενους στον Πίνακα Κοινοποιήσεων Βουλευτές, επισυνάπτουμε το με α.π. 18315/6-7-2022 έγγραφο της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε.». Σημειώνουμε ότι για την εφαρμογή του εργατικού δικαίου και για τα ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, αρμόδιο..

Το διυλιστήριο Binh Son θα υποβληθεί σε μεγάλη συντήρηση το επόμενο έτος




 (Reuters) - Το διυλιστήριο Binh Son του Βιετνάμ θα υποβληθεί σε μεγάλη συντήρηση το επόμενο έτος, δήλωσε ο ιδιοκτήτης..

Κλειδί για την ενεργειακή επάρκεια τα 500.000 κυβικά μέτρα ντίζελ - Πως θα λειτουργούν οι μονάδες, τι απαντούν τα διυλιστήρια

 



Στα περίπου 500.000 κυβικά μέτρα ντίζελ υπολογίζεται η απαιτούμενη ποσότητα για τη απρόσκοπτη λειτουργία των πέντε μονάδων φυσικού αερίου με δυνατότητα εναλλαγής καυσίμου στο σενάριο ολικής διακοπής των ρωσικών ροών. 

Η τροφοδοσία των πέντε αυτών μονάδων, επί 16 ώρες την ημέρα..

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την απάντηση των ΕΛΠΕ σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ




Σχετικά με το με Α.Π. 18315/06-07-2022 «Ενημερωτικό σημείωμα προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη» που εστάλη εκ μέρους της Εταιρείας ΕΛΠΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ σαν απάντηση στη σχετική Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου 51 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Α.Π. 6035/24-06-2022, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής: