Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέος CFO ο Κρίστιαν Τόμας, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων ο Σωτήρης Αναστασιάδης

Από το mononews.gr
Με ανακοίνωσή του ο Όμιλος ΕΛΠΕ γνωστοποίησε πως ο κ. Κρίστιαν Τόμας αναλαμβάνει γενικός διευθυντής Οικονομικών, ενώ ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης αναλαμβάνει επικεφαλής της διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Υψηλές ενεργειακές βλέψεις σε Νότια Αμερική και Ευρώπη

Από το naftikachronika.gr
Η Νότια Αμερική και η Ευρώπη οδήγησαν την κούρσα των νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο το γ΄ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων GlobalData.

Ειδικότερα, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα ανακαλύφθηκαν..

Επιστολή της Greenpeace προς τον Πρωθυπουργό της χώρας

Από το worldenergynews.gr
Σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της χώρας με θέμα την θέσπιση φορολογικών κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, η Greenpeace αναφέρει τα εξής: 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι..

Σχεδιάζουν την Παραγωγή Εναλλακτικής Βενζίνης από ένα Τεχνητό «Φύλλο»

Από το energia.gr
Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο αέριο που παράγεται επί του παρόντος από ορυκτά καύσιμα μπορεί αντ 'αυτού να κατασκευαστεί από ένα «τεχνητό φύλλο» που χρησιμοποιεί μόνο το ηλιακό φως, το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό και το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης εναλλακτικής σε βενζίνη υγρού καυσίμου.

Η ικανότητά του να παράγει αειθαλώς το αέριο θα αποτελούσε..

Το 2021 η έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας φυσικού αερίου 826 MW της Elpedison

Από το worldenergynews.gr
Το 2021 προγραμματίζει η Elpedison την έναρξη κατασκευής στη Θεσσαλονίκη μίας νέας, της τρίτης κατά σειρά, θερμοηλεκτρικής της μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υλοποίηση του καινούριου σταθμού, ισχύος 826 MW, αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια, με συνέπεια..

Στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων η Total για πετρελαϊκό πεδίο στην Ουγκάντα

Από το worldenergynews.gr
Οι έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις από την Γαλλία και την Ουγκάντα ζητούν από γαλλικό δικαστήριο να διατάξει την Total να αποκαλύψει πώς αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες και περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός πετρελαϊκού πεδίου στην Ουγκάντα, σύμφωνα με πράσινη ομάδα «Φίλοι της Γης» .

Η Total ανακοίνωσε την Τετάρτη  23/10/2019 ότι δεν είχε άμεσο σχόλιο σχετικά με τη νομική απαίτηση των ομάδων, αλλά επικαλέστηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Περισσότερα