Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Πάνω από 100 εκατ. έχει επενδύσει η Καναδική Valeura για να βρει αέριο στην Αν. Θράκη - Στοχεύει σε παραγωγή 5-10 δισ. κυβικά μέτρα

Από το energypress.gr
5-10 δις. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως εκτιμά η καναδική Valeura ότι μπορούν να παραχθούν στην Ανατολική Θράκη εφόσον επιτύχει το ερευνητικό της πρόγραμμα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Σων Γκεστ, στο πρακτορείο Αναντολού, μέχρι τώρα οι έρευνες υποδεικνύουν..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ έδωσε τη μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπεράσπιση των τριετιών, την ισχύ των οποίων αμφισβητούν εργοδοτικές οργανώσεις. Η ΓΣΕΕ υπερασπίστηκε, με νομικά επιχειρήματα, ότι οι προσαυξήσεις των τριετιών δεν έχουν καταργηθεί, αφού η αρμοδιότητα του Υπουργού εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο..

ΟΗΕ: Το 2019 κλείνει την θερμότερη δεκαετία που έχει ποτέ καταγραφεί - Το τρίτο ζεστό έτος από το 1850

Από το worldenergynews.gr
Το 2019, με τις αλυσιδωτές πυρκαγιές, τις ξηρασίες, τους καύσωνες και τους τυφώνες, θα εγγραφεί μεταξύ των τριών θερμότερων ετών που έχουν καταγραφεί από το 1850, ενώ τερματίζει μία δεκαετία "εξαιρετικής ζέστης", ανακοίνωσε ο ΟΗΕ με την ευκαιρία της COP25 στην Μαδρίτη.

"To 2019 είναι το τελευταίο έτος..

«Καλπάζει» η θαλάσσια ρύπανση - Φάλαινα με 100 κιλά σκουπίδια στο στομάχι νεκρή στις ακτές της Σκωτίας

Από το worldenergynews.gr
Στη Νήσο Χάρις της Σκωτίας ξεβράστηκε μια φάλαινα φυσητήρας, η οποία είχε μέσα στο στομάχι της "μια μπάλα απορριμμάτων" βάρους 100 κιλών, σύμφωνα με το BBC.

Δίχτυα ψαρέματος, σκοινί, κορδέλα περιτυλίγματος, πλαστικές σακούλες και πλαστικά ποτήρια ήταν μερικά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά το φονικό σεισµό που χτύπησε τη γείτονα χώρα (Αλβανία), οι εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ δείχνοντας την αλληλεγγύη τους αποφάσισαν συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας συλλέγοντας είδη ρουχισµού, τρόφιµα και φάρµακα προκειµένου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΑΕ ΒΕΕ


Η Βουλή της Λιβύης απέρριψε τη συμφωνία με την Τουρκία - «Παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο»

Από το worldenergynews.gr
Τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης απέρριψε η Βουλή των Αντιπροσώπων της αφρικανικής χώρας, η οποία ελέγχεται από τις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «al-Arabiya», ο LNA καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ του Ερντογάν και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, κάνοντας λόγο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


"Πρασινίζει" η ΔΕΠΑ με υδρογόνο και βιομεθάνιο - ανατέθηκε μελέτη σε σύμβουλο για την είσοδο της εταιρείας στις τεχνολογίες

Από το energypress.gr
Χθες κατά την ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΠΕΝ για το νέο ΕΣΕΚ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κώστας Ξιφάρας ανακοίνωσε την πρόθεση της επιχείρησης να εισέλθει σε νέες πράσινες τεχνολογίες. Αιχμή του δόρατος της προσπάθειας της ΔΕΠΑ αναμένεται να είναι δύο τεχνολογίες που βρίσκονται σε ανάπτυξη, τουλάχιστον σε πειραματικό στάδιο, διεθνώς: το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα έχει..

BP και Bunge επενδύουν στα βιοκαύσιμα – Δημιουργούν κοινή επιχείρηση στη Βραζιλία

Από το worldenergynews.gr
Η βρετανική εταιρεία πετρελαίου BP Plc και  η αμερικανική εταιρεία εμπορίας commodities  Bunge Ltd ανακοίνωσαν τη Δευτέρα  2/12/2019 τη σύναψη συμφωνίας για τη συνδυασμένη λειτουργία της ζάχαρης και της αιθανόλης στη Βραζιλία, δημιουργώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο επεξεργαστή ζαχαροκάλαμου στον κόσμο.

Η 50-50 κοινοπραξία BP Bunge Bioenergia, η οποία θα διαχειρίζεται 11 μονάδες σε πέντε πολιτείες της Βραζιλίας με συνολική ικανότητα..