Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η αναβάθμιση της Κύπρου

Από το lygeros.org
Η κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται όλο και περισσότερο ότι λειτουργεί καταλυτικά γεωπολιτικά και όχι μόνο γεωοικονομικά. Επιπλέον με το συμβόλαιο που υπέγραψε με την ExxonMobil, υπήρξε μια ενίσχυση. 

Τώρα με τα προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία, η στάση των ΗΠΑ έχει γίνει πιο σκληρή και αποδεικνύει ότι δεν ποντάρουν..

Ανακοίνωση Γιώργου Αρβανιτίδη, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας , για τις διακοπές ρεύματος στην Αθήνα.

Από το  pasok.gr                                   
                                    Απαξιώνουν τη ΔΕΗ, απαξιούν για τους πολίτες.

Η εγκατάλειψη της ΔΕΗ από την κυβέρνηση οδηγεί σε συνεχή περιστατικά διακοπών ρεύματος που οδηγούν σε ολοένα και πιο χαοτικές και επικίνδυνες καταστάσεις για χιλιάδες απελπισμένους πολίτες.

Στην δήθεν “μεταμνημονιακή” Αθήνα του 2018 βιώνουμε..

Καναδάς: Το φθηνό φυσικό αέριο οδηγεί σε άνοδο την πετροχημική βιομηχανία

Από το worldenergynews.gr
Η πλούσια σε φυσικό αέριο επαρχία της Αλμπέρτα του Καναδά προσπαθεί να «αντιγράψει» την ανοδική πορεία που σημείωσε  η ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, όπου το φθηνό φυσικό αέριο παρήγαγε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις πετροχημικών εταιρειών.

Η υιοθέτηση τεχνολογιών fracking για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα, εκτόξευσε..

H NASA επιβεβαιώνει την ύπαρξη πάγου στη Σελήνη

Από το pestaola.gr
Επιστήμονες της NASA επιβεβαιώνουν ότι στους πόλους της Σελήνης υπάρχει αρχαίο νερό σε παγωμένη μορφή. 

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και του Πανεπιστημίου Brown των ΗΠΑ, σε συνεργασία με μία ομάδα από το Ames Research Center της NASA μελέτησε τα δεδομένα από το Moon Mineralogy Mapper (M3) της NASA, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στο διαστημόπλοιο Chandrayaan 1, το οποίο είχε..

Η μεγάλη επιστροφή του diesel - Πως τα νέα πρότυπα του ΙΜΟ οδηγούν σε αύξηση της ζήτησης

Από το worldenergynews.gr
Στην εκτίμηση ότι μια πολυαναμενόμενη επανάσταση στη ναυτιλία θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια δραματική αύξηση στη ζήτηση για τo diesel τους επόμενους μήνες, συγκλίνουν αναλυτές.

Οι νέοι κανόνες που τίθενται σε ισχύ σε λιγότερο από 18 μήνες θεωρούνται ως πηγή ανησυχίας για μερικούς από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία θεωρείται..

Νέο παιχνίδι στην επανάσταση φυσικού αερίου

Από το energypress.gr
Η ανακάλυψη μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου στη λεκάνη της Λεβαντίνας (Ισραήλ, Λίβανος, Συρία και Παλαιστίνη), στις ΑΟΖ της Αιγύπτου και της Κύπρου έχει σημαδέψει τον ενεργειακό χάρτη της νοτιοανατολικής Μεσογείου και έχει επιφέρει αλλαγή παιχνιδιού στην επανάσταση του φυσικού αερίου της περιοχής..

Σε απεργιακό αναβρασμό οι εργαζόμενοι στα κοιτάσματα της Total στη Βόρεια Θάλασσα - Έκλεισαν 3 πλατφόρμες

Από το energypress.gr
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 3 πλατφόρμες της Total στην Βόρεια Θάλασσα σταμάτησε νωρίς την Δευτέρα και για 24 ώρες καθώς οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία όπως είχε προγραμματιστεί. Η απεργία αυτή ήταν η τρίτη 24ώρη απεργία και η 5η σε ένα μήνα, λόγω διαφωνίας με την εταιρεία σχετικά με τις αμοιβές και τις βάρδιες.

Η 24ώρη απεργία είναι σε εξέλιξη και «επομένως κλείσαμε» αναφέρει η εταιρεία σε mail της προς το Platts.

Τα κοιτάσματα όπου συμβαίνει η απεργία αντιπροσωπεύουν..

Ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις και εφαρμογή Target Model στο… μεταμνημονικό μικροσκόπιο των Θεσμών - Έρχονται στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου

Από το worldenergynews.gr
Το Μνημόνιο φεύγει, αλλά οι Θεσμοί έρχονται στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον πρώτο κύκλο μεταμνημονιακής παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος. 

Την άφιξη των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα - χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - έχει ήδη προαναγγείλει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται για τις 10 Σεπτεμβρίου. 

Όπως φαίνεται θα παραμείνουν..