Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Η ρωσική Lukoil ολοκληρώνει την πώληση του διυλιστηρίου πετρελαίου ISAB στην Ιταλία

 





Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας Lukoil δήλωσε την Πέμπτη ότι η θυγατρική της LITASCO ολοκλήρωσε την πώληση του διυλιστηρίου πετρελαίου ISAB στη Σικελία στην κυπριακή εταιρεία ιδιωτικών μετοχών GOI Energy μετά από έγκριση από..

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

 


Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας περιοόρισαν τις εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της..

Αρκτική: Το νέο πεδίο μάχης της Δύσης εναντίον της Ρωσίας

 




Το θερμόμετρο ανεβαίνει τη στιγμή που η κούρσα για τους υδρογονάνθρακες και τις πρώτες ύλες έχει στρέψει τα βλέμματα πολλών στην Αρκτική η οποία ενδέχεται να φιλοξενεί τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και ορυκτών

Η Αρκτική είναι μία διεθνής ουδέτερη ζώνη η οποία έχει αποφύγει, ως επί το πλείστον, τις επιπτώσεις των γεωπολιτικών συγκρούσεων. Η κλιματική αλλαγή, όμως, έχει αυξήσει την..

Το Ενεργειακό Όραμα του Αναστάση Πεπονή

 




Γνώρισα προσωπικά τον Αναστάση Πεπονή και συνεργάστηκα στενά μαζί του την περίοδο 1986-1989, κατά την οποία υπήρξα καταρχάς υπεύθυνος του τομέα Ενεργειακής Πολιτικής και Πολιτικής Περιβάλλοντος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (1986-1987) και στη συνέχεια γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας με υπουργό τον Πεπονή (1988-1989)

Αλλά και μετά τις εκλογές του 1989, όταν επέστρεψα στον ιδιωτικό τομέα ως ενεργειακός..