Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

CCIAS: Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του... Πενταγώνου!!!



To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !
Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα.
( Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν) Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή… 
Η ιστορία είναι απίστευτη
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Τα μέτρα δεν μπορούν καν να ανακοινωθούν, πόσο μάλλον να υλοποιηθούν



Κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν ξεκάθαρα, χωρίς πολιτικές φιοριτούρες, μισόλογα και επικοινωνιακά τεχνάσματα ορισμένων που πιστεύουν ότι θα είναι για πάντα στην εξουσία. Ο λόγος γίνεται για το πακέτο μέτρων που αναμένεται από μέρα σε μέρα και ήδη έχει παγώσει την ελληνική κοινωνία.
Ήταν άνοιξη του 2012 όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι πρέπει η Ελλάδα να πάρει μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Ήταν Φεβρουάριος του 2012 όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου – με την στήριξη και της ΝΔ-  συμφωνούσε στο κούρεμα με προαπαιτούμενο το σκληρό πακέτο.
Από τότε έχουν περάσει έξι γεμάτοι μήνες κι ακόμη μιλάμε για το πακέτο των 11,6 δισ. που ακόμη δεν έχει κλείσει.
Πήγαμε διακοπές το Πάσχα και μας έκατσε το αρνί στο λαιμό επειδή μιλάγαμε για τα μέτρα.
Ξεκίνησε το καλοκαίρι, πήγαμε για τα μπάνια μας με τον τρόμο τι μας περιμένει και στις παραλίες συζητούσαμε για το πακέτο. Μάλιστα, από την άνοιξη το πακέτο μεγάλωσε αφού προστέθηκαν 2-3 δις που είναι η μαύρη τρύπα στα έσοδα κι άλλα τόσα από τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, σύνολο δηλαδή 18 δισ. και έχει ο θεός.
Και πάλι, λοιπόν, Σεπτέμβρη μήνα και μιλάμε για το πακέτο που δεν έκλεισε.
Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι το πακέτο των μέτρων δε βγαίνει όσο… μουρουνόλαδο κι αν φάμε ή για να γίνουμε πιο παραστατικοί, δε χωνεύεται όση σόδα κι αν καταπιούμε. Κι αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια που πρέπει να πει η κυβέρνηση. Αν μάλιστα δε μπορεί να την πει κανένας πολιτικός, ας το κάνει κάποιος τεχνοκράτης, ο Στουρνάρας ας πούμε που χειρίζεται την υπόθεση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΗΠΑ: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού



Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,426 εκατ. βαρέλια στα 357,098 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μείωση των αποθεμάτων κατά 5,2 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,334 εκατ. βαρέλια στα 198,893 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 3,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, ενισχύθηκαν κατά 0,993 εκατ. βαρέλια στα 127,076 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 2,2 εκατ.
Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε στο 86,1% από 91,2%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 88%. 
ΠΗΓΗ:capital

Τρεις προτάσεις της ΚΕΕ για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας κατά 40% του ΑΕΠ



"Όσες πρόσθετες θυσίες και να κληθεί να κάνει ο ελληνικός λαός είναι σαφές, ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο" σημειώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων στο υπόμνημά της στην κυβέρνηση ενόψει της ΔΕΘ και προσθέτει, ότι "η ελληνική κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να παρουσιάσει ένα εθνικό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με το οποίο θα είναι εφικτή η αντικατάσταση των δυσβάστακτων μέτρων που μας επιβάλει το μνημόνιο".
Ταυτόχρονα εκτιμά, ότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι Ευρωπαίοι Εταίροι πρέπει και οφείλουν να κάνουν τρία βασικά βήματα για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας κατά 40% του ΑΕΠ.
Πρώτον, η ΕΚΤ να πουλήσει τα ελληνικά ομόλογα στο EFSF στα 70 σεντς ανά ευρώ. Και στη συνέχεια το EFSF μπορεί να τα ανταλλάξει με νέο δάνειο μεγαλύτερης διάρκειας προς την Ελλάδα. Έτσι, το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 15 δισ. ευρώ ή 7,4% του ΑΕΠ δίνοντας μεγαλύτερα περιθώρια στην αποπληρωμή των δανείων της.
Δεύτερον, η ευρωζώνη θα μπορούσε να επιδοτήσει με δάνειο το EFSF για την αγορά ελληνικών ομολόγων 62 δισ. ευρώ που προέκυψαν από το PSI. Μια προσφορά 25 σεντς ανά ευρώ είναι πολύ ελκυστική σε σχέση με τις τρέχουσες, χαμηλότερες τιμές στην αγορά. Με μια τέτοια προσφορά ένα ποσοστό ιδιωτών επενδυτών θα μπορούσε να ανταλλάξει για παράδειγμα, ελληνικά ομόλογα 48 δισ. ευρώ με τίτλους 12,5 δισ. ευρώ από το EFSF, οδηγώντας στη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 37,5 δισ. ευρώ ή 18,6% του ΑΕΠ. Μια τέτοια ανταλλαγή προϋποθέτει την εκχώρηση νέων πιστώσεων στην Ελλάδα που μπορούν να δοθούν με ενέχυρο κρατικά περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται ούτως ή άλλως να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι κάθε ευρώ που θα αντλείται από μια ιδιωτικοποίηση θα ακύρωνε κρατικό χρέος τεσσάρων ευρώ.
Τρίτον, η Ελλάδα δικαιούται ίση μεταχείριση με την Ισπανία και άλλους αποδέκτες πακέτων διάσωσης. Να μπορέσει δηλαδή και η Ελλάδα να μεταφέρει από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον ESM τα κεφάλαια που δανείσθηκε για τη στήριξη των εγχωρίων τραπεζών, όταν ασφαλώς δημιουργηθεί ένα ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες της ευρωζώνης. Οι τέσσερεις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν λάβει ήδη 18,5 δισ. ευρώ από το EFSF και υπολογίζεται ότι θα χρειασθούν ακόμη 12 δισ. ευρώ. Έτσι, το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30,5 δισ. ευρώ ή 15,1% του ΑΕΠ.
Συνεπώς, αν υιοθετηθούν τα παραπάνω τρία βήματα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκτιμά, ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί κατά 83 δισ. ευρώ ή 41,1% του ΑΕΠ. Να φθάσει δηλαδή το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ, ένα ποσοστό που θεωρείται βιώσιμο στην Ευρώπη. Και το οποίο θα άρει τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Τέλος, η ΚΕΕΕ κωδικοποιημένα κατέθεσε τις θέσεις της για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, την επίλυση των προβλημάτων ρευστότητας, τη ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων, τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη και τη στήριξη των εξαγωγών, την απελευθέρωση των μεταφορών, την εύρυθμη λειτουργία των αγορών και τη διευκόλυνση της έναρξης και επέκτασης επιχειρήσεων. 
ΠΗΓΗ:e-typos.com

Τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης εορτάζει την σφαγή των Ελλήνων το 1922!



Απίστευτη πρόκληση συνιστά η δημοσίευση από την εφημερίδα Μπιρλίκ, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με το τουρκικό προξενείο, άρθρου για την επέτειο της νίκης των Κεμαλικών στρατευμάτων έναντι των Ελλήνων το 1922 μαζί με την δημοσίευση της επίσημης αφίσας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου για αυτή την επέτειο.
Ως αν πρόκειται για εφημερίδα η οποία κυκλοφορεί στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Ιλχάν Ταχσίν ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του με την προκλητική δημοσίευση άρθρου για την 90η επέτειο της νίκης των Τούρκων επί των Ελλήνων στην Μ. Ασία η οποία ταυτίζεται με τη μεγάλη εθνική μας τραγωδία της καταστροφής και του ξεριζώματος του Μικρασιατικού Ελληνισμού..
Η συγκεκριμένη εφημερίδα θέλοντας να τιμήσει την 30η Αυγούστου ημέρα της νίκης στην Τουρκία δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο συνοδευόμενο από την επίσημη αφίσα του τουρκικού Α/ΓΕΕΘΑ με τον τίτλο «Ας είναι χαρούμενη η γιορτή της νίκης μας της 30ής Αυγούστου». Ακολουθεί η ανακοίνωση της εφημερίδας: “Εκφράζουμε ως οικογένεια της εφημερίδας Μπιρλίκ τις πιο εγκάρδιες ευχές και συγκινημένοι συγχαίρουμε το Τουρκικό Έθνος για την Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου που κερδήθηκε υπό την ηγεσία του μεγάλου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με τους συμπολεμιστές του και τους άγιους μάρτυρες μας που κατέγραψαν ένα θρύλο.” Ιλχάν Ταχσίν – Γενικός Διευθυντής Έκδοσης της Μπιρλίκ
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι στην σημερινή Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εορτάζουν την καταστροφή του ελληνισμού στην Μ. Ασία, εορτάζουν την σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τα στρατεύματα του Κεμάλ, εορτάζουν τον ξεριζωμό του ελληνισμού από τις εστίες του στην Μ. Ασία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμφύλιος στο μνημονιακό μέτωπο της συγκυβέρνησης ή ο Κεφαλογιάννης νοστάλγησε τη βαθειά ακροδεξιά κληρονομιά δωσίλογων της παράταξής του;



ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ στη συνέντευξη του Μ. Κεφαλογιάννη στη ΝΕΤ FM
16 χρόνια μετά το θάνατό του
εφιάλτες προκαλεί ο Ανδρέας Παπανδρέου
στη Δεξιά Παράταξη
Μόνο το θολωμένο μυαλό του νέου γραμματέα της ΝΔ θα μπορούσε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι για την κρίση φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου!
Δεν προκαλεί εντύπωση ούτε η λογική υπέρβαση που επιχειρεί ούτε η προσπάθεια να καλύψει τις...
τεράστιες ευθύνες της παράταξής του.
Η Ελλάδα του Ανδρέα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του Μητσοτάκη και του Καραμανλή του νεώτερου.
Αποτελεί ύβρη στη λογική όλων να τολμά να συγκρίνει τη Ελλάδα των Μ.Ο.Π και των Κ.Π.Σ., την Ελλάδα του ΕΣΥ, των φιλεργατικών νόμων, της κοινωνικής ευαισθησίας, των ανθρώπινων μισθών και συντάξεων, της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της δημιουργίας με αυτή που διαμόρφωσαν οι πολιτικές της παράταξής του!
Ο κ. Κεφαλογιάννης θα έπρεπε να βουτά τη γλώσσα στο μυαλό του, για να μην ξεχνά πως μέσα σε μια τριετία το έλλειμμα από 50 δις έφτασε τα 103 (1990 – 1993) και πως η «θωρακισμένη οικονομία» -σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό που υπηρετούσε σαν Υπουργός, το εκτίναξε στα 320 δις!
Αλλά για τον ίδιο υπάρχει το πρόβλημα της συνενοχής. Γιατί υπηρέτησε την πιο καταστροφική Κυβέρνηση του τόπου, με τους κουμπάρους και τη διαπλοκή, με τους χιλιάδες παράνομους διορισμούς στο Δημόσιο, με τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με την ακρίβεια και την αποθέωση των καρτέλ, με την κατασπατάληση των πόρων, με τα πλασματικά στατιστικά, με την εξαπάτηση και του ελληνικού λαού και των εταίρων μας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης, γνήσιο τέκνο της Δεξιάς Παράταξης, έχει έναν μόνιμο εφιάλτη. Τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορεί να μην κατάφεραν να τον εξοντώσουν το ’89, επιχειρούν σήμερα παραχαράσοντας την ιστορία και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα να του χρεώσουν τα σημερινά αδιέξοδα.
Το μόνο που καταφέρνει με αυτές τις δηλώσεις είναι να προκαλεί τη λογική και τον ελληνικό λαό.
Αλλά όταν έχεις υποστηρίξει και ψηφίσει τους πιο πλασματικούς προϋπολογισμούς της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας (2004- 2009), τι θα μπορούσες να πεις;
Από πολιτικούς τυμβωρύχους της ιστορίας χορτάσαμε. 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

«Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί φόβο για αστάθεια στα Βαλκάνια»



Η σημαντική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια, το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε για την ανταγωνιστικότητα είναι τα σημερινά θέματα.
«Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί φόβο για αστάθεια στα Βαλκάνια», είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει άρθρο της η Handelsblatt. «Οι ευρωλαϊκιστές ξεχνούν στη συζήτηση που γίνεται για την Ελλάδα μια αποφασιστική παράμετρο, ισχυρίζονται ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα είναι ένα ανάχωμα ενάντια στους τρομοκράτες και απέναντι στον κίνδυνο της εξάπλωσης διενέξεων».
Η εφημερίδα σημειώνει λίγο παρακάτω: «Για τους ειδικούς στη Χριστιανική Ένωση αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες, δεν τίθεται θέμα αν η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στην ευρωζώνη – κυρίως για λόγους πολιτικής ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ενότητας», δήλωσε στην Handelsblatt Online ο Φίλιπ Μισφέλντερ, εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Χριστιανικής Ένωσης στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Χάρη στη γεωγραφική θέση της στην Νοτιανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή σταθερότητα». Η χώρα είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία καθώς και για το ζήτημα της Κύπρου» υπογράμμισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. Ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας παραμένει ως εκ τούτου σημαντικός για την Γερμανία.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ dw.de

Tα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής στο Γερμανικό κανάλι ARD

Ο ορισμός του οικονομικού θανάτου: η ανεργία στην Ελλάδα ανέβηκε 1% μέσα σε ένα μήνα!



Το παραπάνω διάγραμμα δε χρειάζεται και πολύ σχολιασμό – τα λέει όλα από μόνο του. Το Μάιο η πρόβλεψη για την ανεργία στην Ελλάδα ήταν 23,1%. Στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στο 23,5% για να έρθουν τα αποτελέσματα του Ιουνίου και να την ανεβάσουν στο 24,4% !!! Με απλά λόγια και πέρα από κάθε πολιτική συμπάθεια ή μη, η ανεργία ανέβηκε κατά 1% μέσα σε ένα μήνα!
Δηλαδή με ακόμα πιο απλά λόγια και πέρα από κάθε συζήτηση για το αν η Ελλάδα θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ, με αυτό το ρυθμό σε 75 μήνες από σήμερα δε θα υπάρχει Ελλάδα…. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Νέα δημοσκόπηση - κόλαφος για την Ευρωζώνη - Στο 92% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας - Στο 56% η αποχώρησή της από το ευρώ έως το τέλος του 2012



Τρομακτικά για την Ελλάδα είναι τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, στην οποία συμμετείχαν 847 επενδυτές, αναλυτές και traders από ολόκληρο τον κόσμο. Οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας τοποθετούνται στο 92%, ενώ στο 56% ανέρχονται οι πιθανότητες αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ μέχρι τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με το Bloomberg Global Poll, το 69% των επενδυτών εκτιμά πως μέχρι τα τέλη του 2014 η Ελλάδα δεν θα αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης.
Το 32% των traders προβλέπει πως μία ή ακόμη και δύο ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν αποχωρήσει από το ευρώ έως τον ερχόμενο Ιανουάριο, του 2013. Το 57% των συμμετεχόντων προβλέπουν έξοδο χώρας από το ευρώ ακόμη και εντός του 2012. 
Το 85% προβλέπει πως η Ισπανία θα καταθέσει αίτημα για πλήρες πακέτο διάσωσης εντός των ερχόμενων 12 μηνών. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ιταλία εκτιμάται στο 59%. 
Ένα 47% προβλέπει χρεοκοπία της Ισπανίας, ενώ ένα 50% δεν αποκλείει χρεοκοπία και τη Πορτογαλίας. 
Ωστόσο, σύμφωνα με το 27% των ερωτηθέντων τα χειρότερα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης έχουν περάσει και βρίσκονται πίσω μας. Αλλά το 69% των επενδυτών προβλέπει πως η όποια σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι προσωρινή.
Μόνο το 6% των συμμετεχόντων εκφράζει φόβους για κατάρρευση της Ευρωζώνης εντός του 2012, ενώ ένα ποσοστό μόλις 10% εκτιμά πως οι συνεχιζόμενες αναταραχές στην Ευρωζώνη μπορούν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας.
Το 79% των επενδυτών βλέπει σημαντική επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
Το 98% των συμμετεχόντων προβλέπει πως η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει τα αδύναμα ευρωπαϊκά κράτη. Για τη Γαλλία, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 89%. 
ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

Εως 192€ ανά δικαιούχο θα φτάνει το επίδομα θέρμανσης - 15 Οκτωβρίου ξεκινα η διάθεση πετρελαίου


Φωτογραφία για Εως 192€ ανά δικαιούχο θα φτάνει το επίδομα θέρμανσης - 15 Οκτωβρίου ξεκινα η διάθεση πετρελαίου
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, καθώς απομένουν περίπου 40 ημέρες έως τις 15 Οκτωβρίου οπότε... τα νοικοκυριά θα ξεκινήσουν να προμηθεύονται το πετρέλαιο του χειμώνα.
Από την επικείμενη αύξηση του ΕΦΚ- η οποία είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας- η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται ότι θα ανέβει κατά 40%. Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έναντι φόρου 412 ευρώ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης.
Η εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης σημαίνει ότι ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης από 60 ευρώ θα φτάσει στα 329 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Πρακτικά, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, εάν υπολογιστεί με τα σημερινά δεδομένα διεθνών τιμών, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα διαμορφωθεί στο 1,50 ευρώ το λίτρο, από 1,05 ευρώ που ήταν στο τέλος της περσινής σεζόν. 
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ από την η εξίσωση του ΕΦΚ τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν το 2012 κατά 328 εκατ. ευρώ και επιπλέον κατά 460 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με 142 εκατ. ευρώ εντός του 2012 και επιπλέον με 280 εκατ. ευρώ το 2013. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Gazprom: Πτώση 23,5% στα τριμηνιαία κέρδη



Gazprom: Πτώση 23,5% στα τριμηνιαία κέρδη
Πτώση 23,5% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Gazprom κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, εξαιτίας των μειωμένων εξαγωγών και των αναδρομικών πληρωμών σε ευρωπαίους πελάτες οι οποίοι είχαν διεκδικήσει εκπτώσεις.
Πιο αναλυτικά, τα καθαρά έσοδα του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν σε 357,84 δισ. ρούβλια (11,06 δισ. δολ.), από 467,97 δισ. ρούβλια, 14,38 δισ.δολπου ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2012 καταδεικνύουν συνεχή μακροπρόθεσμη ζήτηση για ρώσικο φυσικό αέριο τα τελευταία 4 χρόνια. Οι προβλέψεις παραμένουν θετικές λόγω ισχυρής πάγιας ζήτησης και διαφοροποίηση των πηγών εσόδων, με όλες τις δραστηριότητες να αναπτύσσονται θετικά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

CIA και Άγκυρα ετοιμάζουν την εισβολή



Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του αρχηγού της CIA την Κυριακή - Δευτέρα που μας πέρασε στην Τουρκία σηματοδότησε, κατά τους δυτικούς στρατιωτικούς παρατηρητές στην τουρκική πρωτεύουσα, τη δεύτερη φάση της εμπλοκής της Άγκυρας και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη μεθόδευση της τελικής εισβολής στη Συρία.
Ο στρατηγός Νταβίντ Πετρέους, ο άνθρωπος που αιχμαλώτισε στο Βόρειο Ιράκ Τούρκους αξιωματικούς και τους περιέφερε από χωρίου εις χωρίον με κουκούλες από τσουβάλια, προκαλώντας την εκδικητική μανία των τουρκικών media, συζήτησε το επιχειρησιακό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών εντός Συρίας. Αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, δύο ταξιαρχίες Σύρων αντικαθεστωτικών τέθηκαν υπό τον άμεσο επιχειρησιακό έλεγχο Τούρκων αξιωματικών.
Πρόκειται για την ταξιαρχία «Tawhid», η οποία επιχειρεί στην τοποθεσία Al Bab στο Χαλέπι, και την ταξιαρχία «North Liberators Brigade», που επιχειρεί στην περιοχή Idlib της Βορείου Συρίας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρωσία-ΗΠΑ: φιλία, που μυρίζει πετρέλαιο


ExxonMobil Роснефть ExxonMobil
Οι εταιρείες Rosneft και ExxonMobil συμφώνησαν για την από κοινού αξιοποίηση των υφαλοκρηπίδων της Θάλασσας Κάρα και της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή των εργασιών αξιοποίησης Vostochno- Prinovozemelsky (Βοστότσνο-Πρινοβοζεμέλσκι) στην Αρκτική, ανέρχονται σε 5 δισεκατομμύρια τόνους και αποθέματα φυσικύ αερίου –σε 8 τρισεκατομμύρια και πάνω κυβικά μέτρα.
Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στην αξιοποίηση της παράκτιας υφαλοκρηπίδας. Παρά τον μεγάλο αριθμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ήπειρο, η εξόρυξη των φυσικών ενεργειακών πόρων στη θάλασσα σήμερα είναι πολύ πιο αποδοτική και έχει πολύ καλή προοπτική,- θεωρεί η Γιούλια Βοϊτόβιτς, ειδικός στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ανεξάρτητης Αναλυτικής Υπηρεσίας Investkafe.
- Η αλήθεια είναι ότι στη Ρωσία χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι ποσότητες των φυσικών πόρων, που η εξόρυξή τους είναι πολύ δύσκολη. Πολλές εταιρείες στη Δυτική Σιβηρία κάνουν γεωτρήσεις σε βάθος 3 χιλιομέτρων και όχι βαθύτερα, ενώ τα αποθέματα των χαμηλότερων στρωμάτων ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους. Εν τω μεταξύ, η αξιοποίηση των δυσεξορυσσόμενων αποθεμάτων πετρελαίου απαιτεί επίσης σημαντικές επενδύσεις και την χρησιμοποίηση υπερσύγχρονης τεχνολογίας, αλλά τα κοιτάσματα της υφαλοκρηπίδας είναι πολύ πλούσια 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιράν Επενδύει σε Νέες Αποθήκες Καυσίμων



Πέντε πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους για καύσιμα πρόκειται να εγκαινιάσει το Ιράν τον Μάρτιο του 2013, αυξάνοντας την συνολική αποθηκευτική δυνατότητα κατά 1,2 δις. λίτρα στα 12,8 δις. λίτρα, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία διανομής πετρελαιοειδών.
Σήμερα, τα 11,6 δις. λίτρα που μπορεί να αποθηκεύει το Ιράν αρκούν για 58 ημέρες κατανάλωσης, ενώ πέρυσι εγκαινιάστηκαν 16 νέες εγκαταστάσεις που ισοδυναμούν με 1 δις. λίτρα. Μακροπρόθεσμα, στόχος είναι να φτάσει η συνολική δυνατότητα τα 14,5 δις. λίτρα ως το 2016.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου, Αλιρέζα Ζεϊγκαμί, τόνισε ότι στον κλάδο της διΰλισης και της διανομής προγραμματίζονται συνολικές επενδύσεις της τάξης των 47,5 δις. δολαρίων. Στα πλαίσια αυτά, το δίκτυο των αγωγών θα φτάσει τα 5.100 χιλιόμετρα, από 3.700 χμ σήμερα.
 ΠΗΓΗ:www.energia.gr/

Γ. Μαυραγάνης: Την Επόμενη Εβδομάδα θα Προσδιοριστούν οι Παράμετροι Καταβολής του Επιδόματος Θέρμανσης



Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η μελέτη των παραμέτρων, βάσει των οποίων θα αποφανθεί η κυβέρνηση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης, η λύση στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση, θα αποσκοπεί στην ικανοποίηση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, χωρίς παράλληλη επιβάρυνση της ΔΕΗ.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η κ. Μακρή, εξέφρασε την ανησυχία της για τη θέρμανση των σχολείων ύστερα από τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αξίωσε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, «αντί να προβαίνει στη λήψη εύκολων μέτρων, να πάρει μέτρα κατά του παραεμπορίου, με ηλεκτρονικό σύστημα, κλειδωμένο, εισροών και εκροών καυσίμων.
Εσείς μιλούσατε για εξ ολοκλήρου επιδότηση του ηλεκτρονικού συστήματος μέσω ΕΣΠΑ» υπενθύμισε.
«Υπάρχουν πάρα πολλές πρωτοβουλίες που προωθούμε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και έλεγχος, όλων εκείνων των προσώπων τα ονόματα των οποίων μεταβιβάστηκαν στο ΣΔΟΕ, με βάση τα εμβάσματα και τις φορολογικές τους δηλώσεις. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Τα ΕΛΠΕ στην Πρώτη Γραμμή της Κοινωνικής Ευθύνης



Τα ΕΛΠΕ επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με την τέταρτη ετήσια έκθεση που δημοσίευσαν τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την διοίκηση, η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικό ανεξάρτητο φορέα, ενώ πληρούνται τα κριτήρια Α+, με βάση τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Κατάρτισης Εκθέσεων Αειφορίας, GRI και G3.1, συμπεριλαμβανομένου του Συμπληρώματος για τον τομέα Πετρελαίου και Αερίου.
Στην έκθεση απαριθμούνται όλες οι ενέργειες των ΕΛΠΕ που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνική ευθύνη και τους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα αναλύονται οι δεσμεύσεις του διϋλιστηρίου για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Ορισμένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των ΕΛΠΕ το 2011 ήταν τα εξής:
Αναβάθμιση των διϋλιστηρίων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα σε συνάρτηση με το περιβάλλον
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των εγκαταστάσεων του ομίλου έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως λόγω της διακοπής εργασιών των διϋλιστηρίων για τις εργασίες αναβάθμισης, αλλά και της χρήσης ανεπτυγμένης τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις. Επίσης, έχουν γίνει προσπάθειες για την εξοικονόμηση ενέργειας, κατεύθυνση στην οποία λειτουργεί θετικά και η ιδιοπαραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια του ομίλου.
Διεύρυνση της θέσης του ομίλου στις ΑΠΕ
Ο όμιλος των ΕΛΠΕ δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ μέσω της θυγατρικής ΕΛΠΕ ΑΠΕ και έχει τεθεί στόχος για περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 250.000 τόνους ετησίως μέσω των επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια. Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ περιλαμβάνει έργα 80 MW σε διάφορα στάδια αδειοδότησης και υλοποίησης. Το 2012 αναμένεται να υποβληθούν στη ΡΑΕ αιτήσεις για φ/β πάρκα, αιολικό πάρκο και έναν υβριδικό σταθμό.
Διαμόρφωση Κανόνα Δεοντολογίας με έμφαση στην πλήρη διαφάνεια
Σκοπός του κώδικα είναι να συνοψίσει τις αρχές που διέπουν την εσωτερική λειτουργία του ομίλου, ώστε να αποτελέσει έναν οδηγό για τους εργαζόμενους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Έξω από το Υπ. Άμυνας εργαζόμενοι στα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη στις 09.00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που βρίσκεται επί της Λ. Μεσογείων 227-231 στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Να υπενθυμίσουμε πως διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασία που τους επιβάλλεται, καθώς τους ζητούν να εργάζονται μία φορά την εβδομάδα.
Σχετική ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει: «Οι Διοικούντες όλη αυτή την περίοδο είναι εξαφανισμένοι. Έχουν αφήσει τα Ναυπηγεία και τα Υποβρύχια στο έλεος του Θεού. Η Κυβέρνηση σε αυτό το διάστημα έχει δώσει πολλές υποσχέσεις και δεν έχει υλοποιήσει καμία. Το κλειδί της λύσης είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δεν βλέπουμε όμως να κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια για να βρεθεί λύση».
Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ενέκρινε βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά χαρακτηρίζει την λύση αυτή «μικρή ανακούφιση» και διεκδικεί οριστική λύση για να μείνουν ανοικτά τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Deutsche Bank: Στο νέο μετα-παγκοσμιοποιημένο κόσμο χώρες σαν την Ελλάδα δεν έχουν λόγο ύπαρξης !!!



Στον κόσμο που αναδύεται στη νέα μετα-παγκοσμιοποιημένη εποχή η Deutsche Bank έφτιαξε ένα τριπολικό μοντέλο εμπορικών ροών και διακρατικών σχέσεων στο οποίο χωρίζει όλες τις χώρες του πλανήτη στις παρακάτω τρεις κατηγορίες (παγκόσμιους πόλους): 1. Στις τεχνολογικά πλούσιες χώρες, 2. Στις χώρες που είναι πλούσιες σε εργατικό δυναμικό και 3. Στις χώρες που είναι πλούσιες σε φυσικούς πόρους. Στο παρακάτω διάγραμμα εντάσσει τις περισσότερες χώρες του πλανήτη στα αντίστοιχα σύνολα σημειώνοντας και τις μεταξύ τους ροές, ενώ προσθέτει και ένα τέταρτο σύνολο που περιέχει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μαζί με την Αργεντινή, για τις οποίες δε βλέπει τη χρησιμότητα της ύπαρξής τους στο νέο αυτό κόσμο.
Αναλυτικά:


Πώς αλλάζουν οι παγκόσμιες ροές:


Συγκεκριμένα η μελέτη δίνει τους παρακάτω ορισμούς: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η επίθεση του Μίκη Θεοδωράκη στον Τσίπρα και η νέα πολιτική κίνηση


Η επίθεση του Μίκη Θεοδωράκη στον Τσίπρα και η νέα πολιτική κίνηση
Στην εισήγηση με ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παραθέτει και τους λόγους που αρνήθηκε στον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17η Ιουνίου.
Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και κυβέρνηση Αριστεράς που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και συμπληρώνει: «Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα μεγάλης νίκης... Η προβολή του στόχου για την κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς τη στήριξη ενός οργανωμένου μεγάλου και συνειδητού μαζικού κινήματος και δίχως την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αποτελεί καθαρά πολιτικό τυχοδιωκτισμό», λέει ο κ. Θεοδωράκης.
Στην τελευταία παράγραφο της εισήγησης του κ. Θεοδωράκη έρχεται και η έκπληξη, αφού ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παρά την ηλικία του, προσφέρεται να ηγηθεί νέας πολιτικής κίνησης. 
Σας τη μεταφέρω αυτούσια: «Από την πλευρά μου έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια στον στίβο της αγωνιστικής πολιτικής δράσης. Εάν αποκτήσω την αναγκαία στήριξη που δεν βρήκα ως τώρα, πιστεύω ότι θα μπορέσω να διαδραματίσω τον ρόλο μου, όχι μόνο ως "ιδρυτής" αλλά και ως ηγέτης αυτού του μεγάλου Κινήματος Αντίστασης, Νίκης και Αναγέννησης...» 
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Θέλει να αγοράσει τη «Δωδώνη» στη μισή τιμή η εταιρεία που τη φέσωσε!



Τελικά, κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα δεν αλλάζουν ποτέ.
Διαβάζοντας τη λίστα των ενδιαφερόμενων για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, ανακαλύψαμε το εξής:
Ένας εκ των υποψηφίων επενδυτών, η Simos Food Group, προσφέρει 20,6 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά ή 25,6 εκατομμύρια, καταβάλλοντας τα 18 άμεσα και τα υπόλοιπα σε επτά δόσεις.
Μέχρι εδώ, όλα καλά. Στη συγκεκριμένη προσφορά, όμως, υπάρχει μια σημαντική...
ειδοποιός παράμετρος:
Ότι η συγκεκριμένη εταιρία, η Simos Food Group, χρωστάει στη ΔΩΔΩΝΗ 11 εκατομμύρια ευρώ.
Δηλαδή, στην ουσία επιχειρεί να αγοράσει τα χρέη της ! 
Αυτό σημαίνει ότι η SFG θα βγάλει από τα ταμεία της 9 ή – στην καλύτερη περίπτωση 14,6, εκ των οποίων τα 7,6 σε επτά δόσεις – για να εξαγοράσει τη γαλακτοβιομηχανία.
Έτσι, κάνουμε κι εμείς μπίζνες!
Με δανεικά κι αγύριστα.
Αλλά, έτσι είναι. Όταν κάνει κάποιος την αρχή, ακολουθούν και άλλοι. Ποιος έχει κάνει την αρχή.
Αυτός, που θέλει να εξαγοράσει τη ΔΕΠΑ, ενώ της χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.
Τελικά, κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα δεν αλλάζουν ποτέ. 
ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.gr

Πυραμίδες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να εκπέμπουν δέσμες ενέργειας



Παρά το γεγονός ότι η NASA κρύβει πληροφορίες σχετικά με το περίεργο σύννεφο των φωτονίων, το οποίο καλύπτει πλέον σχεδόν ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, έχουμε κάποιες πληροφορίες που διαρρέουν από ορισμένους επιστήμονες.Καθώς αυτό το δυσοίωνο σύννεφο βρίσκεται μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, αρχίζει να έχει μια επίπτωση στον Ήλιο και τους πλανήτες ανεξήγητη.
Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι, αυτή η παράξενη ενέργεια που εισβάλλει στον χώρο μας,κάνει μερικές από τις πιο φημισμένες πυραμίδες του κόσμου αρχίζουν να παράγουν έντονη ενέργεια.
Έχουμε αρκετές περιπτώσεις όπου ισχυρά ορατά δοκάρια ήταν ορατά από τον χώρο των πυραμίδων με κατεύθυνση του φωτονίου σύννεφου,προς τον ουρανό,και όλες αυτές οι μαρτυρίες ήταν καλά τεκμηριωμένες.
Παράλληλα, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να παρατηρούν και να καταγράφουν παράξενα τρομακτικά φαινόμενα όπως ήχους και θορύβους που δίνουν την εντύπωση ότι, η ίδια η Γη στενάζει και κλαίει.
 Όλα αυτά τα φαινόμενα, έχουν σχέση με την ταραγμένη εκπομπή του Ήλιου, πιθανότατα που προκαλείται από την παρουσία του φωτονίου σύννεφου, που σε ορισμένους κύκλους έχει λάβει μια γενική ονομασία "δυναμικός χώρος εκδηλώσεων της Ημέρας της Κρίσεως"
Οι Αρχαίες πυραμίδες ξύπνησαν μετά από αιώνες και χιλιετίες ύπνου  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκπτώσεις... στην παιδεία!



Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου δεν άρχισε ιδιαίτερα ευχάριστα! 
Μέσα στις πρώτες μέρες κιόλας του φθινοπωρινού μήνα ανακοινώθηκαν τα μέτρα από μεριάς της Τρόικας, που για ακόμα μια φορά ως θύμα του βρέθηκε η δημόσια παιδεία! Ανάμεσα στα μέτρα, που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα κιόλας συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση της δωρεάν παροχής εκπαιδευτικών βιβλίων για τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, η μείωση του ήδη "κουρεμένου" κονδυλίου για την παιδεία, καθώς και μια σειρά περικοπών σε βοηθήματα φοιτητών, όπως η δωρεάν σίτιση και η κατάργηση ορισμένων φοιτητικών εστιών. 
Μεγάλη εντύπωση έχει κάνει και το ετήσιο ποσό, που θα πρέπει να δίνουν οι φοιτητές για τη φοίτησή τους. Μάλιστα, το ποσό αυτό ανέρχεται στη τάξη των 500 ευρώ για τους φοιτητές ΑΕΙ, ενώ αντίστοιχα για τους φοιτητές των ΤΕΙ το ποσό θα είναι στα 350 ευρώ. Για να μην μείνουν παραπονεμένοι και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, το κράτος τους δίνει "δώρο" την δυνατότητα και σε αυτούς για την ετήσια συνδρομή τους στα πανεπιστήμια, που θα ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ (ανεξαρτήτως του ποσού, που ήδη έχουν καταβάλει για το μεταπτυχιακό τους πτυχίο) 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Τουρκία



Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών σημειώθηκε στις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης, στην πόλη Afyonkarahisar, της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 23, ενώ τα αίτια της έκρηξης προς το παρόν παραμένουν άγνωστα.  
Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάτοικοι της περιοχής αναστατώθηκαν από την έκρηξη και πολλοί ήταν εκείνοι που έβγαιναν από τα παράθυρα πιστεύοντας πως επρόκειτο για ισχυρή σεισμική δόνηση. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Τον πρώην πρόεδρο της Νεολαίας Συνασπισμού διόρισε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας



Χωρίς ηθικές αναστολές αντιγράφει τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και βολεύει όπου μπορεί τα δικά του παιδιά.
Κάπως έτσι, ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας του Συνασπισμού Δημήτρης Τζανακόπουλος διορίστηκε στη...

...Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι θέλησε να τον επιβραβεύσει για τις ατέλειωτες ώρες φοιτητικού συνδικαλισμού που έχει προσφέρει στο κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα περισσότερα επιφανή μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού απασχολούνται ήδη στη Βουλή από τους διάφορους βουλευτές του κόμματος, αν και τα σχετικά ΦΕΚ δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί. 
ΠΗΓΗ:parapolitiki.com

Τις «πράσινες» δράσεις της θα προβάλει η ΕΥΑΘ στη ΔΕΘ



Τις «πράσινες» δράσεις της, θα προβάλει η ΕΥΑΘ, στο περίπτερό της στη φετινή 77η ΔΕΘ, που ανοίγει τις πύλες της αυτό το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012.
Στο Περίπτερο 15, Stand 16 (κοντά στην πύλη της πλατείας Συντριβανίου) επιστημονικό προσωπικό της ΕΥΑΘ θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη νέα μονάδα ξήρανσης ιλύος που λειτουργεί από τις αρχές του 2012 στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στη Σίνδο.
Με τη λειτουργία της ο όγκος της παραγόμενης ιλύος μειώνεται στο ¼, επιτυγχάνεται δηλαδή δραστική μείωση του όγκου και του βάρους του τελικού προϊόντος που οδηγείται προς διάθεση ή απόθεση (περίπου 40 τόνοι ημερησίως), και δημιουργούνται περισσότερες προοπτικές τελικής διάθεσης (στη γεωργία, τη δασοκομία ή ως καύσιμο στην τσιμεντοβιομηχανία και τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής).
Επίσης, θα υπάρχει ενημέρωση για τη διάθεση από την ΕΥΑΘ ιλύος στη γεωργία: ήδη, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 αδειοδοτήθηκε η διάθεση άνω των 3.000 τόνων ιλύος (σε βαμβακοκαλλιέργειες και καλαμπόκια), ενώ αντίστοιχη ποσότητα αναμένεται και για τις καλλιέργειες σιτηρών το δεύτερο εξάμηνο.
Φέτος, εξάλλου, η ΕΥΑΘ από κοινού με την ΕΥΔΑΠ θα διαθέτουν «παιδική γωνιά» με επιτραπέζια, κατασκευές και παιχνίδια σε σχέση με το νερό και το περιβάλλον. Μάλιστα, την Κυριακή 9, και το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου 2012, η μουσειοπαιδαγωγός Ανθή Χρυσοπούλου θα απασχολεί τα παιδιά (από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.) με κατασκευές από πηλό, παιχνίδια και «μουσικές του νερού».
Η 77η ΔΕΘ θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2012. Θα λειτουργεί καθημερινά 4 μ.μ. - 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ. - 10 μ.μ.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

FT: Η ΕΚΤ κάνει πίσω στα σχέδιά της για επιβολή φρένου στα επιτόκια



Σύμφωνα με πληροφόρηση των Financial Times σε άρθρο τους που κυκλοφόρησε στη διαδικτυακή τους έκδοση πριν από λίγο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει πίσω στα σχέδια της για επιβολή ορίου στο επιτόκιο δανεισμού των κρατών μελών και περιορίζεται στην αγορά κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά που θα έχουν χρόνο ωρίμανσης το πολύ 3 ετών. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Στοιχεία για Λαθρεμπόριο Καυσίμων στα Χέρια του Εισαγγελέα Πεπόνη



Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σούρλας, διαβίβασε στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, στοιχεία αναφορικά με τις αποκαλύψεις και καταγγελίες τηλεοπτικού σταθμού (3 και 4 Σεπτεμβρίου 2012) που αναφέρονται στο λαθρεμπόριο καυσίμων.
Με αφορμή αυτό ο κ. Σούρλας δήλωσε:
«Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις αυτές, έρχονται να προστεθούν και να επιβεβαιώσουν τα όσα κατέθεσα στον κ. Πεπόνη στις 19-4-2012 για τη νοθεία των καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και το λαθρεμπόριο. Η δράση των κυκλωμάτων αυτών, πέραν των άλλων επιπτώσεων, προκαλεί απώλεια εσόδων στο δημόσιο που ξεπερνά τα 3 δισ. το χρόνο και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική περίοδο που δοκιμάζεται η οικονομία της χώρας και οι φορολογικές επιβαρύνσεις των πολιτών είναι δυσβάσταχτες.
Άλλωστε, στις καταγγελίες αυτές περί λαθρεμπορίου καυσίμων αναφέρθηκε στη Βουλή στις 13 Ιανουαρίου και ο τότε πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "το λαθρεμπόριο δεν είναι μόνο πηγή υστέρησης εσόδων του προϋπολογισμού, αλλά πληγή στο κράτος δικαίου, αφού λειτουργεί σε βάρος της νομιμότητας. Παράλληλα, συνιστά κραυγαλέο πρόβλημα κοινωνικής αδικίας διότι κάποιοι επιτήδειοι πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου". Ο κ. Παπαδήμος πρότεινε τότε σειρά μέτρων τα οποία αξίζει να διερευνηθεί, αν και κατά πόσον υλοποιήθηκαν τελικά στην πράξη». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο που αναμένει "οδηγίες" από ΕΚΤ, αποθέματα



Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του πετρελαίου, περιμένοντας "οδηγίες" από τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και "σήματα" από την κρίσιμη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Η τιμή κινήθηκε με σημαντικό εύρος διακύμανσης (1,40 δολάρια) για να κλείσει τελικά με μικρή μεταβολή. Τα υψηλά ημέρας καταγράφηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την παραγωγικότητα β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, που εμφάνισαν ισχυρότερη της αναμενόμενης αύξηση.
Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 6 σεντς στα 95,36 δολάρια το βαρέλι.
Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου brent υποχώρησε αντίθετα κατά 1,09 δολάρια στα 113,09 δολάρια το βαρέλι.
ΠΗΓΗ:.capital.gr

Δείτε το Μυστικό Σχέδιο για την Κρήτη…Γιατί την θέλουν ανεξάρτητη!!!


ΚΡΗΤΗ.jpg
Να Διευκρινήσουμε ενα πράγμα: O Κρητικός είναι αλλά και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του Ελληνα και ποτέ απο τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητηθηκε αυτό. Αλλωστε οι Θυσιες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητων το απέδειξαν αυτο με τον πιό περιτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομαδα Κρητικών με υποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της Κρητης.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;
Η Κρήτη λόγο της θέσης της εχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρωπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθως και τις Θαλλάσιες οδούς εμπορίου και τα πετρελαια της διορυγας του Σουέζ.         ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι «καμπύλες» του φυσικού αερίου δεν τέμνονται;


PGNiG Польша нефть газ 09.07.2010
Τις ημέρες αυτές η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για άλλη μια φορά συζητά το θέμα του ακήρυχτου ανταγωνισμού δύο σχεδίων αγωγών φυσικού αερίου, που είναι από καιρό καλά γνωστοί όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και πέραν αυτής. Το ένα είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco, που έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση «έργο προτεραιότητας», το άλλο ο South Stream, που υλοποιείται από τη ρωσική Gazprom. Μια νέα έκλαμψη ενδιαφέροντος προκλήθηκε από ορισμένα βήματα στην υλοποίηση και των δύο σχεδίων.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ, η Ουγγαρία είναι η πρώτη από τις χώρες-μέλη του σχεδίου Nabucco-West ή εν συντομία Nabucco, η οποία παρουσίασε προ ημερών όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την κατασκευή του προβλεπόμενου τμήματος του φυσικού αερίου μέσω του εδάφους του. Είναι ενδιαφέρον ότι νωρίτερα η ουγγρική εταιρεία πετρελαίου-φυσικού αερίου MOL είχε επανειλημμένως εκφράσει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του Nabucco. Κατά τη γνώμη της ιταλικής il Legno Storto ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν φοβάται την ευθεία ή έμμεση επιρροή της Ρωσίας και προτίθεται να επιβάλει απευθείας έλεγχο του ενεργειακού τομέα.
Τις ημέρες αυτές, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας υπέγραψε συμφωνητικό- με την ρωσική Gazprom για την κατασκευή στο έδαφός της του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η ΧΑ..



Νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse δημοσιεύει αύριο Πέμπτη το ΠΟΝΤΙΚΙ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει στο 1% τη διαφορά του από την ΝΔ και απειλεί την πρώτη θέση, ενώ η ΧΑ πέρασε στην Τρίτη θέση.
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή ΝΔ: 22,5%...
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5% Χρυσή Αυγή: 9,5% ΠΑΣΟΚ: 7,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6% ΚΚΕ: 4,5% ΔΗΜΑΡ: 4%
Με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 25% ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 10,5%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, ΚΚΕ 5% και ΔΗΜΑΡ 4,5% .
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, αν η ΔΗΜΑΡ δεν αλλάξει ρότα, σύντομα θα βρεθεί κάτω του 3% που σημαίνει εκτός Βουλής και εξουσίας 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr