Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εντός των ημερών ξεκινά η κατασκευή του South Stream στη Σερβία

Εντός των ημερών ξεκινά η κατασκευή του South Stream στη Σερβία
Στις 24 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες του αγωγού South Stream, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του Σέρβου πρωθυπουργού, Ivica Dacic, μετά την επίσκεψη του προέδρου της Gazprom, Alexey Miller στη Δημοκρατία της Σερβίας. Όπως έγινε επίσης γνωστό, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες θα διευθετηθούν κατά τις επόμενες ημέρες.   

“Ο αγωγός South Stream αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις στη Σερβία τις τελευταίες δεκαετίες”, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, η κατασκευή του αγωγού εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειακής συμφωνίας της Σερβίας με τη Ρωσία. “Είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών η ολοκλήρωση της συμφωνίας”, ανέφερε ο  Dacic, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η Σερβία θα καταστεί το ενεργειακό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνάντηση των κ.κ.  Dacic και Miller εξετάστηκε η δυνατότητα σύνδεσης ενός σκέλους του αγωγού South Stream με την ΠΓΔΜ, ενός με τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ενός με το Κόσοβο, ώστε να εξασφαλιστεί σταθερή προμήθεια φυσικού αερίου στην περιοχή.

“Η ολοκλήρωση του έργου του South Stream είναι μείζονος σημασίας για τη σερβική οικονομία, καθώς θα την προάγει σε μία σημαντική οικονομική μορφή στα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Tomislav Nikolic, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αξιωματούχους της Gazprom.

“Ο South Stream αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Ευρώπη” δήλωσε, από την πλευρά του ο κ.Μίλερ, ευχαριστώντας τις σερβικές αρχές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία για την κατασκευή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Miller είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της χώρας, Tomislav Nikolic, τον πρωθυπουργό, Ivica Dacic και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό,  Aleksandar Vucic.
Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, η ρωσική πλευρά πρότεινε την υπογραφή τριών συμφωνιών με την έναρξη των εργασιών: μία για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Σερβίας, μία για χρηματοδότηση του έργου και μία ειδική συμφωνία με τη σερβική κυβέρνηση.

Το κόστος κατασκευής του σερβικού τμήματος του αγωγού South Stream ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ένα σημαντικό μέρος του έργου θα αναλάβουν σερβικές εταιρείες.

Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι η σημασία αυτού του έργου έχει επιβεβαιωθεί   από την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση της Ευρώπης για το ρωσικό φυσικό αέριο. Όπως ειπώθηκε, ο αγωγός South Stream θα διασφαλίσει την απευθείας προμήθεια προς του Ευρωπαίους καταναλωτές, δίνοντας παράλληλα λύση στο πρόβλημα των κινδύνων διαμετακόμισης του φυσικού αερίου.
  
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Εκτός ελέγχου η κυβέρνηση - Διάβημα της αστυνομίας προς τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου για την ΕΡΤ


Με έντονα συμβολικό χαρακτήρα - ελέω και του τριημέρου του Πολυτεχνείου - η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει την ολοκληρωτική της πολιτική.  

Πριν από λίγη ώρα η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έλαβε αυστηρή προειδοποίηση απο την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ότι σε περίπτωση που παραχωρηθεί χώρος εντός του Πολυτεχνείου και γίνει απόπειρα εκπομπής της ΕΡΤ από εκεί, το κτήριο θα αποκλειστεί και θα ακολουθήσει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε...
πως δεν μπορεί πλέον να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος νίπτοντας τας χείρας του.

Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έτοιμο πρωτοσέλιδο από μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, η οποία θα προϋπάντιζε μια τέτοια εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, με τον τίτλο:

"Εκτός Ελέγχου το Πολυτεχνείο".

 Χθες το βράδυ οι φύλακες του Πολυτεχνείου δέχθηκαν τη "φιλική" επίσκεψη αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι τους ανέφεραν πως "υπάρχουν πληροφορίες ότι φορτηγά με μηχανήματα ετοιμάζονται ή έχουν μπει ήδη στο πολυτεχνείο".

Μετά και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο κτίριο της Α. Παρασκευής, απ' όπου εξέπεμπαν για 5 μήνες οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση - πέρα από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα - επιχειρεί και τον ασφυκτικό έλεγχο σε οποιασδήποτε πληροφόρηση δεν συναινεί στην επίθεσή της στην κοινωνία.

 ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν !!!


Τελικά όλα τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν.Τα παιδιά τα ξαναβρήκαν. Η παρέα ενώθηκε ξανά για να οδηγήσει την ...εταιρεία σε δρόμους δόξας.Είναι πράγματι απορροίας άξιο γιατί τους πήρε τόσες μέρες.Δεν μπορούσαν να μοιράσουν τις καρέκλες;Μα καλά είναι τόσο δύσκολο μεταξύ ανεξάρτητών Γαλάζιων παιδιών να τα βρούνε;Πάντως οι Βασιλειάδες της κολοτούμπας ξέχασαν πανεύκολα το κόκκινο αστέρι και θυμήθηκαν το Γαλάζιο παρελθόν(;) τους.Η αλήθεια είναι ότι για το μέγεθος της κολοτούμπας, η μια θέση με απαλλαγή είναι λίγη.Για τον αγώνα και μόνο να πείσουν τους εργαζομένους ότι είναι άλλη, ανεξάρτητη,αυτόνομη(καλά αυτό παραπέμπει αλλού και θα τους βάλει πιπέρι ο Πρόεδρος) έπρεπε να κάθονται τουλάχιστον και οι τρεις!Πόσο δίκιο όμως είχε ο επιδέξιος ψάλτης όταν μίλαγε μέσα από το BLOG του για τις ανισότητες στο χώρο της Φύλαξης,για το μειωμένο Πρίμ κτλ;Τον "έφαγαν" όμως ως ακραίο στοιχείο για να συμπράξουν με τους αριστερούληδες Δεξιούς.Ξέχασαν βέβαια τους υπόλοιπούς..ακραίους που στις εκλογές για τον εκπρόσωπο ήθελαν να τους δείρουν και έβαλαν τον παραλίγο Βουλευτή να τηλεφωνήσει για να διαμαρτυρηθεί! Αχ,τι σου κάνει η καρέκλα ,όλα τα σβήνει... Σίγουρα όμως έκαναν υπερήφανο τον θαυμαστό τους πατερούλη Τίμο ο οποίος οραματιζόταν ενα ισχυρό γαλάζιο συνδικάτο που θα ελέγχει.Τώρα απλά θα το ελέγχει...άλλος .
Και μια και μιλάμε για αλήθειες,είμαστε ανάμεσα σε δυο τίτλους για το επόμενο "παραμύθι"
στο "αμάρτησα για το παιδί μου" ή "η κόρη μου να έχει δουλειά και όλοι οι άλλοι να πάνε να...απολυθούνε".Μόνο που αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές θα έχουν ονοματεπώνυμο...
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ!!!

Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Λίβανος και στην κορυφή της «πυραμίδας» η Ιταλία! Στα σκαριά η μεγάλη γεωπολιτική Συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Στα σκαριά η μεγάλη γεωπολιτική Συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα γεωπολιτικά σχέδια για τη δημιουργία περιφερειακής συμμαχίας υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή και της Ελλάδας και με …παράκαμψη της Τουρκίας.

Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας, παρά την ασυνεννοησία με την Τρόικα και τις διαφορές αντιλήψεων με το Βερολίνο, η Αθήνα «χτίζει» αργά αλλά σταθερά την «Νοτιοανατολική Συμμαχία» όπως την ονομάζουν οι αμερικανοί αναλυτές. Αλλωστε ολόκληρο το σχέδιο υλοποιείται με τις ευλογίες της Ουάσινγκτον.

Η Συμμαχία αυτή περιλαμβάνει το Ισραήλ, το Λίβανο και την Αίγυπτο ως «ανοιχτή ανάποδη ομπρέλα» σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανό διπλωμάτη στην Αθήνα, με ..«μπαστούνι της ομπρέλας» την Κύπρο και την Ελλάδα και …«χερούλι» την Ιταλία όπου φαίνεται ότι θα καταλήγουν οι επιπλέον ποσότητες πετρελαίου και –κυρίως- φυσικού αερίου που θα αντληθούν  τα επόμενα χρόνια από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Λόγω των ειδικών γεωπολιτικών συνθηκών, η επαφή μεταξύ Ισραήλ-Αιγύπτου-Λιβάνου γίνεται με ενδιάμεσους την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Η συνάντηση του Καίρου
Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία στο Κάιρο, η τριμερής διπλωματική συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου η οποία ασχολήθηκε κυρίως με τη διπλωματία των αγωγών και τη στρατηγική συμμαχία υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Από  ελληνικής πλευράς, επικεφαλής επικεφαλής ήταν ο  Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης κ. Δ. Παρασκευόπουλος,  από κυπριακής ο  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκωσίας πρέσβης κ. Γ. Τζιωνής και από αιγυπτιακής  ο υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις πρέσβης Χατέμ Σείφ ελ Νάσρ.

Οι επιμέρους συζητήσεις αφορούν στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου με την Αίγυπτο σε θέματα φυσικού αερίου και την κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Βασιλικό Κύπρου.

Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για το ίδιο θέμα με  μεγάλο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για τα ελληνικά κοιτάσματα, ενώ τα ισραηλινο-κυπριακά ήδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν από την εκμετάλλευση.

Παράλληλα, στην συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων προχωρούν Κύπρος και Λίβανος, γεγονός που θα φέρει σε "νέα εποχή" τις ενεργειακές σχέσεις Λευκωσίας – Βηρυτού.

Πριν από περίπου 20 ημέρες συμφώνησαν για το θέμα,  ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης με τον Λιβανέζο ομόλογό του Gebran Bassil, στη Λευκωσία ενώ  οι δύο επίσημοι  εξήραν το καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση.

Η ιταλική «σφήνα»
Συμμετοχή στα σχέδια μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, επιδιώκει όμως και η  Ιταλία που θέλει να γίνει η «παραλαμβάνουσα τελική χώρα». Το ενδιαφέρον της, εκδηλώθηκε με το αίτημα της ιταλικής Ρυθμιστικής   Αρχής Ενέργειας, να συμμετάσχει και αυτή στη συνάντηση των Ρυθμιστών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Τελ Αβίβ.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, Κύπρος Κυπριανίδης, το αίτημα της Ιταλικής Αρχής, διατυπώθηκε στην πρόσφατη μηνιαία σύνοδο των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Κυπριανίδη, η συμμετοχή των Ιταλών αναβαθμίζει την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτήν μέχρι πρόσφατα προωθούσαν τρεις χώρες, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, οι οποίες έχουν υπογράψει διακρατικές συμφωνίες ενώ τώρα προστίθενται Αίγυπτος και Λίβανος.

Το γεγονός ότι στην έρευνα για φυσικό αέριο σε θαλάσσια μπλοκ της κυπριακής ΑΟΖ συμμετέχει η ιταλική ΕΝΙ και το ότι στην Ιταλία υλοποιούνται μεγάλα επενδυτικά σχέδια εγκαταστάσεων αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG, υποχρεώνουν τη γειτονική χώρα να εξετάζει κάθε ευκαιρία που δημιουργείται.

Στη συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων ρυθμιστικών αρχών, συζητήθηκαν ο τρόπος της συνεργασίας στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου της περιοχής, με βάση τα όσα ισχύουν ως κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στα θέματα μεταφοράς ενέργειας και διαχείρισης δικτύων. Επίσης, έγινε ανασκόπηση των μέχρι στιγμής πραγματικών δεδομένων που αφορούν τα αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία έχουν βρεθεί στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.

Τα εναλλακτικά σχέδια μεταφοράς αερίου
Για την εμπορική αξιοποίηση του φυσικού αερίου των δύο ΑΟΖ, μέχρι στιγμής έχουν προταθεί σχέδια όπως η μεταφορά του στο Ισραήλ με υποβρύχιο αγωγό, η υγροποίησή του στον σχεδιαζόμενο τερματικό του Βασιλικού στην Κύπρο, η μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια στην Κύπρο και η μεταφορά του με υποβρύχιο καλώδιο σε Κρήτη, ηπειρωτική Ελλάδα και Ιταλία αλλά και η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς.

Εφ΄ όσον επιτευχθεί εμπορική συμφωνία μεταξύ των εταιρειών που θα κατασκευάσουν τον τερματικό υγροποίησης και των παραγωγών αερίου (Delek, Noble), θα γίνει ευκολότερη η προώθηση του σχεδίου, καθώς τα μέχρι στιγμής αποθέματα που διαπιστώθηκαν στην Κυπριακή ΑΟΖ (μπλοκ 12 περίπου 150 δισ. κυβικά μέτρα), δεν επαρκούν για την κερδοφόρα λειτουργία της μονάδας υγροποίησης.

Σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό στο Sigma Live της Κύπρου, ο κ. Κυπριανίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η προοπτική τροφοδοσίας του τερματικού Βασιλικού και με Ισραηλινό αέριο, καθιστά το έργο βιώσιμο και κερδοφόρο, γεγονός που αξιολογούν θετικά οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ (ΕΝΙ - Ιταλία, Total - Γαλλία, Kogas - Κορέα) προκειμένου να συμμετάσχουν στο επενδυτικό σχέδιο.

Η Κύπρος προωθεί διμερή διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ, για την αξιοποίηση του αερίου των ΑΟΖ των δύο χωρών μέσω του Βασιλικού, κάτι που πλέον διευκολύνει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ.

Σε ό,τι αφορά στα άλλα σχέδια, πέραν της τεχνικής δυνατότητας να υλοποιηθούν, αυτή τη στιγμή γίνονται προκαταρκτικές μελέτες προκειμένου να διαφανεί κάτω από ποιες προϋποθέσεις (συνθήκες αγοράς, τιμές) θα μπορούσαν να συζητηθούν. Πάντως για το σχέδιο καλωδιακής διασύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου, Κρήτης, ηπειρωτικής Ελλάδας, Ιταλίας (Euroasia Interconnector), η ΡΑΕ έχει επισημάνει ότι θα διευκολυνθεί σημαντικά εάν προηγουμένως η Ελλάδα προωθήσει τα σχέδια διασυνδέσεων των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα, ώστε να αποτελέσουν πρόδρομα έργα για τη μεγάλη διασύνδεση

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

«Συναγερμός» για γιγαντιαίο παγόβουνο στην Ανταρκτική


Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ έλαβαν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι καλούνται να μελετήσουν ένα τεράστιο παγόβουνο που, τον Ιούλιο, διαχωρίστηκε από τον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ, προ ημερών αποκολλήθηκε και δεν αποκλείεται σύντομα να εισέλθει σε θαλάσσιες οδούς του Νοτίου Ωκεανού, απειλώντας εμπορικά πλοία.
Το γιγαντιαίο παγόβουνο έχει έκταση 700.000 στρεμμάτων και έχει περιγραφεί ως «μεγαλύτερο από το Σικάγο» και «οκταπλάσιο από το Μανχάταν». Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σαουθάμπτον και του Σέφιλντ πρόκειται να το παρακολουθήσουν στενά, σε μια προσπάθεια να προβλέψουν την πορεία του στον ωκεανό που διαβρέχει την Ανταρκτική ήπειρο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόσφατες αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι η απόσταση μεταξύ του παγετώνα και του παγόβουνου μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς. «Τον Ιούλιο ανακαλύφθηκε ότι η ρωγμή είχε φθάσει μέχρι το ψηλότερο σημείο, όμως παρέμενε καλυμμένη με πάγο, καθώς ήταν ακόμη χειμώνας» στην Ανταρκτική, δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Γκραντι Μπιγκ από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.
«Τις τελευταίες δύο ημέρες όμως, άρχισε να απομακρύνεται και ήδη ανάμεσα στο παγόβουνο και στον παγετώνα παρατηρούμε ένα με δύο χιλιόμετρα καθαρού νερού», πρόσθεσε ο ερευνητής. «Συχνά τα παγόβουνα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να απομακρυνθούν από τον κόλπο του Πάιν Άιλαντ, αλλά μόλις το κάνουν, ενδέχεται να κινηθούν ανατολικά, κατά μήκος της ακτής, ή να φθάσουν στο κυρίως τμήμα του Νοτίου Ωκεανού».
Οι ερευνητές σκοπεύουν να παρακολουθήσουν το παγόβουνο χρησιμοποιώντας δεδομένα από αρκετούς δορυφόρους και επιχειρώντας να κάνουν προβλέψεις για την πορεία του μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κατευθύνεται προς τις θαλάσσιες οδούς, θα εκδώσουν παγκόσμια προειδοποίηση μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών.
Η ρωγμή έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2011, κατά τη διάρκεια αποστολής της NASA στην Ανταρκτική. Γρήγορα βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος, ωστόσο ειδικοί τονίζουν ότι η εξέλιξή της - με την αποκόλληση του παγόβουνου - αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 6-10 χρόνια.
(Ναυτεμπορική) 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εξέλειπαν οι λόγοι ή μας δούλευε η ΕΛΚΕ;


Και τι δεν ακούσαμε τους τελευταίους μήνες για τον Οφθαλμίδη και τους συν αυτώ από την ΕΛΚΕ…

Από χθες μάλλον εξέλειπαν οι λόγοι που επικαλούνταν…

Έσπευσαν να ξανασχηματίσουν προεδρείο με αυτούς που συλλήβδην απέρριπταν…

Εκτός και αν δεν υπήρχαν λόγοι και μας δούλευαν προεκλογικά… ή εκτός και αν υποχώρησαν για το καλό μας…

Αιδώς Αργείοι!!!

 ΠΗΓΗ:beneas13.blogspot.gr

ΕΛΠΕ: Τι "βλέπουν" οι αναλυτές για το τρίμηνο


Σύμφωνα με τις συγκλίσουσες προβλέψεις τεσσάρων αναλυτών, τα προσαρμοσμένα EBITDA των ΕΛΠΕ για το γ΄ τρίμηνο του έτους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 44 εκατ. ευρώ, με εύρος διακύμανσης από τα 24 έως τα 56 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα για τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, κατά μέσο όρο η εκτίμηση είναι για – 35 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις να κινούνται μεταξύ -24 εκατ. ευρώ έως - 56 εκατ. ευρώ.

Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη για το γ΄ τρίμηνο του έτους αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου. 


ΠΗΓΗ:capital.gr

ΕΛΠΕ: Ανεβάζει τον πήχη η IBG

ΕΛΠΕ: Ανεβάζει τον πήχη η IBG
Την τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων αναβαθμίζει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, στα 8,8 ευρώ από 7,3 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση hold για τον τίτλο της εισηγμένης.

Η χρηματιστηριακή στην έκθεσή της αναφέρει ότι η αναβάθμιση στην τιμή-στόχο αντανακλά:

α) την μετακύλιση κατά ένα χρόνο του μοντέλου αποτίμησης ταμειακών ροών (DCF)

β) την μείωση του κόστους κεφαλαίου κατά 100 μονάδες βάσης λόγω της υποχώρησης στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

γ) την εφαρμογή προγράμματος μείωσης του κόστους από την διοίκηση των ΕΛΠΕ και

δ) την βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης.

Tα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

 ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr