Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ιρλανδικός Αποχαιρετισμός στα Ορυκτά Καύσιμα, Απόφαση-Σταθμός για την Παγκόσμια Κοινότητα

Από το energia.gr
Σε μια άκρως εντυπωσιακή κίνηση, η Κάτω Βουλή της Ιρλανδίας πέρασε νομοσχέδιο που αποτρέπει, ουσιαστικά, οποιαδήποτε κρατική επένδυση στα ορυκτά καύσιμα, όπως πετρέλαιο, λιγνίτη ή φυσικό αέριο. Το μέτρο που θα πρέπει να εγκριθεί από την Άνω Βουλή προτού καταστεί, επίσημα, νόμος του κράτους,  θα μετατρέψει την Ιρλανδία στο πρώτο έθνος στον πλανήτη, που απαγορεύει, πλήρως, τη δημόσια χρηματοδότηση τη χρήση των ορυκτών καυσίμων

Ακόμα και χώρες που έχουν δεσμευτεί να απομακρύνουν, ή να απαγορεύσουν τις μη-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως..

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την Snam

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις, την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ Ελλάδας από τη Snam Ιταλίας.

Ο ΔΕΣΦΑ διαχειρίζεται το δίκτυο αγωγών υψηλής πίεσης και έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στην Ελλάδα.

Η Snam είναι..

BlackFly: Ιπτάμενο αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται άδεια πιλότου

Από το naftemporiki.gr
Ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο το οποίο δεν απαιτεί άδεια πιλότου παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια: Το BlackFly μπορεί να πετάξει σε απόσταση 40 χλμ, σε ταχύτητα 100 χλμ/ ώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν πως κάποια στιγμή θα φτάσει στο σημείο να κοστίζει όσο ένα σημερινό σπορ αυτοκίνητο, ωστόσο τα πρώτα μοντέλα θα είναι σαφώς πιο ακριβά.

Η εταιρεία χρηματοδοτείται..

Δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στο LNG η Total μετά από τη συμφωνία με την Engie

Από το energypress.gr
Η Total ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε συμφωνία ύψους 1,5 δις. Δολαρίων για την απόκτηση του κλάδου LNG της Engie. Με τον τρόπο αυτό, η γαλλική πετρελαϊκή γίνεται δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης διεθνώς στο LNG.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Total θα πραγματοποιήσει..

Ο γαλλo-ισραηλινός γεωστρατηγικός ρόλος και η Ελλάδα

Από το tanea.gr 
Η σχέσις Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ βαίνει βελτιουμένη οσημέραι εις τους τομείς της ενεργείας, της ασφαλείας, της αντιτρομοκρατικής δράσεως και των τομέων της οικονομίας, του πολιτισμού και της πολιτικής συνεργασίας. Δηλαδή εις όλον το πλέγμα των τεσσάρων γεωπολιτικών πυλώνων της κρατικής ισχύος. Ενεπλουτίσθη μάλιστα και με την συμμετοχή της Αιγύπτου του προέδρου Αλ Σίσι. Μιας Αιγύπτου η οποία εξελίσσεται ταχύτατα σε τεραστία διεθνή ενεργειακή δύναμη, δυναμένη να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο την ΕΕ, σε συνεργασία με τους τρεις προαναφερθέντες εθνικοκρατικούς δρώντες, διά μία, τουλάχιστον, πεντηκονταετία. Το ανωτέρω γεωστρατηγικόν τοπίον εξυπηρετεί απολύτως..

Η Σχεδιαζόμενη Νέα Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης «Όχημα» Αμφισβήτησης της Συνθήκης του Μοντραί;

Από το energia.gr
Η επέκταση του διμερούς εμπορίου πετρελαίου μεταξύ της Ρωσίας και της Ινδίας θα αυξήσει την ήδη έντονη κυκλοφορία πετρελαιοφόρων στο Βόσπορο, καθιστώντας το σχεδιαζόμενο έργο του Νέου Καναλιού της Κωνσταντινούπολης ακόμη πιο απαραίτητο, σύμφωνα με τον διευθυντή του Energy Policy Research Center, του Πανεπιστημίου Bilkent

Η συμφωνία ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft και της Essar της Ινδίας για την αποστολή ρωσικού πετρελαίου, η οποία υπεγράφη τον Αύγουστο του 2017, θα οδηγήσει..

Επανεξέταση φακέλου ζητά το σχήμα Carbon Asset Management που "κόπηκε" από τη short list των ΕΛΠΕ, απορρίπτει το αίτημα το ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr
Ζήτημα επανεξέτασης του φακέλου της από το ΤΑΙΠΕΔ θέτει η κοινοπραξία της Carbon Asset Management με την Alshaheen από το Κατάρ, ενός από τους τρεις "κομμένους" από τη short list για το διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ.

Σε επιστολή που απέστειλε την περασμένη Τρίτη προς τους συμβούλους που “τρέχουν” τη διαδικασία για λογαριασμό του Ταμείου, το σχήμα ζητά..