Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες το τέταρτο τρίμηνο




Τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ αυτό το τρίμηνο θα λειτουργούν τα εργοστάσιά τους με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, κοντά ή πάνω από το 90% της παραγωγικής ικανότητας, καθώς οι περιορισμένες προμήθειες καυσίμων προκαλούν υψηλά κέρδη και λειτουργικά επιτόκια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας και τους αναλυτές που..

Η εταιρεία των «Πέντε Θαλασσών» – Το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Energean

 




Η ενεργειακή διαφοροποίηση καθώς και η ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης, περνά μέσα από την Μεσόγειο Θάλασσα, και τις επιμέρους περιοχής της.  Η Ανατολική Μεσόγειος, το Αιγαίο Πέλαγος, το Ιόνιο και τέλος η Αδριατική, η κάθε μια ξεχωριστά έχει την δική της..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

 




Ο αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 2 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Ο συνολικός αριθμός εξέδρων αυξήθηκε..

ΙΟΒΕ: Αύξηση Πάνω Από 27% στην Αξία Πωλήσεων Πετρελαιοειδών το 2021 Παρά τον Μειωμένο Όγκο

 




Σημαντική αύξηση, κατά 27,1%, σημείωσε η αξία πωλήσεων των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών το 2021, παρά την ελαφρά μείωση – κατά 4,2% - στον όγκο πωλήσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τους πρώτους μήνες του περασμένου έτους. Αυτό αναφέρει το ΙΟΒΕ, το οποίο δημοσιεύει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 







Κάθε κρίση μεταβάλλει βίαια την «κανονικότητα» και αφήνει το αρνητικό της αποτύπωμα και στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Ιδιαίτερα η πρόσφατη υγειονομική κρίση με την πανδημία COVID-19 μετέβαλε τις εργασιακές συνθήκες, και διατάραξε την προσφορά και τη ζήτηση, ενώ χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους ή να υπολειτουργήσουν. Η κοινωνικοοικονομική ζωή ανατράπηκε και οι δημόσιες πολιτικές που ασκήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς της..

Το γαλλικό διυλιστήριο πετρελαίου της Exxon Fos-Sur-Mer θα επανεκκινήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας

 



Η επανεκκίνηση του διυλιστηρίου  πετρελαίου Fos-Sur-Mer 140.000 bpd της Exxon Mobil στη Γαλλία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters σε δήλωση που εστάλη μέσω email την Τετάρτη.

Η επανεκκίνηση του  διυλιστηρίου  , λόγω της απεργίας που ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, είχε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΣΦΑ

 


Οι Ρώσοι πουλάνε στις ΗΠΑ πετρέλαιο «Μade in Italy»!

 



Τα καλά του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού εκμεταλλεύθηκαν οι Ρώσοι, και σε ανύποπτο χρόνο, το 2008, προτού καν προσαρτήσουν την Κριμαία, επένδυσαν σε ιταλικά δυιλιστήρια. Σήμερα, σε περίοδο που το Δυτικό εμπάργκο στις εξαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων και ισχύει και επιφέρει δεινά στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκείνη η εξαγορά του διυλιστηρίου των Συρακουσών αποδεικνύεται εξαιρετική λύση. Δεν είναι..