Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Το Μεξικό θα καλέσει τέσσερις εταιρείες να υποβάλουν προσφορά για to νέο διυλιστήριο της Pemex

Από το worldenergynews.gr
Η μεξικανική κυβέρνηση θα προσκαλέσει τέσσερις εταιρείες να υποβάλουν προσφορά σε κλειστό διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου διυλιστηρίου Dos Bocas για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Rocio Nahle σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 18/3/2019.

Το Dos Bocas θα είναι το έβδομο διυλιστήριο της Pemex και αποσκοπεί ..

Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα, των υπέροχων "απελευθερωμένων" αγορών.


Από το greeklignite.blogspot.com
Το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε τις 2 πρώτες άδειες κινητής τηλεφωνίας. Το 1994 η αγορά τηλεπικοινωνιών "απελευθερώθηκε" και στην Ελλάδα και 37 εταιρείες πήραν άδεια παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το 2005 είχαν μείνει 28, ενώ είχαν ήδη κλείσει 40. Σήμερα μόνο 3 εταιρείες λειτουργούν τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, ενώ υπάρχει και μια που παρέχει μόνο σταθερή:

Goldman: Το brent θα ξεπεράσει τα 70 δολ – Γιατί δημιουργείται εκ νέου έλλειμμα στην προσφορά

Από το worldenergynews.gr
Οι στόχοι της Goldman για την τιμή του πετρελαίου το 2019 προσεγγίστηκαν τρείς μήνες νωρίτερα στα 67,5 δολ. ανά βαρέλι με αποτέλεσμα ο Οίκος να αναθεωρεί τους στόχους του για υπέρβαση των 70 δολαρίων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Αυτό βασίζεται στον περιορισμό της προσφοράς που έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στην μεγαλύτερη ζήτηση και στις μειωμένες long θέσεις.

Στην πλευρά της προσφοράς, οι μειώσεις..

«Φιλικές» τρικλοποδιές στον EastMed με ρωσοτουρκικό άρωμα

Από το sigmalive.com
Αναποδογυρίζουν την ατζέντα του Κυπριακού οι Τούρκοι. Αφού πήραν όσα μπορούσαν να πάρουν στο Κραν Μοντανά και αφού κατοχύρωσαν μια διχοτομική φόρμουλα ομοσπονδίας δύο ισότιμου καθεστώτος συνιστώντων κρατών, θέτουν στην πρώτη γραμμή το θέμα της πολιτικής ισότητας, την οποία εντάσσουν στη λογική των βέτο επί σημαντικών θεμάτων, όπως είναι, για παράδειγμα, το φυσικό αέριο. Μέσα από την πολιτική ισότητα θέλουν..

Η «αναπτυξιακή» παράνοια ΣΥΡΙΖΑ ύψους 70 δισ. ευρώ

Από το liberal.gr
Α. Η εξορυκτική βιομηχανία προ ΣΥΡΙΖΑ

σΗ Ελλάδα ανήκει στις ορυκτολογικά πιο πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες. Ο εξορυκτικός κλάδος, μπορεί να συμβάλει στα επόμενα χρόνια στο 7% του ΑΕΠ, να δημιουργήσει 100.000 νέες θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει με 2δις€/χρόνο στις εξαγωγές της χώρας. 

Είναι 1η στην παραγωγή περλίτη..

Συζητήσεις Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας για παράδοση ρωσικού πετρελαίου στο διυλιστήριο STAR στην Τουρκία

Από το worldenergynews.gr
Αζερμπαϊτζάν και Ρωσία συζήτησαν τη δυνατότητα παράδοσης ρωσικού πετρελαίου στο διυλιστήριο STAR στην Τουρκία, που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Trend.

Παράλληλα, το πρακτορείο τόνισε ότι..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Από το gsee.gr
Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στους Προέδρους των Κομμάτων του Κοινοβουλίου, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Με την επιστολή ο κύριος Παναγόπουλος ζητά επείγουσα συνάντηση μαζί τους μετά την βίαιη παρεμπόδιση της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων εκπροσώπησης της Συνομοσπονδίας.

Στην επιστολή τονίζεται..

Επαφές στη Γερμανία για ενεργειακά θέματα είχε ο Γιώργος Αρβανιτίδης εκπροσωπώντας το Κίνημα Αλλαγής, σε διημερίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD

Στις εργασίες της διημερίδας του SPD στο Βερολίνο με θέμα την προοδευτική Ευρώπη (#ProgressiveEurope) και τις απαντήσεις των σοσιαλδημοκρατικων κομμάτων, από περισσότερες από 20 χώρες της Ευρώπης, σε θέματα φορολογίας και διαμόρφωσης προϋπολογισμού, συμμετείχαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου στις 14 και 15 Μαρτίου.

Οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν..

ΜOTOR OIL: Τα EBITDA στα 602,1 εκατ Ευρώ, τα Κέρδη στα 333,3 εκατ., το 2018

Από το energia.gr
Τα μετά φόρων κέρδη του Ομίλου Motor Oil διαμορφώθηκαν, για τη χρήση 2018, σε 254,713 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 313,556 εκατ. ευρώ στη χρήση 2017, ήτοι, μείωση της τάξης του 18,77%. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Motor Oil αυξήθηκε, στη χρήση 2018, κατά 21,01%, έναντι της αμέσως προηγουμένης, το 2017. Στην αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου συνέβαλε η άνοδος του μέσου όρου..