Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πώς αμείβεται η εορτή του Αγίου Πνεύματος


Από το kepea.gr
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016), είναι για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις εργάσιμη μέρα και όχι εξαιρέσιμη εορτή, εκτός αν έχει καθιερωθεί ως αργία με Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση, Κανονισμό, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κλπ, ή κατ’ έθιμο. 

Πώς αμείβεται 
• Όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν τη μέρα αυτή δεν δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους 
• ενώ όσοι απασχοληθούν δεν δικαιούνται την προσαύξηση του 75% επί του νόμιμου ωρομισθίου (για όσες ώρες απασχοληθούν). 

Για ποιες κατηγορίες εργαζομένων είναι αργία..

Νέο ρεκόρ παγκόσμιας κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων


Από το naftemporiki.gr
Η παγκόσμια κατανάλωση ορυκτών καυσίμων για το 2015 ήταν η υψηλότερη στην ιστορία, παρά το γεγονός ότι το ίδιο έτος παράχθηκε επίσης η υψηλότερη ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας.

Σύμφωνα με την ετήσια στατιστική έκθεση της ΒΡ, η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα..

Για πρώτη φορά από το 1968 η Βρετανία χάνει έσοδα από τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας

Για πρώτη φορά από το 1968 η Βρετανία χάνει έσοδα από τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας
Από το naftikachronika.gr
Η βρετανική κυβέρνηση για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μισό αιώνα καταγράφει μειωμένα έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Βόρεια Θάλασσα.

Ενώ μέχρι πρόσφατα και συγκεκριμένα μέχρι το 2011 η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας απέδιδε στα κρατικά ταμεία χρηματικά ποσά της τάξης των 11 δισεκατομμυρίων στερλινών (14,5 δις ευρώ περίπου), το 2015 η δραματική πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου οδήγησε σε σημαντική μείωση των εσόδων προς τα βρετανικά κρατικά ταμεία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1968-1969, από τότε δηλαδή που άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία.

Πιο αναλυτικά..

Βρέθηκαν λίμνες στον πλανήτη Άρη; [Βίντεο]

vrethikan-limnes-planiti-ari-video
Από το apocalypsejohn.com
Πολλά μυστήρια υπάρχουν στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Πολλά από αυτά δεν γίνονται γνωστά στο ευρύτερο κοινό, καθώς διενεργείται μία τεράστια συγκάλυψη.

Όσα ξεφεύγουν από την λογοκρισία της NASA γίνονται αντικείμενο έρευνας από κύκλους ερευνητών που οι επίσημες υπηρεσίες τους φορούν την ταμπέλα του συνωμοσιολόγου.

Τι γίνεται, όμως, όταν κάποια ευρήματα ή/και φωτογραφίες αμφισβητούν τα λεγόμενα αυτών των αρχών;

Τα στιγμιότυπα που θα δείτε είναι ..

Γεγονός η πρώτη διέλευση πλοίου από τη Νέα Διώρυγα του Παναμά

Γεγονός η πρώτη διέλευση πλοίου από τη Νέα Διώρυγα του Παναμά
Από το naftikachronika.gr
Ένα φορτηγό πλοίο post-panamax είναι το πρώτο πλοίο που διέρχεται από την Διώρυγα του Παναμά έπειτα από τα έργα διαπλάτυνσης που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια. Η διέλευση του MV Baroque μήκους 255 μέτρων και πλάτους 43 μέτρων, το οποίο ναυλώθηκε από την Panama Canal Authority, αποτελεί την πρώτη από ..

Νορβηγική εταιρεία προχωρά σε υπογραφή συμφωνίας με πετροχημική εταιρεία του Ιράν

Νορβηγική εταιρεία προχωρά σε υπογραφή συμφωνίας με πετροχημική εταιρεία του Ιράν
Από το naftikachronika.gr
Η Hemla Vantage, μια νορβηγική εταιρεία, που ειδικεύεται στην εξόρυξη και εμπορία πετρελαίου και αερίου, αναμένεται να υπογράψει συμφωνία ύψους $600 εκατ. με την ιρανική πετροχημική εταιρεία Kharg Petrochemical Company (KPC). Στόχος είναι η σύσταση ενός κοινοπρακτικού σχήματος που θα προσανατολιστεί στην παραγωγή και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και υγραερίου (LPG) από το 2017 προς τις διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι..

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ ΑΠΟ ΤΑ CAYMAN, ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΛΙΣ 31.000€, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ELLHNIKO

Από το lobbystas.gr
Πολύ ωραία τα videο που παρουσιάζονται για το Ελληνικό, για τις δικάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και του κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αλλά δεν έχει απαντηθεί το κύριο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που θα επενδύσουν το ποσό των 8 δις ευρώ και το κυριότερο πως θα βρεθούν αυτά τα κεφάλαια.
Αν πιστέψει κανείς την εφημερίδα ΑΥΓΗ, την συμφωνία υπέγραψε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Lamda Development , η επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει μόνο την Lamda Development, ενώ η ανακοίνωση της Lamda Development, αναφέρει πως την συμφωνία υπέγραψαν εκτός από την ίδια την εταιρεία και η εταιρεία «HELLINIKON Global I. S.A.»

HELLINIKON Global I. S.A

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι πως η συμφωνία για την πώληση των μετοχών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.» έχει υπογραφεί, από μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, την «HELLINIKON Global I. S.A.» η οποία ιδρύθηκε στις 4-1-2014 με μοναδικό μέτοχο την «Sete Holdings S. à.r.l (Λουξεμβούργο)» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 31.000€.

Η «Sete Holdings S. à.r.l» ιδρύθηκε..

Αγορές Πετρελαίου: Όταν η Ιστορία επιτελεί το χρέος της

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το huffingtonpost.gr
Στις 07 Μαΐου 2016, ο Αλί αλ-Ναΐμι, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ηγεσία του υπουργείου πετρελαίου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας μετά από 21 σχεδόν χρόνια. Στην πορεία του στο τιμόνι της πετρελαϊκής πολιτικής της σημαντικότερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας στον κόσμο, διαχειρίστηκε πετρελαϊκές κρίσεις, ενορχήστρωσε τη στρατηγική του ΟΠΕΚ1 και απέκτησε τέτοια επιρροή στις διεθνείς αγορές ώστε μερικές λέξεις του να αρκούν για να μεταβληθεί δραστικά η τιμή του πετρελαίου.

Η τελευταία στρατηγική του επιλογή ταυτίστηκε με..