Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ....



Οι φίλοι μας οι κυνηγοί θα απαντούσαν με ευκολία στην ερώτηση!Θα τους φαινόταν γελοία άλλωστε...Αλλά για τα παιδία της πόλης οι διαφορές δεν είναι τόσο ευδιάκριτες.Έτσι προσπαθούν να καταλάβουν αν ο.... εξαφανισμένος για μήνες είναι "λαγός" του προέδρου και απλώς λέει ότι λέει για να "μετρήσει" ο πρόεδρος τις αντιδράσεις και να κάνει το σχεδιασμό ή είναι "κουνέλι" της Διοίκησης που έχει ανοικτές τις συμβάσεις όλου του ομίλου και προσπαθεί να ανοίξει και την σημαντικότερη για να δώσει "λύση πακέτο"....Οπως και να έχει,όλοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.Αυτά για την ώρα.... 

Να τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν επιστρέψει στη δραχμή!


draxmi

Του Στρατή Μαζίδη. Αν η Ελλάδα τολμήσει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και επιστρέψει στη δραχμή τότε μια σειρά από τρομερά δεινά θα τη συνταράξουν:
- δε θα έχουμε νερό
- θα σταματήσει να βρέχει
- τα σπίτια μας θα γκρεμιστούν και θα κατεδαφιστούν από μόνα τους πριν τα αγοράσουν οι ξένοι για ένα κομμάτι ψωμί αντί για ένα γερμανικό στρούντελ
- θα πάψει να υπάρχει καλοκαίρι
- η θερμοκρασία αμέσως θα υποχωρήσει κατά 30-40 βαθμούς
- τα δένδρα θα ξεραθούν
- τα ψάρια θα φύγουν για άλλες θάλασσες
- θα στερέψουν τα ποτάμια και οι λίμνες
- τα πουλιά θα σταματήσουν να κελαηδούν
- δε θα μπορούμε να κατουράμε όρθιοι
- θα υποστεί καθίζηση όλο το οδικό δίκτυο της χώρας
- δε θα ανατείλει ποτέ ξανά ο ήλιος
- θα ψοφήσουν όλα τα ζωντανά
- δε θα μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο (αλήθεια η Αλβανία πως το αγοράζει; κι εμείς τώρα που το προμηθευόμαστε από το Ιράν το πληρώνουμε; )
- θα μας αποκλείσουν οι αγορές (ενώ τώρα δεν είμαστε αποκλεισμένοι)
- θα προκληθεί γιγαντιαίο τσουνάμι στο Αιγαίο
- θα κλείσουν οι βιομηχανίες που παράγουν λουκέτα
- θα επικρατήσει ο τρόμος κι η αναρχία ενώ τώρα ζούμε σε ένα σοβαρό οργανομένο κράτος
- θα λιώσουν τα χιόνια στην Πίνδο
- θα φύγει ο Πέτρος από τη Μύκονο
- θα φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες
- θα αδειάσουν τα καταστήματα ενώ τώρα μπορούμε και πηγαίνουμε ξοδεύοντας αδρά για τις αγορές μας
Αυτά και άλλα πολλά φοβερά και τρομερά πράγματα πρόκειται να συμβούν ΑΝ επιστρέψουμε στη Δραχμή. 
ΠΗΓΗ:freepen.gr

ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΤΗΚ Η "ΠΗΓΗ ΔΙΑΡΡΟΗΣ" Απόρρητα για F-16, AMRAAM και ΗΑWK απέσπασε η ομάδα των "Ελλήνων" πρακτόρων



Νέα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν για την ομάδα των πρακτόρων που κατά τις τουρκικές αρχές κατάφερε να διαρρεύσει στην Ελλάδα πλήθος άκρως απόρρητων εγγράφων για τη δομή δυνάμεων, επιχειρησιακά σχέδια της τουρκικής Αεροπορίας καθώς και απόρρητες πληροφορίες για την αεράμυνα της χώρας.
Σε συνέχεια των στοιχείων που προκύπτουν και δημοσιεύονται φέροντας σε ιδιαίτερα δεινή θέση την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις υπηρεσίες αντι-κατασκοπίας της Άγκυρας, αποκαλύπτεται ότι αποσπάστηκαν απόρρητες πληροφορίες για συστήματα, ηλεκτρονικού πολέμου, τεχνικά δεδομένα για τα μαχητικά F-16 και πυραύλους AMRAAM της τουρκικής Αεροπορίας καθώς και συχνότητες επικοινωνιών και φύλλα αποδόσεως χειριστών πολεμικών Μοιρών.
Η έκταση και το εύρος των πληροφοριών που διέρρευσαν προκαλούν έκπληξη όμως αναφέρονται επί λέξει σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman η οποία φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν και εφόσον ευσταθούν εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. 
Διάφορα ονόματα έχουν δημοσιευτεί για την εμπλοκή τους σε διαφορετικά περιστατικά απόσπασης απόρρητων πληροφοριών που έχουν τεκμηριωθεί αλλά σε αυτά έρχεται να προστεθεί το όνομα ενός πιλότου της τουρκικής Αεροπορίας.
Ο Ersin Kapucu ταυτοποιείται ως πιλότος της τουρκικής Αεροπορίας και σε αυτόν αποδίδεται η διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών για τη χρήση συστημάτων και τακτικών ηλεκτρονικού πολέμου που χρησιμοποιεί η τουρκική Αεροπορία «και το ΝΑΤΟ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.    
Από τις ανακριτικές αρχές έχει προκύψει ότι παρέδωσε σε άγνωστους αποδέκτες 22 σχετικές παρουσιάσεις σε ψηφιακή μορφή που χρονολογούνται από το 2009. Τα στοιχεία τον εμπλέκουν και σε απόπειρα διαρροής κωδικών τους οποίους φέρεται ότι ήταν έτοιμος να παραδώσει,  ενώ τα μέλη του κυκλώματος κατασκοπίας χαρακτήριζαν ως «δεδομένα ιδιαίτερα αποδοτικά».
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16, ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ AMRAAM ΚΑΙ HAWK
Στο σκληρό πυρήνα των αποκαλύψεων ακούγεται απίστευτο αλλά συμπεριλαμβάνονται απόρρητα δεδομένα και έγγραφα σχετικά με μαχητικά F-16 και πυραύλους ΑΙΜ-120 AMRAAM που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία και διέρευσαν από εν ενεργεία στελέχη της. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πέθανε και ο τελευταίος Τούρκος που είχε ανέβει στα Ίμια!




Πέθανε και ο τελευταίος από τους Τούρκους κομάντος που είχαν ανέβει το 1996 στη βραχονησίδα των Ιμίων, σε μια ακραία κλιμάκωση που λίγο έλειψε να οδηγήσει τις δυο χώρες σε πολεμική σύγκρουση.
  Ο λόγος για τον απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Ενγκίν Ερκμάν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από διαρροή υγραερίου στο σπίτι του, την ώρα που κοιμόταν, προκαλώντας το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας “Turkiye”: “Νεκρός από αέριο ο κατακτητής των Καρντάκ”, με την υπενθύμιση ότι οι Τούρκοι ονομάζουν Καρντάκ τα Ίμια.
  Ο θάνατος του τελευταίου επιζώντα της επιχείρησης των Ιμίων, ήρθε να… βάλει φωτιά και πάλι σε σενάρια συνωμοσίας στα τουρκικό διαδίκτυο, σε κοινότητες συζητήσεων και στα social media, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στη γειτονική χώρα, οι οποίοι συνδέουν τους θανάτους όλων των μελών της ομάδας των επίλεκτων δυνάμεων που κατέλαβαν το 1996 τα Ίμια με… ελληνικό δάχτυλο.
  Αυτή τη φορά πάντως, ο τουρκικός Τύπος κράτησε αποστάσεις από τέτοια σενάρια συνωμοσίας, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης της κοινής γνώμης.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Αυξάνει την υδροηλεκτρική παραγωγή η ΔΕΗ λόγω βροχοπτώσεων



Την αύξηση της υδροηλεκτρικής της παραγωγής εξαιτίας των αυξημένων αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών της σταθμών που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την επιχείρηση, για την αύξηση της συμμετοχής των υδροηλεκτρικών στην παραγωγή, θα υπάρχει σχετική συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ.
Αναλυτικά, η ΔΕΗ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Οι πολύ αυξημένες εισροές στους Ταμιευτήρες των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας περιόδου, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια  των φραγμάτων, ανάσχεση πλημμυρών κ.λ.π.
Τα υδατικά αποθέματα στους ταμιευτήρες μας βρίσκονται στα επίπεδα των 2370 περίπου Gwh, αυξημένα κατά περίπου 46% έναντι των αποθεμάτων του 2012 της αντίστοιχης περιόδου (περίπου 1620 Gwh) και κατά περίπου 18% έναντι των στατιστικά μεγίστων αποδεκτών αποθεμάτων της περιόδου.
Για το σκοπό αυτό απαιτείται σημαντική αύξηση της Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κατά την τρέχουσα περίοδο.
Για να καταστεί εφικτή η απαιτούμενη συμμετοχή των Υδροηλεκτρικών Μονάδων στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα, η ΔΕΗ ΑΕ θα συνεργαστεί με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σύμφωνα με τους Κώδικες Διαχείρισης του συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας.» 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων


 Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

Μόλις ρήμαξαν την Ελλάδα ανακάλυψαν το λάθος… Τυχαίο;


Λαγκάρντ, τόσο απλά: "Κάναμε λάθος υπολογισμούς..."
Δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν όλα αυτά σε χώρες “δικές τους” με κοινή κουλτούρα και ιστορία οπότε τα μαζεύουν με το πρόσχημα του λάθους
Λαγκάρντ : “Κάναμε λάθος υπολογισμούς…”
«Οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ’ ό,τι είχαμε προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια» παραδέχθηκε για άλλη μια φορά, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και κάλεσε σήμερα, τους Ευρωπαίους να διαθέσουν «λίγο περισσότερο χρόνο» για να μειώσουν τα ελλείμματά τους αλλά και να αποφασίσουν «συλλογικά».
Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι France 2, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι ήταν μια «εσφαλμένη προσδοκία» και υπογράμμισε ωστόσο πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν «λίγο πιο μαλακά» για να μην θυσιαστεί η ανάπτυξη.
Ερωτηθείσα σχετικά με το στόχο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας να επαναφέρει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ το 2013, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της είπε ότι «πρέπει οι Ευρωπαίοι να διανύσουν μαζί το δρόμο».
Ο στόχος αυτός «μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος», συνέχισε, απαντώντας σε ερωτήσεις από το Νταβός της Ελβετίας, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
«Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: ‘είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά’», δήλωσε η Λαγκάρντ.
«Είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ», επέμεινε η διευθύντρια του ΔΝΤ, υπενθυμίζοντας πως η Ισπανία υπέφερε πέρυσι επειδή μπήκε υπερβολικά γρήγορα στη λιτότητα. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

“Μένει στα καθήκοντά του ο Α.Γεωργίου”



 Διώκεσαι ποινικά, ζητεί ο εισαγγελέας την δίωξή σου για κακούργημα;Κανένα πρόβλημα αρκεί να έχεις “δόντι” στην Ε.Ε που υποστηρίζει τη “διαφάνεια”, το θεσμό της Δικαιοσύνης, και την ισονομία των ευρωπαίων πολιτών, και μένεις στη θέση σου
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποπέμψει το πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από τη θέση του.
Σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας τα Νέα, διαβάστε τι είπε ο κος Στουρνάρας:
- Θα απαλλάξετε τον κ. Γεωργίου από τα καθήκοντά του; …
- «Πώς να κάνω κάτι τέτοιο; Η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή, η λειτουργία της οποίας καθορίζεται από το Σύνταγμα, η δε διοίκησή της διορίζεται από τη Βουλή».
Παράλληλα – σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ – ο κος Στουρνάρας δηλώνει ότι υιοθετεί όλα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα αφού αυτό είναι εντολή των Βρυξελλών.
«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία του ελλείμματος» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στα Νέα, μετά το τελεσίγραφο των Βρυξελλών που αναφέρει «αν ανακαλείτε τα στοιχεία, ανακαλούμε το πρόγραμμα», το οποίο επικαλείται η εφημερίδα.
Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε: «Υιοθετούμε τα στοιχεία. Το αντίθετο θα δημιουργούσε τεράστιο ζήτημα με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, χωρίς μάλιστα ουσιαστικό αντίκρισμα».
Δηλαδή την Δικαιοσύνη την θεωρούμε διακοσμητική, και καταργημένη από καιρό, όσο για την Δημοκρατία εμείς θα λέμε ότι έχετε, και δεν μας ενδιαφέρει αν μας πιστεύετε ή όχι, αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορείτε να (μας) κάνετε τίποτα για αυτό. Είστε όλοι γραμμένοι σε πολύ παλαιά …υποδήματα. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΤΟΔΥΜΑΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ΓΙΑΤΙ;



Από τις 9 Ιανουαρίου σας είπα ότι η λαϊκή αντίδραση έχει αρχίσει. Σιγά σιγά, οι κλάδοι που θίγονται από τα αδυσώπητα μέτρα των αλητών που κυβερνούν, αναλαμβάνουν δράση και αρχίζουν κινητοποιήσεις.
Από τους δημοσίους υπαλλήλους των αστικών συγκοινωνιών μέχρι τους αγρότες και ότι υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς, το σύνολο σχεδόν της Κοινωνίας πλην των λίγων του Κεφαλαίου.
Μια, όμως, μεγάλη μερίδα της Κοινωνίας παραμένει αδρανής. 
Μια συγκεκριμμένη κοινωνική ομάδα η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή σε παλιότερες εξεγέρσεις αλλά σήμερα βρίσκεται σε ύπνωση και ελάχιστα προσφέρει στην προσπάθεια αναδιαμόρφωσης της πολιτικής κατάστασης στην χώρα μας.
Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο οι Έλληνες φοιτητές -πλην μικρών αδύναμων εξαιρέσεων- δεν έχουν κατασκηνώσει ακόμα στους δρόμους και τις πλατείες!
Ποιότητα σπουδών στο μηδέν! Από τους καθηγητές ως τα συγγράμματα, η Ελλάδα είναι ένα απέραντο σύμπλεγμα "δικών μας ανθρώπων".
Διαλυμένες εγκαταστάσεις και υποδομές παντού, σε όλα σχεδόν τα ελληνικά πανεπιστήμια!
Έξοδα διαμονής και διατροφής στα ύψη!
Φτώχεια, θλίψη και ανέχεια στα νοικοκυριά των κακομοίρηδων γονιών τους που, πιθανότατα, στερούνται πολλά για να τους εξασφαλίσουν μίνιμουμ συνθήκες καλής φοίτησης!
Γενική εξαθλίωση της Κοινωνίας με σημαντική επιρροή και της δικής τους ποιότητας ζωής!
Ομιχλώδες έως ανύπαρκτο επαγγελματικό μέλλον, με πιο πιθανή κατάληξη το... καδράρισμα του πτυχίου τους ή την μετανάστευσή τους αν θελήσουν να εργαστούν στο αντικείμενο που φοίτησαν!
Δηλαδή, τί άλλο περιμένετε να σας κάνουν αυτοί οι αλήτες, ωρέ μειράκια;
Αφού δεν έχετε τίποτα άλλο να χάσετε, γιατί τους αφήνετε να σας γ@@@@@ε έτσι;
ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕ; 
ΠΗΓΗ:atimoulis.blogspot.gr

ΣΑΦΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΙΡΑΝ Η Τεχεράνη απειλεί ευθέως όποιον επιτεθεί στην Συρία




Ανώτερος ιρανός αξιωματούχος ανέφερε σήμερα  ότι η χώρα του θεωρεί ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Συρίας σαν επίθεση στο ίδιο το Ιράν, σε μία από τις πιο ανοικτές δηλώσεις υποστήριξης  από την Τεχεράνη προς την Συρία  έως τώρα, απειλώντας ευθέως τις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες αναφέρει η hurriyet daily news  .
O Αλί Ακμπάρ Velayati, σύμβουλος του ανώτατου  ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε στο  πρακτορείο ειδήσεων Mehr, το Σάββατο,ότι «η Συρία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στο "μέτωπο αντίστασης" εναντίον του Ισραήλ». «Για τον ίδιο λόγο, μια επίθεση στην Συρία θεωρείται  σαν μια επίθεση στο Ιράν και στους συμμάχους του ».
Το Ιράν είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Συρίας στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη παράσχει στην  κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ συνεχή στρατιωτική και πολιτική στήριξη όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μελλοντικά εδραιώνοντας την επιβίωση του καθεστώς  του Άσαντ με δεδομένες τις επιχειρήσεις των  ανταρτών από τον Μάρτιο του 2011 καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Έρευνα Κομισιόν για κρατικές ενισχύσεις 155 εκ. ευρώ στον όμιλο ΔΕΠΑ




Κατά πόσο δάνεια και κεφάλαια συνολικού ύψους 155 εκατ. ευρώ που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος της ΔΕΠΑ, αποτελούν κρατικές ενισχύσεις, διερευνά σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το θέμα δεν αφορά μόνο τον όμιλο ΔΕΠΑ αλλά και άλλες υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες και συγκεκριμένα τη ΛΑΡΚΟ, τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και τον ΟΔΙΕ.
Πρόκειται για παλιά υπόθεση, που αποτελεί ωστόσο μέρος της λίστας των περίπου 30 εκκρεμοτήτων στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, την οποία παρουσίασε προ ημερών η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία και έξι υπουργών.
Σχετικά με τον όμιλο της ΔΕΠΑ, η έρευνα της Κομισιόν για το κατά πόσο έχει εισπράξει ή όχι κρατικές ενισχύσεις δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Άλλωστε, όπως εξηγούν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για να καταλήξουν σε κάποιου είδους διευθέτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και επιστροφή των χρημάτων. Παραμένει ωστόσο ένα ανοικτό ζήτημα, που θα πρέπει να έχει «κλείσει» μέσα στο α’ 3μηνο του έτους, εντός δηλαδή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.
Η πρώτη όχληση που είχε το ΤΑΙΠΕΔ από την Κομισιόν για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν την Άνοιξη του 2012, με την αλληλογραφία να γίνεται πιο συχνή από τον Ιούνιο και μετά.
Τότε, κοινοτικοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν το Ταμείο πως διερευνούν κατά πόσο δάνεια και εθνικοί ή κοινοτικοί πόροι που είχε εισπράξει κατά το παρελθόν ο όμιλος αποτελούν αθέμιτες ή μη ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο των κοινοτικών βρίσκεται ένα δάνειο 85 εκατ. ευρώ που είχε πάρει παλιά ο ΔΕΣΦΑ από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Δημοσίου, καθώς και ενισχύσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί στον όμιλο, είτε από εθνικούς είτε από κοινοτικούς πόρους για να χρηματοδοτήσει υποδομές.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ εξηγούν ότι μέχρι και τις αρχές του 2011, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από πλευράς Κομισιόν όταν χώρες-μέλη χρηματοδοτούσαν επιχειρήσεις του Δημοσίου για τη δημιουργία υποδομών όπως αυτοκινητόδρομοι, αγωγοί, κλπ.
Το ζήτημα προέκυψε όταν το Μάρτιο του 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,  απεφάνθη πως οι χώρες-μέλη δεν πρέπει να χρηματοδοτούν υποδομές απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για απόφαση που από πολλούς θεωρήθηκε πως κινείται στα όρια της υπερβολής, ωστόσο η γραφειοκρατία των Βρυξελλών ξεκίνησε να αποστέλλει επιστολές σε κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ, εγείροντας ενστάσεις ως προς τη χρηματοδότηση σειράς έργων. Στην περίπτωση της Ελλάδας, θέμα προέκυψε με μια σειρά από εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και ο όμιλος ΔΕΠΑ.
Σημειωτέον ότι παρόμοια, αλλά πολύ πιο σύνθετη περίπτωση, είναι και της ΛΑΡΚΟ. Εδώ εκτός από πιθανολογούμενες κρατικές ενισχύσεις του παρελθόντος, «αγκάθια» αποτελούν τόσο η υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που η μεταλλευτική βιομηχανία δεν έχει τηρήσει. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Ανοίγει τις Πόρτες του στο Κοινό την Κυριακή



Έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδεικνύουμε τα ορόσημα της πόλης και τον βιομηχανικό της πολιτισμό, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, αναφερόμενος στη δημιουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που ανοίγει την Κυριακή 27/1 τις πόρτες το στο κοινό (την πρώτη ημέρα η είσοδος είναι δωρεάν και μετά το εισιτήριο θα κοστίζει ένα ευρώ).
Το Μουσείο φιλοξενείται στο φυσικό του χώρο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Εκεί όπου το 1857, με την ονομασία Φωταέριο Αθηνών, λειτούργησε η πρώτη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Αθήνα. Τη δεκαετία του 1950 η μονάδα είχε φθάσει να τροφοδοτεί τη μισή πόλη των Αθηνών, αλλά η χρήση άλλων μορφών ενέργειας στη συνέχεια οδήγησε σε σταδιακή παρακμή και το εργοστάσιο έκλεισε το 1984.
Λίγα χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου ξεκίνησαν οι πρώτες μελέτες για την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των εγκαταστάσεών του. Ο χώρος κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να γίνει μουσείο και χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων. Από το 1999 άρχισε να λειτουργεί με την επωνυμία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων» και να φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Η επισκευή, η αποκατάσταση των παλαιών κτιρίων και η οργάνωση του ελευθέρου χώρου του συγκροτήματος ολοκληρώθηκαν το 2004.
Το 2011 η νέα διοίκηση του χώρου «Τεχνόπολις» ανέλαβε το φιλόδοξο έργο της δημιουργίας Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Το ανέθεσε σε μια ομάδα μουσειολόγων, ιστορικών, μηχανολόγων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και συντηρητών. Έτσι αυτή την Κυριακή ανοίγει τους χώρους του στο κοινό και παρουσιάζει με διαδραστικό τρόπο την ιστορία της παραγωγής φωταερίου από τον 19ο αιώνα έως τις ημέρες μας.
Ο επισκέπτης ακολουθεί ένα μουσειολογικό περίπατο με συγκεκριμένες στάσεις, παρακολουθεί τη γραμμή παραγωγής σε ένα εργοστάσιο που λειτούργησε για 130 περίπου χρόνια και μαθαίνει για ένα ξεχασμένο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.
Εξάλλου ο χώρος αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τεχνολογίας και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, αφού σώζεται το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων και σχεδόν ακέραιο ένα μεγάλο μέρος του μηχανολογικού του εξοπλισμού.
Ως χορηγοί του μουσείου, οι άμεσα εμπλεκόμενοι σύγχρονοι ενεργειακοί φορείς -ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΠΑ Αττικής- συνέβαλαν στη δημιουργία του με εκθέματα, αρχειακό υλικό και φωτογραφίες. Αυτά, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση αντικειμένων από το εργοστάσιο καθώς και συσκευών φωταερίου, αποτελούν την πλούσια συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η "μέθοδος" Παττακού για να λύνει τις απεργίες την εποχή της Χούντας...ΦΟΒΕΡΟ !!!




ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ του, «21η Απριλίου, Ημέραι και Έργα» στην σελίδα 287, ο ανεπανάληπτος Παττακός αποκαλύπτει την συνταγή με την οποία έλυνε τις Απεργίες. Μεταφέρω επί λέξει: 
«Εδέχθην το προεδρείον των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση. Ηπείλησαν απεργίαν. Εζήτησα να προσέλθουν μετά του εργοδότου - Ωνάση - και μετά από κοπιώδη συζήτησιν άκαρπον, τους ενέκλεισα εις δωμάτιον του Υπουργείου Εσωτερικών με απαγόρευσιν εξόδου των, μέχρις ότου συμβιβασθούν! Δεν παρήλθε πολλή ώρα και η λύσις ευρέθη 
 
ΠΗΓΗ:citypress-gr.blogspot.com

Ολοκληρώθηκε η συντηρητική – αντιδραστική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ




«Οι επαναστάτες έγιναν βολεμένοι, οι βολεμένοι
γρήγορα καταντούν συντηρητικοί και σιγά σιγά
οι συντηρητικοί γίνουνται αντιδραστικοί»
Νίκος Καζαντζάκης
Το παραπάνω παράθεμα είναι από επιστολή που έγραψε ο Καζαντζάκης από τη Ρωσία το 1928 σε φίλο του στην Κρήτη και περιλαμβάνεται σε μελέτη του Χρίστου Αλεξίου που αναδημοσιεύεται στον τόμο «Εισαγωγή στο έργο του Καζαντζάκη» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2011).
Το παράθεμα ισχύει όχι μόνο για ένοπλες επαναστάσεις, αλλά και για ειρηνικές που υπόσχονται ριζική αλλαγή. Μια τέτοια ειρηνική «επανάσταση» ήταν και η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974, όπως αποτυπώθηκε στη «Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη». Το ΠΑΣΟΚ, με τη «Διακήρυξη» αυτή, υποσχέθηκε στον λαό την «Αλλαγή» με ρήξεις σε πολλά από εκείνα που υπήρχαν πριν από την επτάχρονη δικτατορία.
Ο λαός, από το 13% το 1974, το ανέβασε στο 25% το 1977, για να το εκτινάξει στο 48% το 1981, δίνοντάς του άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία του πρόσφερε τη δυνατότητα να κάνει πραγματικότητα τη «Διακήρυξή» του. Δεν το έπραξε και κατέληξε στη σημερινή μετάλλαξη και συρρίκνωσή του. Ποια ήταν τα στάδια της «πορείας» αυτής, της οποίας το τέλος δεν το έχουμε δει ακόμα;
Η μετάλλαξη άρχισε νωρίς, δηλαδή πριν από το 1981. Η αρχή είχε γίνει με τις γνωστές διαγραφές στελεχών και την επιρροή που ασκούσαν στις αποφάσεις του απόψεις συντηρητικών στελεχών της προδικτατορικής «Ενωσης Κέντρου», που είτε ήταν ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ είτε εντάχθηκαν αργότερα σ’ αυτό. Οι ενέργειες αυτές ήταν προανάκρουσμα της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ.
Η πρώτη μεγάλη στροφή ήταν η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ το 1979 από τη συζήτηση για την κύρωση της συνθήκη της ένταξης της χώρας στην, τότε, ΕΟΚ. Ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μου είχε αναθέσει την εισήγηση για το «Οχι» στη συνθήκη αυτή με βάση τη βασική θέση της «Διακήρυξης»: «Εξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ». Του παρέδωσα την εισήγησή μου, την οποία και ενέκρινε. Οταν, όμως, άρχισε η συζήτηση της συνθήκης στη Βουλή και ήρθε η σειρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή η δική μου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σηκώθηκε από τη θέση του και δήλωσε ότι το «ΠΑΣΟΚ αποχωρεί».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Κύπρος: «H Tουρκία ηττήθηκε στο μέτωπο της ΑΟΖ»




Η Λευκωσία, χάρη στην πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, κέρδισε με το μέρος της ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα στο θέμα της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ότι στο πεδίο αυτό «η Τουρκία έχασε διπλωματικά, και πολιτικά απομονώθηκε».
Η πορεία υλοποίησης των σχεδιασμών της κυβέρνησης για να αναδειχθεί η Κύπρος διεθνές ενεργειακό κέντρο είναι χωρίς επιστροφή, διαμήνυσε, παράλληλα, ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι «η υπογραφή των συμβολαίων με τις εταιρείες ΕΝΙ και ΚΟGAS αποτελεί ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου».
Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου, προώθησε περαιτέρω το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Noble, επίσπευσε τη διερευνητική γεώτρηση, προχώρησε στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης και υπογράφει συμβόλαια εξόρυξης και εκμετάλλευσης που θα δώσουν στην Κύπρο και τον λαό της πλούτο και μεγάλη ανάπτυξη.
«Όλα αυτά επιτεύχθηκαν παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία δεν κατάφερε να εμποδίσει την υλοποίηση των ολοκληρωμένων σχεδιασμών της κυβέρνησης» κατέληξε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Απώλειες για το πετρέλαιο




Την Παρασκευή, οριακές απώλειες κατέγραψε στη Νέα Υόρκη το αργό αποτυγχάνοντας να πιάσει το επίπεδο των 96 δολαρίων.
Ειδικότερα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων 0,1% στα 95,88 δολάρια. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό είχε πτώση 0,2%.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Πιέσεις στην Κύπρο για εξαγωγή αερίου μέσω Τουρκίας


Πιέσεις στην Κύπρο για εξαγωγή αερίου μέσω Τουρκίας
Την εκτίμηση, ότι η Κύπρος ενδέχεται να πιεστεί από τους πιστωτές της να κατασκευάσει αγωγό για εξαγωγή του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, εκτιμά το περιοδικό The Economist.

Σε σημερινό του δημοσίευμα το έγκριτο περιοδικό αναφέρει πως ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται σε σχέση με τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους είναι και ο δανεισμός του πλήρους ποσού από την τρόικα και η καθυστέρηση της αποπληρωμής μέχρι να αρχίσουν να «ρέουν» τα οφέλη από τα τεράστια κοιτάσματα αερίου.
«Για πολιτικούς λόγους οι Κύπριοι σχεδιάζουν την εξαγωγή αερίου με την κατασκευή ενός δαπανηρού τερματικού υγροποίησης αερίου που ίσως χρειαστεί 15 έτη να δημιουργήσει έσοδα. Εντούτοις, οι πιστωτές της Κύπρου μπορεί να πιέσουν για την πιο γρήγορη (και πιο φθηνή) επιλογή της κατασκευής αγωγού στην Τουρκία. Κάτι τέτοιο, με τις συνομιλίες με τους τουρκοκύπριους να έχουν παγώσει, θα ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους ελληνοκύπριους», αναφέρει το The Economist.
Οι εν λόγω εκτιμήσεις για μελλοντικές πιέσεις των πιστωτών σε σχέση με το φυσικό αέριο αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για την κυπριακή πολιτική ηγεσία, που θεωρεί το βαθμό εμπλοκής των πιστωτών στο ζήτημα του φυσικού αερίου ως ένα από τα σημαντικά σημεία τριβής με την τρόικα.
Σημειώνεται πως, σε πρόσφατη έκθεσή της, η RBS υπολογίζει την αξία των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην κυπριακή αποκλειστική ζώνη κοντά στα 620 δισ. ευρώ. Τα αποθέματα στο οικόπεδο 12, στο οποίο έχει ήδη προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση η αμερικανική Noble, υπολογίζονται κοντά στα 90 δισ. ευρώ. Τα δε καθαρά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων υπολογίζονται κοντά στα 100 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου.
 ΠΗΓΗ:fpress.gr

«Μόνο η δημόσια ΔΕΗ εξασφαλίζει προσιτές τιμές»




  «Αν περάσουν τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης, δεν θα υπάρχει αύριο όσον αφορά στη ΔΕΗ, στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το αύριο θα είναι χωρίς τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενούς της». Αυτό ανέφερε, στην ομιλία του στην ημερίδα του Πανελλαδικού Συλλόγου Υπαλλήλων ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος για να συμπληρώσει ότι η ΔΕΗ κινδυνεύει είτε από τα όσα σχεδιάζονται είτε απ' το να μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι σήμερα.
  «Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Αλλά προς άλλη, εντελώς άλλη κατεύθυνση. Όχι αυτή που σχεδιάζουν. Δηλαδή, του ξεπουλήματος και της εκποίησης» τόνισε ο ίδιος.
  Ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε ότι η επιχείρηση, παρά τις αυξήσεις στα τιμολόγια και τις μειώσεις μισθών, βρίσκεται στη χειρότερη θέση που βρέθηκε ποτέ κατά την 63χρονη πορεία της και ως υπεύθυνους αναγνωρίζει τις κυβερνήσεις, τις διοικήσεις και τους ίδιους τους εργαζόμενους, «με πρώτους και καλύτερους τους συνδικαλιστές που φανήκαμε ανάξιοι και κατώτεροι των περιστάσεων».
  Υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έγινε «όχημα για τη διάλυση της ΔΕΗ» καθώς «δεκατέσσερα χρόνια μετά, επιβεβαιωθήκαμε όλοι όσοι λέγαμε ότι η απελευθέρωση γίνεται για έναν και μόνο λόγο. Δηλαδή, για να βρουν διέξοδο λιμνάζοντα ιδιωτικά επενδυτικά κεφαλαία στον ευαίσθητο χώρο του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας».
 Ο κ. Φωτόπουλος εκτιμά ότι η ΔΕΗ δεν χρειάζεται καμία απολύτως προστασία έναντι των ιδιωτών ανταγωνιστών της, αλλά εκείνο που χρειάζεται από την πολιτεία είναι να επιβάλει ίσους όρους ανταγωνισμού και έθεσε μια σειρά ερωτήματα για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά του όπως:
 - Είναι ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός το να εμποδίζεται η ΔΕΗ να αναπτυχθεί, για να φτιάξουν εργοστάσια οι ιδιώτες;
 - Είναι ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός να αναγκάζεται η ΔΕΗ να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ακόμα και τους ανταγωνιστές της και μάλιστα φτηνότερα απ' ό,τι της κοστίζει και, στη συνεχεία, να αγοράζει τη δική τους παραγόμενη ενέργεια ακριβότερα;
 - Είναι ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός να αφήνονται ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι μια σειρά τυχάρπαστοι και τυχοδιώκτες αεριτζήδες, χωρίς ίχνος επένδυσης, χωρίς τη δημιουργία μιας θέσης εργασίας, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο να της αρπάζουν- γιατί περί αρπαγής πρόκειται- χωρίς ανταγωνισμό τους κερδοφόρους πελάτες;
 - Είναι αποτέλεσμα ελευθέρου και υγιούς ανταγωνισμού αυτό το οποίο έχει συμβεί σε βάρος της ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ, που ενώ η επιχείρηση ήταν η πρώτη εταιρεία στην ΕΕ που εγκατέστησε αιολικό πάρκο -το 1982- σήμερα από τα 1.600 εγκατεστημένα MW, κατέχει μόνο τα 70;
 - Είναι αποτέλεσμα ελευθέρου και υγιούς ανταγωνισμού αυτό το οποίο συμβαίνει και στον χώρο των φωτοβολταϊκών πάρκων, που ενώ η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρείες σ' όλη την Ευρώπη που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό- το 1983- σήμερα από τα 900 εγκατεστημένα MW δεν έχει ούτε 1MW;
 - Τι σόι ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός, αντί να πουλά η ΔΕΗ που είναι φθηνότερη, να πουλούν οι ιδιώτες, παρότι είναι ακριβότεροι;
  Ο κ. Φωτόπουλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να ανήκει στο Δημόσιο, επειδή είναι αγαθό και ως αγαθό, πρέπει να είναι πάντα σε προσιτές τιμές για να μπορεί να την απολαμβάνει και ο πιο φτωχός καταναλωτής. Ο στόχος που πρέπει να βάλουμε δεν πρέπει να είναι η καθιέρωση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, γιατί μέσα σ' αυτό το σύστημα που δουλεύει για τους λίγους και εκλεκτούς αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αλλά η επιστροφή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά στα χέρια του Δημοσίου. Τότε και μόνο τότε, η ηλεκτρική ενέργεια θα μπορεί να είναι σε προσιτές τιμές».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Έκθεση ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο ναδίρ οι μισθοί, στο ζενίθ οι φόροι




Μείωση 10,6% σε 33,2 δισ. ευρώ σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο του 2012 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 11,3% των αποδοχών των εργαζομένων, στη μείωση κατά 10,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 17,7% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά.
Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 6,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σε 35,9 δισ. ευρώ, από 38,2 δισ. ευρώ
Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των ΜΚΙΕΝ, που ορίζεται ως η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα, ήταν 8,1% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με 2,8% το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Οι επενδύσεις
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών (S.11), μειώθηκαν κατά 11,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 3,2 δισ. ευρώ σε 2,8 δισ. ευρώ.
Το ποσοστό των επενδύσεων του τομέα που ορίζεται ως οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου προς την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία, ήταν 15,4% σε σύγκριση με 16,1% το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Το ισοζύγιο
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, καταγράφηκε πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών κατά 1,8 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 800 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Λόγω του πλεονάσματος στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών και της αύξησης των καθαρών εισοδημάτων και των (τρεχουσών και κεφαλαιακών) μεταβιβάσεων που λαμβάνονται από την αλλοδαπή, η συνολική οικονομία παρουσίασε καθαρή χορήγηση δανείων 2,8 δισ. ευρώ σε σχέση με την αλλοδαπή σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2011, που η καθαρή λήψη δανείων ανέρχονταν σε 2,3 δισ. ευρώ.
Δανειακές ανάγκες της κυβέρνησης
Οι καθαρές δανειακές ανάγκες του τομέα της γενικής κυβέρνησης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 ανέρχονταν σε 7,9 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2011 που ήταν 5,5 δισ. ευρώ.
Η αύξηση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης το τρίτο τρίμηνο του 2012 οφείλεται κυρίως σε προσωρινή εκτίμηση των κεφαλαιακών μεταβιβάσεων της γενικής κυβέρνησης στα πλαίσια του προγράμματος κρατικής βοήθειας προς συγκεκριμένες τράπεζες. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Σε Goldman Sachs και Shell τα «βραβεία της ντροπής»




Το «βραβείο της ντροπής» απονεμήθηκε στην αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs για τις κακές πρακτικές του χρηματοπιστωτικού τομέα και στην πετρελαϊκή Shell για τη μείωση των πάγων στην Αρκτική. Το ελβετικό τμήμα της οργάνωσης Greenpeace απένειμε τα βραβεία στις δυο πολυεθνικές στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.
Η Goldman Sachs… διακρίθηκε για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παγκοσμιοποίηση, καθώς στο όνομα της πολιτικής των ανισοτήτων λειτούργησε υπέρ της τροφοδότησης με κέρδη μερικών ελάχιστων κατεχόντων σε βάρος των μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Η μεγάλη επιτυχία της, σύμφωνα με τον Μίκαελ Μπαουμγκάρτνερ, μέλος της Greenpeace, ήταν η αποσταθεροποίηση των τιμών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη κι όπως λέει χαρακτηριστικά «αν οι τιμές σπάσουν τα ρεκόρ, όπως το 2008, εκατομμύρια άνθρωποι θα πεινάσουν και θα εξαθλιωθούν».
Η αγγλοολλανδική Shell πήρε το βραβείο του κοινού με 41.800 ψήφους, καθώς έκριναν ότι συνέβαλε στην κλιματική αλλαγή μέσω των υπεράκτιων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της στην Αρκτική, θέτοντας σε κίνδυνο 4 εκατομμύρια εργαζόμενους και μια απίστευτη πανίδα.
Το βραβείο διεκδίκησαν και άλλες πέντε εταιρείες: Alstom (Γαλλία), Coal India (Ινδία), G4S (Βρετανία), Lonmin (Νέα Ζηλανδία) και Repower (Ελβετία). Πέρυσι, τα βραβεία είχαν πάρει η αμερικανική τράπεζα Barclays και ο βραζιλιάνικος όμιλος Vale. 
ΠΗΓΗ:.efsyn.gr

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ !...




Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, ο προβληματικός Νότος που ζητάει τη βοήθεια του Βορρά για να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Ο κάθε ένας βέβαια ανάλογα με το μέγεθος, τις συνήθειες και τη διαπραγματευτική του ικανότητα ζητάει, αντιδρά, βάζει κόκκινες γραμμές και παλεύει για να σωθεί. Και όσοι πιστεύουν ότι ο συναγερμός έληξε πιθανόν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Η Ελλάδα, που έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα κατά γενική ομολογία πλέον, έχει αντιμετωπιστεί κατ΄ επανάληψιν ως ειδική περίπτωση. Το ερώτημα βέβαια είναι αν το «ειδική περίπτωση» αφορά την προβληματική ελληνική νοοτροπία και δομή ή το γεγονός ότι αντιμετωπίστηκε ως «πειραματόζωο», με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
Το ότι η συνταγή απέτυχε είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού, αλλά πλέον έχουν αρχίσει να το παραδέχονται και οι αρμόδιοι. Με τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης», το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Μarianne» δημοσίευσε μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». Στο αφιέρωμα γίνεται συνεχής αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξαιτίας ενός λάθους στους υπολογισμούς.
Το γαλλικό έντυπο προσπαθεί να ρίξει φως στην έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ. «Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών Οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη». Μόνο που οι συνέπειες των σφαλμάτων στη θεραπεία δεν περιορίζονται μόνο στον ένα ασθενή. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πρόβλεψή του για την Ευρωζώνη για το 2013, σύμφωνα με την οποία η ύφεση θα διατηρηθεί και αυτή τη χρονιά και η οικονομία της θα υποχωρήσει κατά 0,2%.
Σε χαμηλότερες προβλέψεις καταλήγει και για την ανάπτυξη, και όπως αναφέρει το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 3,5% (η πρόβλεψη του Οκτωβρίου ήταν για 3,6%) και κατά 4,1% το 2014, θέτοντας όμως την προϋπόθεση ότι θα αποφευχθούν οι σημαντικοί κίνδυνοι στις ΗΠΑ και ιδίως στην Ευρώπη. Αν και το ΔΝΤ αναγνωρίζει προόδους στον χειρισμό της κρίσης χρέους, εκφράζει την άποψη ότι «η Ευρωζώνη εξακολουθεί να συνιστά σημαντικό κίνδυνο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας».
Για χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, αλλά και όσες βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, η εκτίμηση του ΔΝΤ είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις τους, με στήριξη από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και με τη συνέχιση της πορείας προς την τραπεζική ένωση. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr