Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος Gazprom: «Ο Nord Stream 2 θα Ολοκληρωθεί Φέτος Παρά την Πίεση των ΗΠΑ»

 




Ο πρόεδρος του ΔΣ του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων TASS, δήλωσε ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Γερμανία θα ολοκληρωθεί φέτος παρά την αντίθεση των ΗΠΑ στο πρότζεκτ. Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ..

Ανησυχία για τις τιμές του πετρελαίου: Οι παράγοντες που κρίνουν το κόστος της βενζίνης στην Ελλάδα

 


Δύο αντικρουόμενα μεταξύ τους γεγονότα επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως. Πώς αναμένεται να αποτυπωθεί αυτό στη χώρα μας.

Για μια ακόμα φορά ο κορονοϊός «σφυροκοπά» το πετρέλαιο, καθώς τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά τις πανδημίας σε ..

U.S. Oil Rig Count Climbs Higher As Crude Prices Rise

 


Baker Hughes reported on Friday that the number of oil and gas rigs in the United States increased by 6 this week, after an increase of 9 last week. The total number of active oil and gas rigs in the U.S. is now at 417, which is 311 fewer than this time last year.

The oil rig count has increased by nearly 30 rigs over..

Εξαγωγές Φυσικού Αερίου Αν. Μεσογείου – H Κύπρος Παρακάμπτεται;

 


Το 2021 έφερε ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά κάπως ανησυχητικές όσον αφορά την Κύπρο. Η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Ελλάδα συζητούν πιθανές διμερείς συνεργασίες για το φυσικό αέριο ενώ φαίνεται να αφήνουν την Κύπρο εκτός. Σχεδόν όλες οι δραστηριότητες υδρογονανθράκων που αφορούν την Κύπρο έχουν σταματήσει από το 2019, όχι μόνο λόγω της COVID-19 και της δυσμενής κατάστασης των διεθνών εταιρειών πετρελαίου, αλλά και λόγω..

Διώρυγα Σουεζ: Στον «αέρα» η παράδοση 1 εκατ. τόνου LNG στην Ευρώπη - Τι εκτιμά η Rystad Energy

 




Μεγάλα είναι τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που έχουν δημιουργηθεί για τον εφοδιασμό της Ευρώπης, εξαιτίας της κλειστής πλωτής διώδου στη διώρυγα του Σουέζ, μετά την προσάραξη του «Ever Given» εδώ και τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με αναφορές του CNBC, στο ακινητοποιημένο πλοίο παραμένουν εμπορεύματα σε κοντέινερ αξίας περίπου 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ έχει δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή..