Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Τουρκική υποθαλάσσια γεώτρηση μόλις 26 ν.μ. από το Καστελόριζο

Από το pronews.gr
Πλησίον του Καστελόριζου με ερώτημα για την ελληνική υφαλοκρηπίδα  στέλνουν το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» οι Τούρκοι για έρευνες ξεκινώντας επίσημα την πρώτη φάση γεωτρήσεων όπως είχαν προαναγγείλει. Το πλωτό γεωτρύπανο βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια μετά τον πλου που πραγματοποίησε στο ανατολικό Αιγαίο από την Κωνσταντινούπολη και τώρα η Άγκυρα ετοιμάζεται σε βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το γεωτρύπανο θα τρυπήσει..

ΕΔΕΥ: Μέχρι 19 Ιουλίου ο έλεγχος ασφάλειας της εξέδρας του Πρίνου

Από το euro2day.gr
Δουλειά έπιασε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και για τα θέματα της ασφάλειας στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Στη διάρκεια παρουσίασης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων που έκανε ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς μαζί με τους συνεργάτες του, έκαναν γνωστό ότι έως τις 19 Ιουλίου (βάσει και της σχετικής ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας) θα έχει ολοκληρωθεί..

Eνημέρωση Ε.Τ.Ε.Α.Π.Ε.Π

 

Υπόμνημα της Motor Oil στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ενίσχυση της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά αερίου της Αττικής

Από το worldenergynews.gr
Οι πρώτες αντιρρήσεις στο σχέδιο ενίσχυσης της ΔΕΠΑ στην λιανική αγορά της Αττικής διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν ακόμη ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την εξαγορά του μεριδίου της Shell στην ΕΠΑ Αττικής από την ΔΕΠΑ, εξέλιξη που προδιαγράφει σε μεγάλο βαθμό το τι θα συμβεί όταν υπογραφεί η συμφωνία και τεθεί προς έγκριση από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές Αρχές, όπως προβλέπει το μνημόνιο. 

Τις αντιρρήσεις της στην εξαγορά του 100% της ΕΠΑ Αττικής εξέφρασε μέσω Υπομνήματος που κατέθεσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η Motor Oil του Ομίλου  Βαρδινογιάννη, ενώ πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι δεν..

Ημερομηνίες Αιμοδοσιών ΠΣΕΕΠ σε ΒΕΑ & ΒΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Εθελοντική Αιµοδοσία είναι µια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εθελοντές Αιµοδότες µε τη συστηµατική προσφορά τους αποδεικνύουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους, προσφέροντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Έτσι και το Σωµατείο µας διατηρεί, περισσότερο..

Από ψιλό κόσκινο περνούν οι φάκελοι για τα ΕΛΠΕ- Τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου η short list

Από το energypress.gr
Την πεποίθηση ότι χρειάζεται ενδελεχής και χρονοβόρος ελεγχος των φακέλων των πέντε δυνητικών μνηστήρων για τα ΕΛΠΕ, προκειμένου να αποφασισθεί ποιοί εξ αυτών πληρούν τα κριτήρια για να περάσουν στη δεύτερη φάση, εκφράζουν στο “Energypress”, κύκλοι με γνώση των διεργασιών.

Και δεν αποκλείουν να ακολουθηθεί μια εξίσου σχολαστική διαδικασία, παρόμοια με εκείνη της περίπτωσης του ΔΕΣΦΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση η ανακοίνωση..

Βόρεια Θάλασσα: Εγκαταστήθηκε η πλατφόρμα γεώτρησης Johan Sverdrup

Από το worldenergynews.gr
Η κορυφή  των 22.000 τόνων για την πλατφόρμα γεώτρησης τοποθετήθηκε στη θέση της στο Johan Sverdrup  στη Βόρεια Θάλασσα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Equinor και οι εταίροι του Johan Sverdrup είναι οι πρώτοι χρήστες στον κόσμο αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, η κορυφή της πλατφόρμας γεώτρησης Johan Sverdrup ξεκίνησε..

Βανδαλισμοί και απειλές στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ηπειρο

Από το euro2day.gr 
Ακραίες διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η αντίδραση κάποιων ομάδων που έχουν συγκροτηθεί στην Ήπειρο ενάντια στις γεωφυσικές έρευνες υδρογονανθράκων που διεξάγει η ισπανική Repsol σε επτά δήμους των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, με στόχο τον εντοπισμό περιοχών όπου ενδεχομένως να υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου και διακόπηκαν για τον χειμώνα, ωστόσο έχει πλέον δρομολογηθεί η επανέναρξή τους. Η υπό την ισπανική Repsol κοινοπραξία (συμμετέχει με 40% και η Energean Oil & Gas, που είναι..