Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Αποτελέσματα εκλογών ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισες  Συναδελφοι 

 Σας γνωστοποιούμε τα αποτελέσματά των Αρχαιρεσιών του σωματείου μας για όλα τα όργανα.. 

Η παγκόσμια ημέρα ΕΑΥ 2018 φέρνει στο προσκήνιο την ασφάλεια και την υγεία των νέων εργαζομένων

Από το osha.europa.eu
Φέτος η 28η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, σηματοδοτεί την έναρξη μιας παγκόσμιας εκστρατείας για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των νεαρών εργαζομένων και την εξάλειψη της παιδικής εργασίας.

Οι νέοι συγκαταλέγονται στις πλέον ευάλωτες ομάδες εργαζομένων, καθώς έχουν μικρή εμπειρία από τη ζωή και μικρή εργασιακή πείρα. Έχουν περισσότερες..

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΗΣ ΣΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ

Από το gsee.gr
Σήμα κινδύνου για τους εργαζόμενους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπέμπει για ακόμη μία φορά και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, τόσο για το θέμα των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας. Η ΣΕΣ ξεκινάει σήμερα καμπάνια στην οποία συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, με τίτλο «emergency Alert», προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών ότι είναι..

Νέος δορυφόρος για τον εντοπισμό πηγών ρύπανσης μεθανίου

Απότο naftemporiki.gr


Το μεθάνιο είναι το δεύτερο πιο άφθονο αέριο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, μετά το διοξείδιο του άνθρακα, από το οποίο έχει ικανότητα παγίδευσης θερμότητας 25 φορές μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια ενός αιώνα. Ως εκ τούτου, η μείωση των εκπομπών μεθανίου θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Για αυτό το λόγο, η ΜΚΟ Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας (EDF) αποφάσισε..

Energean Oil: Έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης για νέα ανάπτυξη του κοιτάσματος Πρίνου – Στα 350 εκατ. δολάρια η επένδυση

Από το worldenergynews.gr
Την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πρίνου έλαβε από το ΥΠΕΝ η Energean Oil & Gas, σε συνέχεια της έγκρισης από το ΥΠΕΝ τον Αύγουστο του πλάνου ανάπτυξης της παραχώρησης. 
Το «πράσινο φως» της περιβαλλοντικής μελέτης επιτρέπει στην εταιρεία να εγκαταστήσει..

Shell: Αύξηση Κερδών κατά 67% το 1ο Τρίμηνο του 2018

Από το energia.gr
Η Shell ανακοίνωσε χθες καθαρά έσοδα $ 5,89 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 67%.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες μειώθηκαν μόνο κατά 1% στα $ 9,42 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η συνολική παραγωγή αυξήθηκε..

Το comeback των ρωσικών πετρελαϊκών

Από το protothema.gr 
Σε προ κρίσης επίπεδα επέστρεψαν τα κέρδη των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών, χάρις την ευνοϊκή φορολογία, το ασθενές ρούβλι και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με την Fitch
Στην ισχυρή κερδοφορία επέστρεψαν οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως διαπιστώνει σε έκθεσή της η Fitch Ratings. 

Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας αποκατέστησαν..

1η ΜΑΗ


Ιράκ: Οι μεγάλες πετρελαϊκές «σνόμπαραν» την δημοπρασία για 11 μπλοκ - Μόνο η Eni υπέβαλε προσφορά

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράκ απέτυχε να προσελκύσει επενδύσεις από τις κορυφαίες παγκόσμιες ενεργειακές εταιρείες στη δημοπρασία  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/4/2018, με εξαίρεση την ιταλική Eni η οποία υπέβαλε προσφορά.

Το υπουργείο πετρελαίου πραγματοποίησε ..