Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ petrelaiopigi!


Τα πάθη του Κυρίου, η θυσία και η σταύρωση Του ας γίνουν παράδειγμα για έναν λαό, που υποφέρει. 
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί για όλους μας την ελπίδα. Δίνει το μήνυμα της Αγάπης και της Αλληλεγγύης και μας υπενθυμίζει την ανάγκη της κοινωνίας να κτίσει ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές με ανθρωπιά, ευημερία και με περισσότερο "εμείς" και λιγότερο "εγώ".

Ευχόμαστε σε όλους καλή ανάσταση με υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας!  

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ


ΕΥΧΕΣ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


ΕΛΚΕ  ΕΛΠΕ
11/04/2012


Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι


Καθημερινά οι  εργαζόμενοι  καλούνται  να  ανέβουν  το  δικό  τους  σύγχρονο  Γολγοθά  που  φαντάζει  ολοένα  πιο  ανηφορικός,  σχεδόν  ανυπέρβλητος,  γεμάτος  εμπόδια  και  “αγκάθια”.  
Ανεργία,  συρρίκνωση  εισοδήματος,  κατάργηση  συλλογικών  συμβάσεων,  ισοπέδωση  εργασιακών  δικαιωμάτων  με  αντισυνταγματικές  και  συνοπτικές  διαδικασίες  διαλύουν  την  πραγματική  οικονομία,  αποσυνθέτουν  τον  κοινωνικό  ιστό  και   “σταυρώνουν”  την  παραγωγική  τάξη  οδηγώντας  την   στο  κρεματόριο.
Τούτες  λοιπόν  τις  ημέρες  η  προσδοκία  της  ανάστασης  ας  ταυτιστεί  με  την  ανάσταση  της  συνείδησης  και  της  αγωνιστικής  διάθεσης  των  εργαζομένων,  που  μέσα  από  τη  συλλογική  τους  δράση  και  την  στήριξη  των  Συνδικάτων  τους  θα  συμβάλλουν  ουσιαστικά  στην  αλλαγή  της  αδιέξοδης  πολιτικής  και  στην  ανάδειξη  δίκαιων  πολιτικών  που  θα  στηρίζονται  στις  παραγωγικές  και  δημιουργικές  δυνάμεις  του  τόπου.


ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ,  ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΙΑ  
ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ  ΤΟΥΣ

Αποκάλυψη για Δωρολήπτη της BP με... Χορηγό Ελληνα Εφοπλιστή





Γνωστός Ελληνας εφοπλιστής, από τους πλέον προβεβλημένους το τελευταίο διάστημα στη χώρα λόγω των δραστηριοτήτων του πέραν του τομέα της ναυτιλίας, φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας ανώτατων στελεχών του πετρελαϊκού ομίλου της BP προκειμένου να ναυλώνει με ευνοϊκούς όρους πλοία του.


Tόσο στο Λονδίνο όσο και στον Πειραιά, οι φήμες αυτές έγιναν πιο ισχυρές το τελευταίο εξάμηνο μέσα στη ναυτιλιακή κοινότητα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην «Ακτή Μιαούλη» που ψιθυρίζουν το όνομά του με νόημα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: Πώς είναι δυνατόν σε περίοδο τέτοιας κρίσης για όλα τα πλοία και για τα τάνκερ πολύ περισσότερο, εκείνος να ρίχνει συνεχώς χρήματα στις άλλες του δραστηριότητες.
Ανώνυμη επιστολή
Hδη στη Βρετανία η ειδική υπηρεσία που λειτουργεί στη χώρα για τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων απάτης η Serious Fraud Office (SFO) έχει ξεκινήσει έρευνα γι' αυτές τις παράνομες συναλλαγές του Ελληνα εφοπλιστή, έχοντας ως αφετηρία ανώνυμη επιστολή η οποία έφθασε πριν από λίγες εβδομάδες στα γραφεία της με καταγγελίες. Την επιστολή υπογράφει «ένας υπάλληλος της BP».
O ίδιος ανώνυμος αποστολέας λίγο πριν είχε στείλει επιστολή με τις ίδιες καταγγελίες στο διευθύνοντα σύμβουλο της BP Ρόμπερτ Ντάντλεϊ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, ο «υπάλληλος της BP» περιγράφει με λεπτομέρειες την απάτη η οποία, όπως υποστηρίζει, έχει στηθεί σε βάρος της εταιρείας από το συγκεκριμένο εφοπλιστή και ανώτατο στέλεχος του ομίλου της.
Αναφέρει ονόματα και στοιχεία, μεταξύ άλλων, για ναυλοσύμφωνα τα οποία υπέγραφε ο Ελληνας εφοπλιστής με την BP, με όρους ιδιαίτερα ευνοϊκούς για τον ίδιο αλλά βλαπτικούς για την εταιρεία. Η «δουλειά» αυτή είχε στηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια με σύνδεσμο το συγκεκριμένο ανώτατο στέλεχος. Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται ότι οι μέτοχοι της BP πρέπει να ενημερωθούν για τις σοβαρές αυτές εξελίξεις που τους αφορούν άμεσα.
Επίμαχες καταθέσεις
Λέγεται ότι έχει διαπιστωθεί από τις πρώτες έρευνες των βρετανικών αρχών πως κάθε φορά που έκλεινε ένα νέο ναυλοσύμφωνο, στον τραπεζικό λογαριασμό του στελέχους της BP υπήρχαν καταθέσεις διάφορων ποσών από εταιρείες που συνδέονται με τον Ελληνα εφοπλιστή.
Η Daily Telegraph γράφει σχετικά ότι σε επικοινωνία της με τη BP εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής ενώ η ίδια, ερευνώντας με δημοσιογράφους της το θέμα, διαπίστωσε πως όντως υπάρχει βάση σε όσα υποστηρίζει ο ανώνυμος αποστολέας της.
Ο ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η BP βασίζει τις δραστηριότητές της σε υψηλούς κανόνες ηθικής και ερευνά πάντοτε τέτοιες σοβαρές κατηγορίες. Από την άλλη πλευρά, η βρετανική εφημερίδα θεωρεί βέβαιο ότι οι ερευνητές της Serious Fraud Office θα εξιχνιάσουν την υπόθεση έως το τέλος καθώς έχει ενισχυθεί ο ρόλος τους με τη νέα νομοθεσία για τη δωροδοκία που ισχύει στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2011.
Προκειμένου να καταδείξει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και τις επιπτώσεις που θα έχει στη φήμη της BP, η Daily Telegraph σημειώνει ότι αυτή η επιστολή για τις παράνομες δοσοληψίες του ανώτατου στελέχους της θα προστεθεί στα μεγάλα βάρη που έχει να αντιμετωπίσει ο διευθύνων σύμβουλός της για άλλα δύο ζητήματα. Πρόκειται για τις νομικές μάχες που έχει να δώσει σε σχέση με τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων για τη ρύπανση που προκλήθηκε προ ετών στον Κόλπο του Μεξικού καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα με τη Ρωσία και την πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft.
(από την εφημερίδα Ημερησία)

ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr