Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Τέξας: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών - 20 τραυματίες 1 αγνοούμενος

Από το pronews.gr
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, σε εργοστάσιο χημικών, στην περιοχή του Τέξας, σημαίνοντας συναγερμό στις υπηρεσίες διάσωσης και αντιμετώπισης ειδικών καταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, η έκρηξη προκάλεσε..

Πανεθνική Ημέρα Δράσης 30 Μαΐου 2018

   



Η «πράσινη» οικονομία μπορεί να δημιουργήσει 24 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2030

Από το naftemporiki.gr
Η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει 24 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Οι νέες θέσεις σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αποδοτικότητα των κτηρίων και άλλες βιομηχανίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, προβλέπεται ότι θα αντισταθμίσουν με το παραπάνω τις περισσότερες..

Θα καταφέρει η Αργεντινή να φανεί ανταγωνιστική στον τομέα της ενέργειας;

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Αργεντινής, Juan José Aranguren, μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η νορβηγική Statoil, η αμερικανική Anadarko Petroleum Corp, η κινεζική CNOOC και η Petronas της Μαλαισίας, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην δημοπρασία αναφορικά με υπεράκτιες μονάδες εξερεύνησης και παραγωγής της Αργεντινής.

Επισημαίνεται ότι η λατινική χώρα αναμένει να..

ΗΠΑ: «Φρένο» στην αύξηση πλατφόρμων εξόρυξης πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Αμετάβλητες, μετά από έξι εβδομάδες αύξησης, παρέμειναν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου..

Συστήματα επαγρύπνησης και περιφρούρησης στην ΕΑΥ: τα αποτελέσματα του εργαστηρίου δημοσιεύτηκαν

Από το osha.europa.eu
Στο πλαίσιο του έργου ανασκόπησης του EU-OSHA σχετικά με τις ασθένειες που συνδέονται με την εργασία, πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο με θέμα τα «συστήματα επαγρύπνησης και περιφρούρησης για τον εντοπισμό των ασθενειών που συνδέονται με την εργασία στην ΕΕ». Στο εν λόγω εργαστήριο συμμετείχαν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και φορείς χάραξης πολιτικής από όλες τις χώρες της ΕΕ προκειμένου να συζητήσουν τις υφιστάμενες προσεγγίσεις περιφρούρησης και επαγρύπνησης που περιγράφονται στην επανεξέταση που διενήργησε ο EU-OSHA. Επίσης, επισημάνθηκε η αξιοποίηση..

Τι προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο για την εταιρεία Jetoil

Από το kathimerini.gr
Μέσα από ένα γενναίο «κούρεμα», που φθάνει το 97,5% των απαιτήσεων των πιστωτών, δηλαδή των προμηθευτών και των τραπεζών, πέρασε η συμφωνία πώλησης της Jetoil του ομίλου Μαμιδάκη στην αυστριακή Cetracore. Το bussines plan της νέας εταιρείας, που φέρει την επωνυμία «Cetracore-Jet oil Aνώνυμη Εταιρεία Πετρελαιοειδών» και τον διακριτικό τίτλο «Cetracore-Jetoil A.E.» ως 100% θυγατρική της Cetracore Energy, προβλέπει..