Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ.....


'Οταν προτείνει κάποιος να κοπεί το επίδομα πολυετούς παραμονής , αυτό σημαίνει πως δε σέβεται τους εργαζόμενους, που έχουν δώσει τη ψυχή και το αίμα τους όλα αυτά τα χρόνια στην εταιρεία. 
Ο μη σεβασμός προς τους εργαζόμενους να μετατραπεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους  σε οργή και κυρίως σε αγωνιστικότητα. 

Αλλαγή με νόημα στα ΕΛ.ΠΕ.

Αλλαγή με νόημα στα ΕΛ.ΠΕ.
Τέλος στην παντοκρατορία του Γιάννη Κωστόπουλου στα Ελληνικά Πετρέλαια τεχνική εταιρεία Aσπροφώς Engineering. Ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει πλέον να εντοπίσει εκ των έσω τα κακώς κείμενα της εταιρείας.
Του Αλέξανδρου Μανωλόπουλου
Με το ελληνικό δημόσιο να κατέχει το 35,6 % των ΕΛΠΕ και το δικαίωμα να διορίζει μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, μια αλλαγή που έγινε πριν λίγες ημέρες αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον διορισμό του Δημήτρη Καραγκούνη στην Aσπροφώς Engineering. Σε αυτή την περίπτωση ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο κ. Καραγκούνης είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά καθώς βρίσκεται δίπλα στον νυν πρωθυπουργό από το 1993 και την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης. Σε αυτή μεταπήδησε από τον Ενιαίο Συνασπισμό με τον οποίο όχι μόνο ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 1989 αλλά διετέλεσε και μέλος της κεντρικής επιτροπής! Στις τελευταίες δε εκλογές ο κ. Καραγκούνης ήταν μέλος της επιτροπής εκλογών της Ν.Δ.
Ποιος είναι
Αναζητώντας το βιογραφικό του διαβάζουμε: Ο Δ. Καραγκούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στους αγώνες του 1-1-4 και του 15% για την παιδεία και ως φοιτητής είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στους αγώνες για τη δημοκρατία, ως νεολαίος της ΕΔΑ.
Ασχολήθηκε επί δεκαετίες με τον αθλητισμό. Διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Αθηναϊκού, του οποίου έγραψε και την ιστορία το 1987, ενώ τη διετία 1973-74 ήταν στέλεχος του Ολυμπιακού.
Υπήρξε σύμβουλος των υφυπουργών Αθλητισμού τη διετία 1981-83 και εισηγητής θεσμικού πλαισίου για θέματα ποδοσφαίρου, μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και ομιλητής στη σύνοδο της UNESCO το 1982 για θέματα αθλητισμού.
Είχε ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα πολιτικού περιεχομένου στον Τύπο. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Ασκεί όλα τα χρόνια το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ο ρόλος του πλέον είναι κρίσιμος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στις ζημιές της εταιρείας με την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί. Επιπλέον υπάρχει έντονη ενόχληση από την μεταπήδηση σε αυτή πολλών στελεχών της Eurobank που βρέθηκαν «άστεγα» μετά τις αλλαγές στον τραπεζικό χώρο. Δεν θα πρέπει να εκπλήσει κανέναν πλέον το ενδεχόμενο και άλλων αλλαγών στην εταιρεία με άνωθεν παρέμβαση, αφού πλέον το Δημόσιο αναγκάστηκε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Οι διορισμοί των υπόλοιπων μελών
Στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο της Aσπροφώς Engineering πραγματοποιήθηκαν και άλλες «διευθετήσεις» από τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Έτσι βλέπουμε πως έχει τοποθετηθεί ως διευθύνων σύμβουλος ένα στέλεχος των ΕΛ.ΠΕ., ο κ. Ιωάννης Φωτόπουλος.
Το επόμενο μέλος είναι ένα γνωστό στέλεχος των ΕΛ.ΠΕ., για τον οποίο έχουν γίνει σημαντικές καταγγελίες. Πρόκειται για τον κ. Διονύση Ρούτση που φέρεται να είχε προχωρήσει σε «απώλεια» αρχείων επί εποχής Petrola και διέθετε και πλαστό πτυχιακό τίτλο –όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο δημοσίευμά της η «Α»–, ενώ σήμερα είναι υπεύθυνος για τη νέα μονάδα της Ελευσίνας. Νέο μέλος επίσης διορίστηκε ένα πρώην στέλεχος της ΕΡΤ (και τώρα στη Δημόσια Τηλεόραση), ο κ. Κ. Μαρτάκος. Στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο έχει διοριστεί και ο κ. Σόλων Φιλόπουλος ο οποίος είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Το νέο Δ.Σ. στην Ασπροφώς Α.Ε.
Την 21η Ιανουαρίου 2014 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Asprofos Engineering S.A. και συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:
• Δημήτριος Καραγκούνης, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, πρόεδρος.
• Διαμαντής Λέντσιος, χημικός μηχανικός Πανεπιστημίου Bologna, αντιπρόεδρος.
• Ιωάννης Φωτόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, MSc Πανεπιστημίου USC, διευθύνων σύμβουλος.
• Διονύσιος Ρούτσης, χημικός μηχανικός ΕΜΠ, μέλος.
• Γεώργιος Δημόγιωργας, χημικός μηχανικός ΕΜΠ, μέλος.
• Κωνσταντίνος Μαρτάκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, ΜSc περιβαλλοντολόγος ΕΜΠ, μέλος.
• Σόλων Φιλόπουλος, χημικός μηχανικός ΕΜΠ, μέλος (εκπρόσωπος εργαζομένων).

 ΠΗΓΗ:.iapopsi.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Φαίνεται πως έρχονται εκλογές. Δε πιστεύουμε πως είναι τυχαίες οι αλλαγές, που ετοιμάζονται σε όλες τις ηγεσίες των ομίλων από πρώην και νυν πολιτικούς εκπροσώπους της Ν.Δ.  

«Χειρίστηκα το θέμα θεσμικά κι αμερόληπτα»

«Χειρίστηκα το θέμα θεσμικά κι αμερόληπτα»
Στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας (18/1, φύλλο 610), η «Α» δημοσίευσε ρεπορτάζ που αφορούσε πιθανές κρυφές αιτίες πίσω από την απόφαση των ΕΛ.ΠΕ. για αυξημένες προδιαγραφές για τα ρυμουλκά στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Όταν τα ΕΛ.ΠΕ. διατάζουν ο Μουσουρούλης “βαράει” προσοχή».
Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο, γι’ αυτό και έστειλε απαντητική επιστολή στην εφημερίδα μας, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια. Όπως είναι λογικό, δημοσιεύεται και η απάντηση της «Α» στην επιστολή Μουσουρούλη
«Στο φύλλο της 18/1/2014 της εφημερίδας σας, δημοσιεύσατε φωτογραφία μου σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο: “Οι “διαταγές” των ΕΛ.ΠΕ. και τα “yes men” του Μουσουρούλη”, και εν συνεχεία άρθρο (σελ. 38-39) του συντάκτη σας Γ. Συμεωνίδη, με τίτλο: “Όταν τα ΕΛ.ΠΕ. διατάζουν ο Μουσουρούλης ‘βαράει’ προσοχή” και υπότιτλο: “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Επιβάλλουν αυστηρές προδιαγραφές στα ρυμουλκά για να γλιτώσουν την κατασκευή τερματικού σταθμού, όπως είναι υποχρεωμένα, με τον πρώην Υπουργό να τους κάνει τα χατίρια”. Το ίδιο άρθρο δημοσιεύθηκε και στο διαδίκτυο 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:iapopsi.gr

Η κοινωνία χωρίς επαναστατική ομάδα επικεφαλής, δεν εξεγείρεται.

konstantinoupoli
Πολλοί αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα εξεγερθεί η ελληνική κοινωνία; Τι συμβαίνει γιατί τόση απάθεια; Γιατί τόσος καναπές; Ποια όμως είναι η αλήθεια;

Την απάντηση την δίνει η επιστήμη (κατ’ άλλους η τεχνική) της προπαγάνδας. Η προπαγάνδα λοιπόν μας λέει ότι κάθε κοινωνία χωρίζεται σε δύο αντίθετες ψυχολογικά ομάδες. Μια μικρή που αποτελεί την κυρίαρχη πολιτικοοικονομική ελίτ και τη συντριπτική πλειοψηφία που μένει σταθερά εκτός εξουσίας και αποκτά μια ψυχολογία «επαναστατικής μάζας». Αυτό συμβαίνει πάντα, σε κάθε κοινωνία και σε κάθε εποχή, ακόμα και σε εποχές ευημερίας, πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα σήμερα, όπου υπάρχει οξύτατη κρίση. Γιατί λοιπόν δεν εξεγείρεται η ελληνική κοινωνία; 

Από την ίδια την προπαγάνδα και πάλι μαθαίνουμε πως, για να γίνει κοινωνική εξέγερση, θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη επαναστατική ομάδα η οποία θα τεθεί επικεφαλής. Μόνη της, χωρίς αυτή την ηγετική ομάδα, η μεγάλη λαϊκή μάζα, όσο επαναστατημένη και να είναι, παραμένει ασυντόνιστη, δεν εξεγείρεται, ούτε αποτελεί κίνδυνο για το σύστημα.

Τον ρόλο της επαναστατικής ομάδας τον παίζουν συνήθως κόμματα της αντιπολίτευσης (π.χ. Αίγυπτος, Ουκρανία κ.λ.π.) ή εργατικά συνδικάτα (π.χ. το συνδικάτο «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία κ.λ.π.). Όμως από τη στιγμή που σε μας, όλα αυτά είναι πλήρως υποταγμένα στην άρχουσα ελίτ και απολύτως συστημικά, η κοινωνία έχει αδρανοποιηθεί.

Η αγωνία και η προσπάθειες του συστήματος, με όλα τα μέσα που διαθέτει, είναι να μην υπάρξει επαναστατική ομάδα. Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ και όσο συνεχίζεται η κρίση, σύντομα η επαναστατική ομάδα θα κάνει την εμφάνισή της.

Πέτρος  Χασάπης 

ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Mainstream

mainsteam 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Παρουσιάστηκε το Νεο Μνημόνιο που ζητά η τρόικα (329 εντολές)

Τηρήστε τις 329 εντολές του ΟΟΣΑ για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση
Τηρήστε τις 329 εντολές του ΟΟΣΑ για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση

Ορο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων αποτελεί για την τρόικα η επιτυχής εφαρμογή των 329 εντολών -εν είδει συστάσεων- που περιλαμβάνονται στην προσφάτως δημοσιοποιηθείσα έκθεση του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση του ανταγωνισμού προϊόντων και υπηρεσιών στη Ελλάδα.

Όπως ανέφερε το Εθνος στο χθεσινό του φύλλο, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έχει γίνει αποδέκτης σκληρών απαιτήσεων των δανειστών για την τήρηση της κυβερνητικής δέσμευσης που αφορά την εφαρμογή των 329 αλλαγών που υπέδειξε ο ΟΟΣΑ στους τομείς του λιανικού εμπορίου, του τουρισμού, των οικοδομικών υλικών και της μεταποίησης τροφίμων και άλλων ειδών νοικοκυριού (δείτε την έκθεση εδώ).

Σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύει την επιστολή που απέστειλαν οι δανειστές προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Σε αυτή περιλαμβάνεται η ξεκάθαρη διατύπωση των δανειστών για τις προϋποθέσεις συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη φράση: «Δεν μπορούμε να δούμε πώς η τρέχουσα αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς μια πολύ πειστική εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ και θέλαμε να φέρουμε αυτό το θέμα στην προσοχή σας».

Η επιστολή είναι η εξής:

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι με τα τελευταία δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την αντίσταση της εφαρμογής των συστάσεων της εργαλειοθήκης από τον ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό. Οπως γνωρίζετε και από τις συζητήσεις μας στην Αθήνα, έχουμε από την αρχή υποστηρίξει την πλήρη εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ. Πιστεύουμε ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις, που αναπτύχθηκαν μέσα από προσεκτική εργασία ύστερα από στενή συνεργασία μεταξύ του ΟΟΣΑ, της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα υπουργεία, είναι κεντρικής σημασίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, τη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους εργαζομένους.

Συμμεριζόμαστε την άποψη του ΟΟΣΑ ότι οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς των οικοδομικών υλικών, επεξεργασίας τροφίμων, στο λιανικό εμπόριο και στον τουρισμό θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη. Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το όφελος για τους καταναλωτές θα είναι περίπου 5,2 δισ. ευρώ ετησίως. Δεδομένου ότι μόνο ένα μέρος των συστάσεων θα μπορούσε να εκτιμηθεί, τα συνολικά οφέλη για την ελληνική οικονομία είναι πιθανό να είναι ακόμη μεγαλύτερα. Συνεπώς, σας παροτρύνουμε να υιοθετήσετε τις συστάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο με πολύ λίγες και καλά αιτιολογημένες εξαιρέσεις.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, υπάρχει επίσης και ένα ευρύτερο ζήτημα για το επίπεδο φιλοδοξίας σας όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Η πλήρης εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα για την προθυμία και την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει με επιτυχία κρίσιμες για την ανάπτυξη διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Με δεδομένη τη σημασία αυτής της εμβληματικής μεταρρύθμισης, δεν μπορούμε να δούμε πώς η τρέχουσα αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς μια πολύ πειστική εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ και θέλαμε να φέρουμε αυτό το θέμα στην προσοχή σας».

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΔΑΚΕ:Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ “ΠΗΓΗ” ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Σε μια περίοδο που η ενεργειακή φτώχεια εξαπλώνεται επικίνδυνα 

με περίπου 350 χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η συγκυβέρνηση με “τυφλή υπακοή” στις εντολές της Τρόικας προωθεί την εκποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ολοκληρώνοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που είχε ξεκινήσει με το “δούρειο ίππο” της διάσπασης της ΔΕΗ το 2010.

Επιλέγεται, λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες και έναντι “πινακίου φακής” η μετατροπή της κρατικής περιουσίας σε ένα στυγνό ιδιωτικό μονοπώλιο όταν η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών συνιστά βασική προϋπόθεση επιβίωσης και κοινωνικής συνοχής ενώ ο αδιάλειπτος ενεργειακός εφοδιασμός της πραγματικής οικονομίας είναι απαραίτητη συνθήκη για την ύπαρξη και ανάκαμψή της.

Είναι ξεκάθαρο ότι η “παράδοση” του νευραλγικού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δεν δημιουργεί κοινωνικά ή αναπτυξιακά οφέλη, δεν εξυπηρετεί την κοινή προκοπή και ευημερία.

Αντίθετα το κόστος μιας τέτοιας απόφασης θα είναι τεράστιο για τους πολίτες, την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της.

Το Δίκτυο Μεταφοράς, που αποτέλεσε μια εθνική επένδυση της ΔΕΗ χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις, είναι βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η λειτουργία του είναι απόλυτα συμβατή με την νομοθεσία της Ε.Ε…

Το όποιο σχέδιο για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ., με πίστη στην επιτακτική αναγκαιότητα του κρατικού και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, εκφράζει ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεση και αντίδρασή της στα όποια “σενάρια” ξεπουλήματος του ενεργειακού κολοσσού της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τη δευτεροβάθμια και τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις μας στη ΔΕΗ βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο σε μια επιχείρηση μείζονος εθνικής σημασίας.

Όσοι απεργάζονται να “χαρίσουν” τη ΔΕΗ θα πρέπει να ξέρουν ότι:

• διαψεύδουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, καθώς μέχρι χθες διαβεβαίωναν ότι τα δημόσια δίκτυα θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο,

• και κυρίως διαψεύδουν για ακόμη μια φορά τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση θα βρουν τον Ελληνικό λαό απέναντί τους, καθώς όσο κι αν επιμένουν να το αγνοούν…το ρεύμα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ…

 ΠΗΓΗ dakegenopdei.blogspot.gr/