Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ !...

Επιχειρησιακή σύμβαση σοκ: Υπογράψτε και θα πληρωθείτε σε… έξι μήνες

Επιχειρησιακή σύμβαση σοκ: Υπογράψτε και θα πληρωθείτε σε… έξι μήνες
Το ότι στον ιδιωτικό τομέα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες ζούγκλας με τους εργαζόμενους να πληρώνονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση, είναι γνωστό. Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι η καθυστέρηση πληρωμής έρχεται τώρα να … επισημοποιηθεί μέσα από μια επιχειρησιακή σύμβαση. 

Το όνομα της εταιρείας που ενσωμάτωσε τη συγκεκριμένη ρήτρα στην επιχειρησιακή σύμβαση –δημοσιεύτηκε χθες- μικρή σημασία έχει (αν και πολύ μεγάλη για τους εργαζόμενους της ξενοδοχειακής επιχείρησης). Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι εγκαινιάζεται μια καινούργια λογική: δεν μπορούμε να σας πληρώνουμε εγκαίρως, θα το κατοχυρώσουμε με τη σύμβαση. Τι λέει λοιπόν η σχετική ρήτρα;

«Οι μηνιαίες αποδοχές ...

Έσοδα 26,7 δις. δολαρίων θα λάβει φέτος η Νορβηγία από το πετρέλαιο


Η Νορβηγία αναμένεται να αποκομίσει φέτος 26,7 δις. δολάρια από τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Στον προϋπολογισμό του 2016 αναφέρεται ότι το παραπάνω ποσό περιλαμβάνει άμεσους και έμμεσους φόρους, μερίσματα και άλλα έσοδα από τον κλάδο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τορντ Λιεν, «ο πετρελαϊκός κλάδος δημιουργεί...

Γερμανία: Η Greenpeace προσπαθεί να αγοράσει εργοστάσια λιγνίτη για να τα κλείσει


Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα και τα αντίστοιχα ανθρακωρυχεία τους στην ανατολική Γερμανία, ώστε να τις κλείσει και να αποτρέψει την επέκταση των ορυχείων.

Η σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στη σουηδική κυβέρνηση, κατέχει σήμερα τα εργοστάσια και ορυχεία λιγνίτη που η Greenpeace προσπαθεί να αγοράσει.
«Η Vattenfall και η σουηδική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για τις εκπομπές τους έξω από τα σύνορα της Σουηδίας. Αν δεν το κάνουν, πρέπει να αναλάβουμε δράση», δήλωσε η Ανίκα Γιάκομπσον, διευθύντρια της Greenpeace Σουηδίας.

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι, οι ηγέτες του κόσμου θα συγκεντρωθούν για...

Απ' το "Schmutziger Irrtum" στο "Utterly disastrous”: πανθομολογούμενη η αποτυχία της Energiewende.


Πριν λίγες μέρες ο Σκουρλέτης ενέκρινε περιβαλλοντικούς όρους για ένα ακόμη αιολικό πάρκο, ισχύος 225MW, στη Νότια Εύβοια αυτή τη φορά, μάλλον με βάση μια απ' τις άδειες που είχε μοιράσει αφειδώς η ΡΑΕ την εποχή Μπιρμπίλη-Μανιάτη. Υπάρχει ακόμα σε ισχύ η καταστροφική ενεργειακή πολιτική της "πράσινης ανάπτυξης" του ΓΑΠ, με 40% ηλεκτρισμό από ΑΠΕ το 2020, περιορισμό του εγχώριου λιγνίτη και αύξηση του εισαγόμενου φυσικού αερίου, υπάρχει ακόμα σε ισχύ η Υπουργική απόφαση της Μπιρμπίλη για 7.500MW αιολικά μέχρι το 2020 και υπάρχουν "εκεί έξω" άδειες για μερικές χιλιάδες MW από ΑΠΕ, αυτές που μοίραζε "ελαφρά τη καρδία" η ΡΑΕ κι έκαναν μέχρι και τον ΑΔΜΗΕ πέρυσι να αγανακτήσει και να πει "φτάνει πια, μη δίνετε τις άδειες σαν φέιγ βολάν, δεν υπάρχει τεχνική και οικονομική δυνατότητα να συνδεθούν όλα αυτά τα έργα στο σύστημα".  

Περιμένουμε πάντα να δούμε μια διαφορετική ενεργειακή πολιτική, που θα βασίζεται στην αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων κι όχι στην ανάγκη εξυπηρέτησης της Γερμανικής και Δανέζικης βιομηχανίας. Πολιτική που θα ξεκινά απ' την κατάργηση της πιο πάνω Υπουργικής Απόφασης, καθώς η υποχρέωση της χώρας για το στόχο του 2020 είναι εφικτή χωρίς τα παρανοϊκά 7.500MW, χωρίς να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια ευρώ που δεν τα έχουμε και τα δανειζόμαστε με καθεστώς μνημονίων.

Την ώρα που στην Ελλάδα η αδράνεια του συστήματος δείχνει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στην άκριτη αντιγραφή της ενεργειακής πολιτικής της Γερμανίας με τις ΑΠΕ, στην ...

ΟΒΕ: Σε παλιούς ελέγχους αναφέρεται η λίστα ΥΠΕΚΑ με τα πρόστιμα σε 233 βενζινάδικα


Σε παλαιότερους ελέγχους, από το 2003, αναφέρεται η χτεσινή λίστα του ΥΠΕΚΑ με τις παραβάσεις σε 233 πρατήρια υγρών καυσίμων, τονίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), που σημειώνει μάλιστα ότι πολλά από αυτά τα πρατήρια έχουν ήδη κλείσει.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την έκπληξή της για το περιστατικό και συπληρώνει ότι «η παραβατικότητα στον κλάδο των καυσίμων έχει πολλές φορές καταγγελθεί από την ΟΒΕ, όπως και η μεγάλη παραβατικότητα στα ανώτερα επίπεδα αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων από τα οποία και βασικά ξεκινάει. Ωστόσο με τη λίστα δεν πρόκειται περί αυτού.

Η λίστα αναφέρεται σε ....