Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Η Lyondell Basell θα κλείσει το διυλιστήριο του Χιούστον

 




Reuters) - Η χημική εταιρεία Lyondell Basell Industries θα κλείσει οριστικά το διυλιστήριο αργού πετρελαίου της στο Χιούστον μέχρι τα τέλη του 2023, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η απόφαση έρχεται μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης του εργοστασίου και το κλείσιμο πέντε διυλιστηρίων των ΗΠΑ τα..

Ο Binh Son του Βιετνάμ λέει ότι θα ξεκινήσει το σχέδιο επέκτασης του διυλιστηρίου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος




 (Reuters) - Η Binh Son Refining and Petrochemical του Βιετνάμ θα εφαρμόσει φέτος ένα σχέδιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση και επέκταση του διυλιστηρίου Dung Quat, αυξάνοντας την ικανότητα επεξεργασίας σε 7,6 MMt αργού πετρελαίου ετησίως από 6,5 MMt, ανέφερε..

Υδρογονάνθρακες: Στα ΕΛΠΕ και στην Energean το βάρος των ερευνών για φυσικό αέριο

 


Με τις ελληνικές εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και Energean απομένει το κυβερνητικό σχέδιο για την έρευνα εντοπισμού πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη χώρα.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από περίπου δύο εβδομάδες για την επανεκκίνηση του project της εξερεύνησης και της αξιοποίηση των υδρογονανθράκων..

Ο αριθμός των πλατφορμών στις ΗΠΑ αυξάνει ίντσες καθώς σταματά το ράλι πετρελαίου

 


Ο αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 2 αυτήν την εβδομάδα, μετά από αύξηση 4 γεωτρήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Ο συνολικός αριθμός γεωτρήσεων αυξήθηκε..

Η IEA αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου 182,7 εκατομμυρίων βαρελιών



Oι χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας θα απελευθερώσουν συνολικά 182,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από αποθέματα έκτακτης ανάγκης σε διάστημα έξι μηνών, εκ των οποίων το 74% θα προέρχεται από δημόσια αποθέματα και το υπόλοιπο 26% από τη μείωση των εθνικών υποχρεώσεων διατήρησης αποθεμάτων που ορίζονται στη βιομηχανία. Η IEA ανακοίνωσε την Παρασκευή σε..