Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Μανιάτης: Προσωπικές ευθύνες Τσίπρα για τις καθυστερήσεις στους υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γ. Μανιάτης, άφησε αιχμές σήμερα κατά του πρωθυπουργού και τις κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μανιάτης δήλωσε τα εξής:

Απίστευτη αιολική παραγωγή 32 χιλ. MWh και έκτακτο φορτίο από ΔΕΠΑ σώζουν το ενεργειακό σύστημα – Σε "συναγερμό 2" η αγορά– Έντονο παρασκήνιο για το ποιος θα «πληρώσει» την κρίση

Από το energypress.gr
Στο επίπεδο 2, της επιφυλακής έχει ανέβει ο συναγερμός στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, με αποτέλεσμα να έχει συγκληθεί η ομάδα διαχείρισης κρίσεων, η οποία πραγματοποίησε χθες μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία συνεχίζεται σήμερα με τη συμμετοχή των μεγάλων καταναλωτών.

Το πρόβλημα που έχει αποκαλύψει το Energypress πάντως φαίνεται να βαίνει προς εξομάλυνση για δύο κυρίως λόγους:

Ο πρώτος αφορά στην κινητοποίηση της ΔΕΠΑ, η οποία κατάφερε να φέρει νέα φορτία και πιο μπροστά την παράδοση ενός μεγάλου φορτίου 130 χιλιάδων κυβικών, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να έρθει τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στη Ρεβυθούσα και επιδιώκεται να έρθει πιο σύντομα παρά τις αντιξοότητες του καιρού.

Ο δεύτερος λόγος είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

.
Από το poenergias.gr
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, αντίθετη στο ξεπούλημα Εταιρειών του Κλάδου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ), καταγγέλλει τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ .
Το 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ - στρατηγικής σημασίας θυγατρική εταιρεία - παραδόθηκε στους Κινέζους της State Grid .
Κανένα οικονομικό τίμημα δεν μπορεί να..