Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

No Comments..


Πώληση μεριδίων σε κοιτάσματα από την Maersk Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώληση μεριδίων σε κοιτάσματα από την Maersk Oil
Από το naftikachronika.gr
Η Maersk Oil, θυγατρική του δανέζικου κολοσσού A.P. Moller-Maersk, ήρθε σε συμφωνία για την πώληση μεριδίου σε τρία κοιτάσματα της Βόρειας θάλασσας στην RockRose Energy η οποία αποτελεί την τελευταία, από μία σειρά εταιρειών, που ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους σε αυτή την κορεσμένη, πλέον, περιοχή.

Η RockRose σταμάτησε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο την Τετάρτη, λίγο πριν ανακοινώσει την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την Maersk Oil για την αγορά του 7,4% του κοιτάσματος Wytch Farm, του 5,2% του κοιτάσματος Scott και του 2,4% στο κοίτασμα Telford.

Η συνολική παραγωγή στα τρία κοιτάσματα εκτιμάται ..

Οι υπογραφές με την CMEC έπεσαν, λιγνίτη απ' τη Βεύη πότε θα δούμε κ. Σκουρλέτη;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Υπογράφηκε χθες μνημόνιο (τι λέξη κι αυτή!) συνεργασίας ΔΕΗ-CMEC για το "project Μελίτη", με παρουσία του Σκουρλέτη και των προέδρων των Ελληνικών εταιρειών "ΆΚΤΩΡ" και "ΤΕΡΝΑ". Όπως αναφέρει  το πριν μέρες δελτίο τύπου της ΔΕΗ, το μνημόνιο αφορά στην έναρξη συζητήσεων "για την κατασκευή της 2ης υπερσύγχρονης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα), στο πλαίσια της υλοποίησης του έργου της σύστασης και λειτουργίας ανεξάρτητης εταιρείας στην οποία θα μετέχουν, η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός (project Μελίτη)."

Οι Κινέζοι της CMEC στις αρχές του 2010 είχαν υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία (οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία) με τους Σέρβους, για την κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας (Β3) στο συγκρότημα του Kostolac, στη δεξιά όχθη του Δούναβη, περίπου 90 χλμ ανατολικά του Βελιγραδίου. Τα χρόνια πέρασαν και η κατασκευή της Σερβικής μονάδας δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς τον περασμένο Ιούνιο το Σερβικό ΣτΕ ακύρωσε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, οπότε ας ευχηθούμε η Ελληνική μονάδα τουλάχιστον να προχωρήσει και να τη δούμε να κατασκευάζεται. Υποθέτω πως και οι Κινέζοι θα ενδιαφέρονται να διασκεδάσουν την "ατυχία" στη Σερβία. 

Το "project Μελίτη" είναι ..

ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Από το stae.gr
Ο Σ.Τ.Α.Ε. με την Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ συνδιοργανόνουν ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:     ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωμβρίου 9,00 πμ - 14,30 μμ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών  (στάσηΜετρό Εθνική Άμυνα) Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής.

Η Ρωσική Αρχή Ανταγωνισμού Εγκρίνει την Σύσταση της Κοινοπραξίας Rosneft-BP

Αποτέλεσμα εικόνας για Rosneft-BP
Από το energia.gr
Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) έχει εγκρίνει το αίτημα της BP για εξαγορά μεριδίου 49% της Yermak Neftegaz, που κατέχει σε κοινοπραξία με τη ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, όπως ανακοίνωσε ο ρυθμιστής.

Η Rosneft θα κατέχει το 51% στην κοινοπραξία.

Νωρίτερα και η αντιμονοπωλιακή αρχή στη Γερμανία είχε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 09/09/2016 στα πλαίσια της διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΒΕΘ, το τελευταίο Δ.Σ. αυτής της θητείας του ΠΣΕΕΠ.

Παρά το γεγονός ότι γνωρίζαμε πως πολύ δύσκολα κανείς από το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ θα δώσει την δέουσα σημασία οφείλαμε σαν παράταξη να θέσουμε στο σώμα τα ακόλουθα θέματα.

Η Rosneft παρέδωσε το πρώτο φορτίο αργού στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Το πρώτο φορτίο αργού στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων έστειλε η Rosneft, στα πλαίσια του συμβολαίου που υπέγραψαν οι δυο εταιρείες σε συνέχεια της μεταξύ τους συμφωνίας στις 27 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «ποσότητα μαζούτ 30.000 τόνων φορτώθηκε στο λιμάνι Τουάπς στο δεξαμενόπλοιο Kriti Rock με λιμάνι προορισμού τον Ασπρόπυργο».

Το πρώτο αυτό φορτίο παραδόθηκε επί του πλοίου (free on board), ενώ επίκειται και νέα παράδοση μέσα στο μήνα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Rosneft..

Πως κινήθηκε η παραγωγή των μελών του ΟΠΕΚ τον Αύγουστο

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το energypress.gr
Η παραγωγή αργού της Νιγηρίας σημείωσε τον Αύγουστο την εντονότερη πτώση από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, όπως αναφέρει ο οργανισμός στο νέο του δελτίο.

Πιο αναλυτικά, η Νιγηρία έπαψε τον Αύγουστο να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός της Αφρικής, καθώς περιορίστηκε στα 1,677 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, έναντι 1,782 εκατ. βαρέλια στην περίπτωση της Ανγκόλας.

Η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ ανήλθε σε ..

UBS: Υψηλά περιθώρια ανόδου και σύσταση buy για ΕΛΠΕ και Motor Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για UBS: Υψηλά περιθώρια ανόδου και σύσταση buy για ΕΛΠΕ και Motor Oil
Από το mononews.gr
Αρκετά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα διατηρεί τις τιμές στόχους για τις μετοχές των ΕΛΠΕ και της Motor Oil η UBS, ενώ παράλληλα επαναδιατυπώνει τη σύσταση “buy” και για τους δύο τίτλους.

Συγκεκριμένα, σε ανάλυση του για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης ο διεθνής οίκος δίνει τιμή στόχο για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 6 ευρώ -σήμερα διαπραγματεύεται στα 3,66 ευρώ- και για τη μετοχή της Motor Oil τα 13,5 ευρώ -έναντι 9,7 ευρώ που είναι η τρέχουσα τιμή-.

Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι τα περιθώρια του κλάδου διύλισης μειώνονται στην Ευρώπη, επισημαίνουν ότι ..

Το πρώτο δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων με χρήση LNG ως καύσιμο επέλεξε τον BV

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πρώτο δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων με χρήση LNG ως καύσιμο επέλεξε τον BV
Από το naftikachronika.gr
O Γαλλικός Νηογνώμονας (Bureau Veritas-BV) έδωσε κλάση στο πρώτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών το οποίο χρησιμοποιεί το LNG ως καύσιμο. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Ternsund», 15.000 dwt το οποίο ναυπηγήθηκε υπό την επίβλεψη του BV στο κινεζικό ναυπηγείο AVIC Dingheng.

Πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η Terntank με έδρα την Δανία. Το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο αποτελεί το πρώτο από..

Δημόσια δέσμευση του υπουργείου Ναυτιλίας για το άνοιγμα της Ελευσίνας στη θάλασσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημόσια δέσμευση του υπουργείου Ναυτιλίας για το άνοιγμα της Ελευσίνας στη θάλασσα
Από το naftikachronika.gr
Μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του Δημάρχου Ελευσίνας, Γεωργίου Τσουκαλά, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/09, συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, με θέμα την απόδοση του Παραλιακού Μετώπου της πόλης στο Δήμο Ελευσίνας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτης Λινάρδος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο Υπεύθυνος Περιβάλλοντος του Δήμου, Δημήτριος Παπαδόπουλος και εκ μέρους του υπουργείου, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην..