Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Που θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το cnn.gr
Οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν σταδιακά προς τα 60 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του 2017, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, με το ισχυρό δολάριο, την ενδεχόμενη ανάκαμψη στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ και την πιθανή μη συμμόρφωση με τις συμφωνηθείσες μειώσεις του ΟΠΕΚ να αποτρέπουν την περαιτέρω αύξησή τους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 56,90 δολάρια το βαρέλι το 2017, σύμφωνα με 29 αναλυτές και οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters. Η σημερινή πρόβλεψη είναι ..

Ζήτημα ύψιστης σημασίας για την ΚΔ προκύπτει στα ενεργειακά

Από το sigmalive.com
Ως ένα θέμα ύψιστης σημασίας για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζει η ΕΥΚ (Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου) το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με το θέμα των νομικών συμβούλων. Διασκεδάζει τις ανησυχίες ο Διευθυντής της, τονίζοντας ότι το θέμα είναι υπό έλεγχο και πως αναμένεται εκδίκαση σχετικής απόφασης.

Σαφής και λακωνικός ήταν σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο SigmaLive ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΚ Πάνος Κελάμης, ο  οποίος είπε πως το θέμα που προέκυψε είναι ύψιστης σημασίας για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι η Εταιρεία ευελπιστεί ότι η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών θα εκδικάσει την απόφαση.

Έχουμε ήδη παρουσιάσει στην..

ΠΣΕΕΠ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


Από το pseep.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Της συνδικαλιστικής Οργάνωσης με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής (17ο
 χλμ ΕΟ Αθηνών –Κορίνθου) και την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», νόμιμα εκπροσωπούμενης.
Π Ρ Ο Σ
Την Ανώνυμη Εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα (Χειμάρρας 8Α Μαρούσι), με την επωνυμία
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», νόμιμα εκπροσωπούμενη.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 1. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
2. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
----------------------------
 Η συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», δια των νομίμων οργάνων της (από 15/12/16
απόφαση Γ.Σ.), με την παρούσα σας καλεί σε διαπραγμάτευση για την κατάρτιση νέας
επιχειρησιακής ΕΣΣΕ για τα έτη 2017 – 2019.
 Για τη διαμόρφωση των προτάσεών μας, λάβαμε υπόψη τα εξής

Ένα παγοθραυστικό κατασκευασμένο με πρωτοποριακές τεχνολογίες

Από το naftikachronika.gr
Τα πιστοποιητικά παράδοσης-παραλαβής του diesel-ηλεκτρικού παγοθραυστικού Novorossiysk το οποίο κατασκευάστηκε από την Vyborg Shipyard υπεγράφησαν την Δευτέρα 26/12/2016 στο Saint-Petersburg, σύμφωνα με την IAA PortNews.

Το πλοίο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι οποίες του επιτρέπουν να σπάει πάγο πάχους έως 1,5 μέτρων ενώ η χωρητικότητά του σε καύσιμο του επιτρέπει να αντέχει 40 ημέρες μεταξύ ανεφοδιασμών.

Ο κ. Yevgeny Zagorodny, Vice President στον τομέα Civil Shipbuilding της United Shipbuilding Corporation δήλωσε:

Άρθρο της Μαργαρίτας Αντωνάκη, Γενικής Διευθύντριας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Από το insurance-eea.gr
Το συνταξιοδοτικό αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και η παρούσα Κυβέρνηση. Από τη μία πλευρά πρέπει να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η κρατική χρηματοδότηση, να ανακουφιστεί η μεγάλη πίεση στα δημοσιονομικά και το σύστημα να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Από την άλλη, πρόκειται για ένα θέμα μεγάλης κοινωνικής σημασίας καθώς οι συντάξεις των πολιτών πρέπει να είναι και επαρκείς για να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης στα γηρατειά.

Μέχρι στιγμής οι κινήσεις που έχουν γίνει από την ελληνική Πολιτεία περιορίζονται στην κοινωνική ασφάλιση και αφορούν κατά κύριο λόγο περικοπές στις συντάξεις, προσανατολίζονται δηλαδή στη βιωσιμότητα του συστήματος χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την επάρκεια των παροχών.

Από τις συνεχείς, μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις που καταβάλλονται, οι πολίτες –με σκληρό δυστυχώς τρόπο- έχουν αντιληφθεί πως δε μπορούν πια να βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην κοινωνική ασφάλιση, πρέπει να αναζητήσουν τη συμπλήρωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος και από άλλες πηγές.

Από την πλευρά της η Πολιτεία οφείλει..

Συνάντηση Μανιάτη με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατης γιαννης
Από το energia.gr
Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ, Ευστ. Τσοτσορό και Γρ. Στεργιούλη αντίστοιχα, είχε χθες ο Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές.

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο κ. Μανιάτης ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης της εταιρείας σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της.

Ο Γ. Μανιάτης από την πλευρά του τόνισε..

Νέες άδειες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων εξασφάλισε η Eni στην Αίγυπτο

Από το energypress.gr
Η ιταλική Eni υπέγραψε με την κυβέρνηση της Αιγύπτου δύο νέες συμβάσεις έρευνας και ανάπτυξης των κοιτασμάτων πετρελαίου North El Hammad και North Ras El Esh, που βρίσκονται στην ΑΟΖ της χώρας στη Μεσόγειο.

Τα δύο νέα πεδία γειτνιάζουν με τα πρόσφατα απονεμηθέντα πεδία Southwest Meleiha στη Δυτική Σαχάρα και τα Shorouk, Karawan και North Leil στη Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι στο πεδίο North El Hammad η ιταλική εταιρεία έχει μερίδιο 37,5%, όσο έχει και η ΒΡ, ενώ το υπόλοιπο 25% το κατέχει η Total. Στο πεδίο North Ras El Esh η Eni έχει μερίδιο 50% και το υπόλοιπο 50% το κατέχει η ΒΡ.

Η Eni δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο ήδη από το 1954 και είναι ο κύριος παραγωγός στην χώρα εξορύσσοντας περίπου 224.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα τους τελευταίους μήνες του 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Στις 19.12.16 η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ μετά από ανοιχτό κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους της, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της παράταξης, εξέλεξε τη νέα Γραμματεία της που απαρτίζεται από τους συναδέλφους

Υπ. Περιβάλλοντος: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αξιολόγηση του ενεργειακού συστήματος της χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπ. Περιβάλλοντος
Από το pronews.gr
Η αξιολόγηση της κατάστασης του ενεργειακού συστήματος της χώρας για τις επόμενες ημέρες όπου η ζήτηση αναμένεται να είναι αυξημένη λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και της Πρωτοχρονιάς, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Κατ’ αρχήν διαπιστώθηκε ότι δεν αναμένεται κανένα πρόβλημα επάρκειας για όλες τις επόμενες ημέρες, παρά το γεγονός ότι διατηρούνται οι συνθήκες αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένες οι εξαγωγές ηλεκτρισμού από τη χώρα μας.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η ενεργειακή κρίση ξεκίνησε λόγω..

Έφτασε η ώρα της διχοτόμησης των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου: Παρέλαβαν κράτη και θα παραδώσουν κοινότητες;

Από το mignatiou.com
Κάποια στιγμή η οικονομική κρίση θα τελειώσει αλλά εάν έχουν, ταυτόχρονα, τελειώσει και οι ΑΟΖ, τότε δεν θα υπάρχει μέλλον στον ελλαδικό χώρο διότι υπάρχει πιθανότητα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, που παρέλαβαν κράτη να παραδώσουν κοινότητες. 

Ποτέ στην μεταπολεμική μας ιστορία δεν είχαμε τόσους λίγους φίλους, αλλά ο Αλέξης κάνει βόλτες σε νησιά που δεν έχουν σύνορα, επιτρέπει σε Υπουργό του να λέει ότι δεν πειράζει να χάσουμε μερικά νησιά στο Αιγαίο, αποκαλεί «μπούλη» τον Υπουργό Άμυνας , πηγαίνει να προσκυνήσει τον μεγάλο ηγέτη της Κούβας που θα ήθελε πολύ να του μοιάσει και παριστάνοντας, επιτέλους, τον Ανδρέα ετοιμάζεται να διώξει το καταραμένο ΔΝΤ από την πατρίδα μας. Ο Ανδρέας, όμως, είχε μιλήσει για το ΔΝΤ πολύ πριν γεννηθεί ο Αλέξης. 

Ο κίνδυνος να παραδώσουμε την ελληνική ΑΟΖ στο ΤΑΙΠΕΔ και να τεμαχίσουμε την κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται να πλησιάζει. Τα μεγάλα μας προβλήματα και ..

"Έσπασε" στα δύο η ΔΕΠΑ - Ιδρύθηκε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας

Από το energypress.gr
Το πράσινο φως για τη δημιουργία της ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας, δηλαδή της εταιρείας στην οποία εισφέρεται ο κλάδος της Διανομής έδωσε προ ημερών η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ. Η έκτακτη ΓΣ είχε οριστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου ωστόσο αναβλήθηκε για τυπικούς λόγους (δεν είχε προλάβει να εγγραφεί στο ΓΕΜΗ η νέα εταιρεία).

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας είναι 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ και σε αυτήν εντάσσονται τα νέα δίκτυα διανομής αερίου - όποτε αυτά γίνουν - σε νέες αστικές περιοχές όπως η Χαλκίδα, η Λαμία, η Θήβα, η Λειβαδιά κλπ.


Η νέα θυγατρική θα είναι πλήρως..