Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

JPMorgan Chase: Stop στη χρηματοδότηση ρυπογόνων projects στην Αρκτική

Από το naftikachronika.gr
Ο τραπεζικός επενδυτικός κολοσσός JPMorgan Chase & Co. ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του για τον τερματισμό της χρηματοδότησης νέων projects πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και τον περιορισμό της χρηματοδότησης projects άνθρακα στην περιοχή της Αρκτικής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η JPMorgan Chase προχώρησε..

Τα «πάνω-κάτω» με τις συντάξεις - Αλλάζει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

Από το pronews.gr
Αυξάνεται από το 2024 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη του νέου ασφαλιστικού.

Πρόκειται για τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που από το 2024 θα φτάσει στα 68 έτη και στα 72 έτη θα ανέλθει το 2066.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται..

Κύπρος: Στην Τελική Ευθεία Εni-Τotal για Άδειες σε Έξι Γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Από το energia.gr
Στην τελική ευθεία μπαίνουν Total και Eni για να ξεκινήσουν εντός Απριλίου τον μαραθώνιο των μέχρι και έξι γεωτρήσεων που είναι προγραμματισμένες για τα τεμάχια στα οποία έχουν τα δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ

Πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" αναφέρουν ότι οι απαραίτητες άδειες για τις γεωτρήσεις έχουν ήδη εκδοθεί αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των περιβαλλοντικών και άλλων μελετών. Την ίδια ώρα, το χρονοδιάγραμμα..

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Πτώση 5% για το αργό

Από το worldenergynews.gr
Οι επιχειρήσεις ενέργειας των ΗΠΑ μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, καθώς ορισμένες εταιρείες αναμένουν αύξηση της παραγωγής από το σχιστολιθικό, καθώς οι παραγωγοί περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2020.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν..

Στην πρώτη περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Τρίπολη για την Κλιματική Αλλαγή

Στην Τρίπολη παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης στην διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής συνδιάσκεψη του Κινήματος ενόψει της Συνδιάσκεψης του Μαρτίου. 

Μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές Πελοποννήσου Ανδρέα Πουλά και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο παρέδωσαν..

Αδειανά Πουκάμισα και Ενεργειακή Ασφάλεια

Από το energia.gr
Στο φύλλο της 8/9 Φεβρουαρίου της εφημερίδας «Τα Νέα»», ο Περικλής Δημητρολόπουλος αναφερόμενος στην είσοδο του "Ορούτς Ρέις" για σεισμικές έρευνες στην Ελληνική ΑΟΖ, επισήμανε τον προβληματισμό που καλλιεργείται για την αναγκαιότητα των ερευνών και εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η συζήτηση επικεντρώνεται στην άποψη ότι αφού έχουμε εισέλθει σε περίοδο απανθρακοποίησης του ενεργειακού μας..