Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τελεσίγραφο Πούτιν: Ζητά προκαταβολή για να μην κόψει το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για Τελεσίγραφο Πούτιν: Ζητά προκαταβολή για να μην κόψει το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη
Με τελεσίγραφο για διακοπή της ροής του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας απείλησε το Κίεβο και την Ευρώπη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Ο Πούτιν δήλωσε ότι, όπως ορίζει η συμφωνία Κιέβου - Μόσχας του Δεκεμβρίου, θα διακοπεί μέχρι το τέλος του μήνα η ροή φυσικού αερίου προς την ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω Ουκρανίας, αν η Μόσχα δεν λάβει προκαταβολή.

Τα 147 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που παραδόθηκαν το περασμένο έτος από τη Ρωσία στην Ευρώπη αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των αναγκών της ευρωπαϊκής ηπείρου και το 40% αυτής της ποσότητας διοχετεύεται μέσω Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε: «Η Gazprom δεν θα δώσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αν δεν προπληρωθεί, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελεί απειλή για τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι οι προμήθειες αερίου δεν θα διακοπούν, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται από την οικονομική πειθαρχία των Ουκρανών εταίρων μας».

Τα τελευταία δέκα χρόνια, μέχρι την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ρωσία, η Μόσχα έχει κλείσει συνολικά τρεις φορές την στρόφιγγα ροής του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent η Ουκρανία έχει αρκετό φυσικό αέριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ η Μόσχα προμηθεύει με φυσικό αέριο τους φιλορώσους αντάρτες αυτονομιστές.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε ότι ειδοποίησε με σχετική επιστολή του την ουκρανική Naftogaz πως απομένουν μόνο τρεις ημέρες που μπορεί το Κίεβο να εφοδιάζεται με προπληρωμένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη διαμάχη προπληρωμής φυσικού αερίου από το Κίεβο ελπίζει ότι δεν θα οδηγήσει στην διακοπή της ροής του καυσίμου προς την Ευρώπη ενώ ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic, πρότεινε να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για επίλυση της διαφοράς. 



ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας όπου ετέθησαν αρκετά ζητήματα αλλά προσπαθήσαμε να εστιάσουμε στα επείγοντα που είναι η επαναρρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών σχέσεων και βεβαίως μέσω αυτού, του κατώτερου μισθού που όπως γνωρίζετε με βίαιο και νομοθετικό τρόπο είχε μειωθεί.

Ο υπουργός μας έδωσε ένα γενικό περίγραμμα προθέσεων στα πλαίσια μια δημιουργικής ασάφειας όπως είναι και η συμφωνία με τους δανειστές. Περιμένουμε στο προσεχές διάστημα ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες εκείνες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επανασυστήσουν το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και βεβαίως στην κατεύθυνση αυτή περιμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού ώστε το σημείο εκκίνησης συλλογικών διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες να είναι από κει, που με βίαιο τρόπο οι προηγούμενες κυβερνήσεις το κατέρριψαν.

Αντιλαμβάνεστε ότι ισχύει και σήμερα η δήλωση που είχα κάνει και μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων ότι τα πάντα θα κριθούν πλέον στο πεδίο της υλοποίησης.

Οι προθέσεις είναι καλές αλλά βεβαίως η υλοποίηση είναι αυτή που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πούμε το τελικό μπράβο.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Συζητήσατε το θέμα της σύμβασης με δεδομένο ότι η μετενέργεια λήγει;

Απάντησα, μπορεί να μην έγινα κατανοητός. Το συζητήσαμε. Εμείς έτσι όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο δεν έχουμε καμιά δυνατότητα να υπογράψουμε Ε.Γ.Σ.Σ.Ε με αυξήσεις, είναι εντελώς απαγορευτικό. Ζητήσαμε λοιπόν και τη νομοθετική παρέμβαση και την αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα σημείο εκκίνησης, τον προηγούμενο κατώτερο μισθό ,ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων που πρέπει να είναι ελεύθερες, το επίπεδο αμοιβών των εργαζομένων.
Μίλησα για δημιουργική ασάφεια γιατί δεν μας έδωσε ο υπουργός ένα σαφές χρονοδιάγραμμα παρά γενικών στόχων, γιατί όλα είναι συνάρτηση και των διαπραγματεύσεων που γίνονται με τους δανειστές. Εμείς εξακολουθούμε και εμμένουμε στις θέσεις που έχουμε διατυπώσει και τις οποίες έχουμε στείλει και στους εργοδότες.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Άρα εσείς δεν θα επικαιροποιήσετε την πρόσκληση στους εργοδότες μέχρι να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο από το υπουργείο Εργασίας;
Εμείς έχουμε κάνει πρόσκληση για διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση γιατί η παλιά εξέπνευσε στις 31/12.2014.
Λειτουργεί τώρα η κουτσουρεμένη μετενέργεια σε εφαρμογή των μνημονίων έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή εκπνέει όμως 31 Μάρτη. Και αυτό είπαμε στον υπουργό ότι μέχρι τις 31 Μάρτη πρέπει να έχει γίνει και η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και η αποκατάσταση του πλαισίου ρύθμισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Όχι σταδιακά εφάπαξ να γίνει;

Εμείς αυτό ζητήσαμε το ζήτημα είναι τι δυνατότητες έχουν και δεν αποσαφηνίστηκε θα μας δείξει η ζωή όπως ειπώθηκε και στην συζήτησή μας

Ερώτηση δημοσιογράφου: Πάντως οι εργοδότες λένε για αποκατάσταση σε δυο η τρία στάδια, εσείς τι απαντάτε;

Κάθε εργοδότης, κάθε εργοδοτική οργάνωση λέει το δικό της. Έχω ξαναπεί οι εργοδότες τα παίρνουν όλα και σας παρακαλώ ψάξτε το και θα δείτε όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την εφαρμογή του μνημονίου και μετά είναι υπέρ των εργοδοτών και καμία υπέρ των εργαζομένων. Αυτό διεκδικούμε, ν’ αλλάξει αυτή η ετεροβαρής σχέση.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΕΛΠΕ: Ενισχυμένα στα 171 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA στο δ' τρίμηνο

ΕΛΠΕ: Ενισχυμένα στα 171 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA στο δ' τρίμηνο
Ρεκόρ παραγωγής και εξαγωγών σε συνδυασμό με βελτιωμένα διεθνή περιθώρια διύλισης, οδήγησαν σε ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια. 

Συγκεκριμένα, το Δ' Τρίμηνο 2014, ο Όμιλος δημοσίευσε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών για Δ' τρίμηνο, διαμορφώνοντας έτσι τα ετήσια Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA 2014 σε €417 εκατ. (2013: €178 εκατ.) και οδηγώντας σε θετικά Συγκρίσιμα Καθαρά Αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου βελτίωσαν τις επιδόσεις τους, με ορισμένους κλάδους να επιτυγχάνουν ρεκόρ συνεισφοράς. Στα αποτελέσματα του κλάδου διύλισης συνετέλεσαν το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον διύλισης κατά το δεύτερο εξάμηνο και οι καλύτερες επιδόσεις των διυλιστηρίων του Ομίλου, μετά και τα έργα βελτίωσης στο διυλιστήριο Ελευσίνας στις αρχές του 2014. Τα παραπάνω ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις προσπάθειες ελέγχου των εξόδων και την αύξηση των εξαγωγών, που ανήλθαν στο 50% των συνολικών πωλήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Και τώρα οι δυό μας!..


Τέλειωσαν και οι πρώτες διαπραγματεύσεις, πέσανε και οι υπογραφές, χύθηκαν και τόνοι μελάνης στα τυπογραφεία, 
     ..χρησιμοποιήθηκε και λίγη φαιά ουσία ένθεν κακείθεν για τους απαραίτητους σχολιασμούς, 
     ..αλλά το σπουδαιότερο τείνει να παραβλεφθεί: μείναμε πιά οι δυό μας (τρόπος του λέγειν. Οι τέσσερείς μας!) ενώπιος ενωπίω. Εμείς και οι ''θεσμοί''! (όποιος ξαναπεί τρόϊκα, πιπέρι στο στόμα!)

     Και τέσσερεις μήνες! Έξω κάτι Πάσχα, κάτι εθνικές γιορτές, κάτι πρωτομαγιές, κάτι τριήμερα του αγίου Πνεύματος, τρείς μήνες!
     Τρείς μήνες για να αναδιοργανωθεί ένα μπάχαλο κράτος, να πάρουν μπρος οι μηχανισμοί, να ψηφιστούν νόμοι στην Βουλή, να βγουν τα αντίστοιχα διατάγματα και ερμηνευτικές εγκύκλιοι,
     ..και να αρχίσουν να συρρέουν χρήματα (!) στα κρατικά ταμεία, ικανά να θρέψουν κράτος και πολίτες, αλλά και να περισσέψουν ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους ''θεσμούς'', ύψους 15,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου!

     Όποιο παιδάκι νομίζει πως όλα αυτά θα γίνουν έτσι, να σηκώσει το χεράκι του!
     Εσύ Γιανάκη που σήκωσες το χεράκι σου, για πες μας: Ποιοί ακριβώς θα πληρώσουν για να μαζευτούν τα χρήματα; Οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι, ή οι μικροεπιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν τις δουλειές τους; Ήσουν πάντα έτσι αθώο παιδάκι, Γιανάκη, ή να βάλουμε τις φωνές;
     Εσύ Ζωούλα που σήκωσες κι εσύ το χεράκι σου, νομίζεις ότι η ''ομερτά'' μεταξύ των συναδέλφων σου βουλευτών, που φάνηκε μεγαλόπρεπα προχθές με την μη άρση ασυλίας του ξεφτιλισμένου Μπουμπούκου,
     ..η ομερτά λοιπόν αυτή θα επιτρέψει να χυθεί φως, να ξεδοντιαστεί το παραεμπόριο, το μαύρο χρήμα, η διαπλοκή, το κομματικό κράτος και παρακράτος, η Δημόσια διαφθορά,
     ..ώστε να γίνει το κράτος αξιόπιστο, κι όχι μιά ''μαύρη τρύπα'' απορρόφησης και εξαφάνισης κονδυλίων, φόρων, επιδοτήσεων, δανείων και επενδύσεων;
     Είσαι και σύ αθώα Ζωούλα, ή την αθώα παριστάνεις, οπότε θα ξαναβάλουμε τις φωνές;

     Και όποιο άλλο παιδάκι έχει την τάση να σηκώσει το χεράκι από αθωότητα, ξεκάρφωμα, ή βλακεία, ας σκεφτεί ότι από το 2010 που ο Μεγάλος Ηλίθιος μας έμπασε στα μνημόνια (και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, Ζωούλα και Γιανάκη),
     ..ο χρόνος δουλεύει πάντα και συνεχώς εις βάρος μας!
     Δεν κερδίζουμε χρόνο! Ο χρόνος, μάς κερδίζει.

     Στο οριακό σημείο που φτάσαμε πριν δυό-τρείς μέρες, νομοτελειακά θα ξαναφτάσουμε είτε σε τέσσερεις, είτε σε έξη μήνες, είτε αύριο.
     Όσο είμαστε  απέναντι στους ''θεσμούς'' και μέσα σε αυτού του είδους την ''Ένωση'', θα συμβεί!
     Για να μην συμβεί θα πρέπει να εξαθλιωθεί πλήρως και για δεκαετίες ο λαός!
     Αυτό θέλετε, ή αυτό σκοπεύετε Γιανάκη και Ζωούλα;
     Ή θα πάρετε απόφαση επιτέλους να πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό,
     ..και να διαρρήξετε τον γόρδιο δεσμό που μας έδεσαν τοκογλύφοι, Ηλίθιοι, προδότες και δωσίλογοι;

     Διαλέξτε!
     Κι εμείς θα σας πούμε μετά τί σκοπεύουμε να κάνουμε!..



ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Κλείνουν τα «παράθυρα» για πρόωρες συντάξεις

Κλείνουν τα «παράθυρα» για πρόωρες συντάξεις
Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό των πρόωρων συντάξεων κυρίως στον δημόσιο τομέα και τις τράπεζες, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Συνολικά 100.000 άτομα έχουν πιάσει τα έτη ασφάλισης αλλά όχι το όριο ηλικίας. Από αυτούς οι 80.000 εργάζονται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά την «επαναφορά» της συζήτησης για τις πρόωρες συντάξεις.

Στην επιστολή του υπουργείου Οικονομικών γίνεται αναφορά στην «εξάλειψη "παραθύρων" και κινήτρων που αυξάνουν τον αριθμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στην οικονομία και πιο συγκεκριμένα στον τραπεζικό και δημόσιο τομέα».
Στο «επίκεντρο» βρίσκονται ασφαλισμένοι που θεμελίωσαν δικαίωμα μόνο με τα έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Από 1 η Ιανουαρίου 2013 ισχύουν ενιαία όρια ηλικίας με την έξοδο να γίνεται στα 67 με πλήρη σύνταξη ή στα 62 με μειωμένη (ή εναλλακτικά στα 62 με πλήρη αλλά με 40 έτη ασφάλισης).
Ωστόσο πηγές του υπουργείου υπογράμμιζαν πως δεν θα επηρεαστούν μητέρες με ανήλικα (είναι περίπου 35.000 σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα), εργαζόμενοι στα βαρέα και άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι όποιες παρεμβάσεις θα αποφασιστούν μετά από διάλογο, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξουν διαφορετικές λύσεις ανά ταμείο.
Για παράδειγμα στα λεγόμενα ειδικά ταμεία στόχος είναι να σταματήσουν τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, που κυρίων υλοποιούν οι τράπεζες.
Στο ΙΚΑ θα δοθούν οικονομικά κίνητρα με στόχο να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι άνεργοι να συνεχίσουν την αναζήτηση εργασίας και να μη βγουν στη σύνταξη.
Εναλλακτικά σενάρια εξετάζονται στο Δημόσιο, ενώ ειδικοί στο ασφαλιστικό αναφέρουν πως επί τάπητος θα μπορούσε να τεθεί το "πέναλτι" που είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα άλλα ταμεία. Συγκεκριμένα για όσους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα έως και το 2010, το «πέναλτι» στο Δημόσιο είναι 4,5% τον χρόνο, ενώ για τους υπόλοιπους ασφαλισμένοι είναι 6%.
Στόχος είναι με επιμέρους παρεμβάσεις να μειωθεί ο αριθμός των πρόωρων συντάξεων, με την ελληνική πλευρά να θέλει να αποφύγει την επώδυνη λύση της αύξησης του ορίου ηλικίας. Από την πλευρά τους ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν πως τυχόν παρεμβάσεις στην ηλικία συνταξιοδότησης θα εφαρμοστούν πιθανότατα με τη μέθοδο της αύξησης του ορίου κατά ένα εξάμηνο.
Εναλλακτικά θα μπορούσαν να τροποποιηθούν διατάξεις που επιτρέπουν τη θεμελίωση δικαιώματος με τα έτη ασφάλισης (π.χ. 25ετία στο Δημόσιο), ώστε να απαιτείται ταυτόχρονα και η ύπαρξη του ορίου ηλικίας. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα εξόδου πριν από τα 65 είναι οι εξής: Δημόσιο. Το δικαίωμα θεμελιώνεται με 25ετία και η «έξοδος" γίνεται όποτε πιάσει ο ασφαλισμένος το κατά περίπτωση όριο.
Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:
Αντρες: Σε περίπτωση που συμπληρώνουν 25ειία μέχρι το τέλος του 2010 μειωμένη σύνταξη δίνεται στα 60 (πλήρης στα 65). Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ισχύουν τη διετία 2011-2012, καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια. Συγκεκριμένα, αν η 25ετία συμπληρώθηκε το 2011, οι ασφαλισμένοι δικαιούνται μειωμένη σύνταξη στα 56 και πλήρη στα 61. Αν ο απαιτούμενος χρόνος συμπληρώθηκε το 2012, πρέπει να είναι 58 ετών για μειωμένη και 61 για πλήρη.
Γυναίκες: Με 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 60 και μειωμένη στα 55. Για τις ασφαλισμένες που συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012, ισχύει ότι αναφέρθηκε για τους άντρες.
Τρίτεκνοι με τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης: Η θεμελίωση γίνεται με 20ετία και εφόσον το 2011 έχουν συμπληρωθεί 5 έτη στην ασφάλιση του Δημοσίου. Διασώζονται όσοι το 2011 είχαν 21 έτη και έφτασαν πλέον τα 52. Επίσης γλιτώνουν όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα το 2012 και έφτασαν πλέον 23 συνολικά έτη και το 55ο έτος. Ασφαλισμένοι με 35ετία μέχρι και το 2010 μπορούν να αποχωρήσουν στα 58. Για θεμελίωση το 2011 πρέπει να έχουν κλείσει το 58ο έτος και 36 έτη, ενώ για το 2012 χρειάζονται 37 έτη και να έχει πλέον συμπληρωθεί το 59ο έτος. Το δικαίωμα θεμελιώνεται με 25ετία.
Ειδικά Ταμεία: Αντρες που μέχρι το τέλος του 2012 είχαν 25ετία και το 60ό έτος δικαιούνται μειωμένη σύνταξη (πλήρης δίνεται στα 65). Γυναίκες με 25ετία μέχρι το τέλοε του 2012 και το 60ό έτος δικαιούνται πλήρη σύνταξη (στα 55 μειωμένη). Τρίτεκνες μητέρες με τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Για θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010 δεν υπάρχει όριο. Επίσης διασώζονται όσες γυναίκες το 2011 είχαν 20ετία και πλέον έφτασαν τα 21 έτη και το 52ο έτος. Επίσης γλιτώνουν μητέρες που θεμελίωσαν δικαίωμα το 2012 και έφτασαν πλέον 23 συνολικά έτη και το 55ο έτος. Ασφαλισμένοι με 35ετία μέχρι και το 2010 μπορούν να αποχωρήσουν στα 58. Για θεμελίωση το 2011 πρέπει να έχουν κλείσει το 58ο έτο5 και 36 έτη, ενώ για το 2012 χρειάζονται 37 έτη και να έχει πλέον συμπληρωθεί το 59ο έτος.


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Αίνιγμα: βάζουμε λεφτά, αυξάνουμε την εγκατεστημένη ισχύ και παίρνουμε ΛΙΓΟΤΕΡΟ ηλεκτρισμό. Τι είναι;


Αίνιγμα: βάζουμε τα ωραία μας και λιγοστά λεφτά, αυξάνουμε την εγκατεστημένη ισχύ και παίρνουμε ΛΙΓΟΤΕΡΟ ηλεκτρισμό. Τι είναι; Αν δεν μπορείτε να το μαντέψετε, σε άλλες εποχές θα λέγαμε "να το πάρει το ποτάμι;", αλλά από τότε που αποκτήσαμε ...
"Το Ποτάμι" κινδυνεύουμε να μπερδευτούμε, οπότε άσε καλύτερα!

Τα Μη Διασυνδεμένα Νησιά (ΜΔΝ) ηλεκτροδοτούνται με πετρέλαιο, η παραγωγή είναι πανάκριβη και την επιδοτούμε όλοι μας μέσω των Υποχρεώσεων Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εκεί θα μπορούσε ν' αποδειχθεί κατά πόσο ο "τζάμπα άνεμος" κι ο "δωρεάν ήλιος" μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, ωστόσο, νέο μεγάλο success story μας αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ στα ΜΔΝ κι αν συγκρίνουμε τα στοιχεία του 2014 με τα αντίστοιχα για το 2013 βλέπουμε πολύ "ωραία" πράγματα:

Στο μεγαλύτερο νησί, την Κρήτη, η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών αυξήθηκε το 2014 σε 194,36MW, από 185,96MW το 2013. Η διαφορά είναι 8,4MW, προστέθηκε δηλαδή ένα επιπλέον μικρό αιολικό πάρκο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το επιπλέον πάρκο όμως δεν ήταν αρκετό να σώσει την κατάσταση, καθώς η ενέργεια που δηλώθηκε ως παραγωγή το 2013  ήταν 38.903,11MWh ενώ το 2014, με περισσότερη εγκατεστημένη ισχύ, ήταν 32.754,16MWh. Μειωμένη κατά 6.148,95MWh!

Δεν υπάρχει άλλο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής που ν' αυξάνεις την ισχύ και να παίρνεις ΛΙΓΟΤΕΡΗ ενέργεια, είναι πρωτοφανές και δείχνει τα αδιέξοδα των αιολικών!

Ίσως κάποιος καλόπιστα αναρωτηθεί μήπως κάποιο πάρκο της Κρήτης είχε βλάβη το 2014 και ενδεχομένως να είναι έτσι, όλα τα μηχανήματα κάποια στιγμή παρουσιάζουν βλάβη. Όμως αυτά που είδαμε για την Κρήτη, δεν αποτελούν μεμονωμένη περίπτωση, τα ίδια έγιναν και σε μια σειρά άλλα νησιά:

στη Σύρο, με εγκατεστημένη ισχύ 2,84MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 604,20MWh το 2013 μειώθηκε σε 286,17MWh το 2014.
στην Κάρπαθο, με εγκατεστημένη ισχύ 1,23MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 253,11MWh το 2013 μειώθηκε σε 199,71MWh το 2014.
στη Μύκονο, το "νησί των ανέμων", με εγκατεστημένη ισχύ 1,20MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 378,90MWh το 2013 μειώθηκε σε 191,12MWh το 2014.
στη Σάμο, με εγκατεστημένη ισχύ 7,98MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 2.371,32MWh το 2013 μειώθηκε σε 1.417,05MWh το 2014.
στη Μήλο, με εγκατεστημένη ισχύ 2,65MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 618,60MWh το 2013 μειώθηκε σε 484,14MWh το 2014.
στη Λήμνο, με εγκατεστημένη ισχύ 2,44MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 231,30MWh το 2013 μειώθηκε σε 188,97MWh το 2014.

Τα νησιά που αναφέρουμε καλύπτουν όλο το Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος, εκεί ακριβώς που υποτίθεται πως πρέπει να γεμίσουμε τις βουνοκορφές με ανεμογεννήτριες, αλλά αποδεικνύεται περίτρανα πως μπορεί να ισοπεδώσουμε τα βουνά και να μη φυσάει πουθενά! Και φυσικά δεν είναι κάτι το καινοφανές, το επισημάναμε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είδαμε  το Μηνιαίο Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ και το Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ: τον Ιούλιο 2014 είχαμε 1608,72MW εγκατεστημένα αιολικά, που παρήγαγαν 188,402GWh. Συντελεστής φόρτισης 15,74%. Τον Ιούλιο 2013 είχαμε 1496,92MW εγκατεστημένα αιολικά, που παρήγαγαν 275,18GWh. Συντελεστής φόρτισης 24,71%!

Και γράφαμε χαρακτηριστικά: "Κάποιοι θεωρούν ότι αν γεμίσουμε την Ελλάδα αιολικά, δε μπορεί, κάποια στιγμή κάπου θα φυσάει. Ο φετινός Ιούλιος -κι απ' ό,τι φαίνεται κι ο Αύγουστος ήταν ακόμα χειρότερος- απέδειξε ότι δεν θα φυσάει πουθενά! Κάποιοι λένε να κάνουμε έργα αντλησιοταμίευσης, για να αποθηκεύουμε την ενέργεια του "τζάμπα" άνεμου. Ποια ενέργεια, αφού δεν φυσάει; Θα πετάξουμε κι άλλα λεφτά σ' αυτό το σύγχρονο "πίθο των Δαναϊδων"; Θα σταματήσουμε κάποτε ν' αντιγράφουμε άκριτα ό,τι κάνουν κάπου αλλού, χωρίς προηγούμενη ανάλυση της Ελληνικής πραγματικότητας; Μήπως απλά εμφανίζεται τώρα το πρόβλημα των ανεπαρκών ανεμολογικών δεδομένων, με τα οποία αποφασίστηκε η διείσδυση των αιολικών στο Ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα;"

Αντίθετα, τα Φ/Β πάρκα ήταν πιο σταθερά: στην Κρήτη, με εγκατεστημένη ισχύ 78,3MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 5889,03MWh το 2013 ΑΥΞΗΘΗΚΕ σε 6720,01MWh το 2014. Στα υπόλοιπα νησιά (δεν περιλαμβάνονται Φ/Β σε στέγες):

στη Σύρο, με εγκατεστημένη ισχύ 0,99MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 68,93MWh το 2013 αυξήθηκε σε 71,07MWh το 2014.
στην Κάρπαθο, με εγκατεστημένη ισχύ 1,04MW το 2013 και 1,16MW το 2014, η ενέργεια από 115,26MWh το 2013 ήταν περίπου ίδια στις 115,22MWh το 2014.
στη Μύκονο, με εγκατεστημένη ισχύ 1,04MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 62,31MWh το 2013 μειώθηκε σε 47,78MWh το 2014.
στη Σάμο, με εγκατεστημένη ισχύ 4,37MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 378,64MWh το 2013 μειώθηκε σε 242,51MWh το 2014.
στη Μήλο, με εγκατεστημένη ισχύ 0,62MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 34,70MWh το 2013 αυξήθηκε σε 40,38MWh το 2014.
στη Λήμνο, με εγκατεστημένη ισχύ 1,83MW, ίδια στα δυο έτη, η ενέργεια από 129,49MWh το 2013 μειώθηκε σε 101,98MWh το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή με αιολικά & Φ/Β δεν εξαρτάται απ' τη ζήτηση ενέργειας, απ' το φορτίο του συστήματος, αλλά μόνο απ' τις καιρικές συνθήκες και τη διαθεσιμότητα των μηχανημάτων. Κάπως έτσι καταλήγει κανείς να ξοδεύει λεφτά σε πανάκριβα συστήματα και τελικά να μην έχει ενέργεια όταν τη χρειάζεται. Αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο των κατασκευαστών Φ/Β και ανεμογεννητριών ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ...

Στην Ελλάδα θα σταματήσουμε επιτέλους να πετάμε σε αναποτελεσματικά συστήματα τα λεφτά που δεν έχουμε; Τα 7500MW αιολικά που έχουν προγραμματίσει ΓΑΠ-Μπιρμπίλη-Μανιάτης θα μας κοστίσουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, για να αγοράσουμε αξιοπιστία ισχύος το πολύ 750MW, να δώσουμε δουλειά στους Γερμανούς και τους Δανούς και να γεμίσουμε προβλήματα το ηλεκτρικό μας σύστημα. Την ίδια στιγμή η νέα και υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ισχύος 660MW+140MW θερμικά για τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, θα κοστίσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και θα εξασφαλίσει δουλειές σε χιλιάδες Έλληνες για 50 χρόνια. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας χρειάζεται πολιτικές που να δίνουν δουλειές στους Έλληνες, όχι στους δανειστές.



ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Σπάει η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης


Του Σπύρου Δημητρέλη

Eιλημμένη θεωρείται στην κυβέρνηση η απόφαση να σπάσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Πρόκειται για ένα μέτρο που αποτελεί κοινή ομολογία ότι έχει αποτύχει εισπρακτικά, ενώ έχει καταδικάσει και πολλά νοικοκυριά στο να αναζητούν άλλους τρόπους θέρμανσης –και περιβαλλοντικά επιβαρυντικούς- όπως είναι τα καυσόξυλα.

Στο κυβέρνηση σημειώνουν ότι το μέτρο...
της κατάργησης της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης περιλαμβάνεται στην κατ’ αρχήν συμφωνία που έχουν εξασφαλίσει το υπουργείο Οικονομικών με το Eurogroup και μάλιστα στο κεφάλαιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που μίλησε το capital.gr σημειώνει ότι το μέτρο σχεδιάζεται να εφαρμοστεί από την επόμενη χειμερινή περίοδο, δηλαδή τον ερχόμενο Οκτώβριο καθώς φέτος ο χειμώνας βρίσκεται κοντά στο τέλος του. Το «σπάσιμο» της εξίσωσης, ωστόσο, όποτε γίνει αναμένεται να φέρει άμεσα εισπρακτικά αποτελέσματα στο δημόσιο ταμείο. Ο λόγος; Τα αυξημένα έσοδα δεν θα έρθουν από το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά από το πετρέλαιο κίνησης.

Όταν θεσπίστηκε η εξίσωση και προκειμένου να μην φθάσει σε απαγορευτικά επίπεδα η τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αποφασίστηκε να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης και αυτό φαίνεται και σήμερα όπου ένα λίτρο diesel κίνησης είναι περίπου 0,3 ευρώ ανά λίτρο φθηνότερο από τη βενζίνη. Με την αλλαγή που έγινε χάθηκαν φορολογικά έσοδα από την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και από την κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής του.

Με το σπάσιμο της εξίσωσης τα φορολογικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν, εφόσον ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης επιστρέψει στα προ εξίσωσης επίπεδα. Η αύξηση θα είναι σημαντική και λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ειδικά μετά την απελευθέρωση το 2011 της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αυξήθηκε και ο στόχος των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Υπάρχει, όμως και ένα μειονέκτημα. Το σπάσιμο της εξίσωσης του φόρου θα δημιουργήσει και πάλι πεδίο κέρδους για λαθρεμπόριο. Δηλαδή θα ανοίξει και πάλι η τρύπα της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης με το μειωμένο φόρο και της παράνομης αλλά επικερδούς διάθεσής του ως πετρέλαιο κίνησης με τον αυξημένο φόρο.

Τα πάντα, ωστόσο, εξαρτώνται από τη διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Η τρόικα θεωρούσε το μέτρο της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και την κοινωνική δικαιοσύνη αφού για την  αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με μεσαίο και χαμηλό εισόδημα λαμβάνουν ειδικό επίδομα.



ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Συνάντηση Σκουρλέτη - ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό και συλλογικές διαπραγματεύσεις

Συνάντηση Σκουρλέτη - ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό και συλλογικές διαπραγματεύσεις

Με τη ΓΣΕΕ συναντάται στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η επαναφορά του κατώτατου μισθού και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.


ΠΗΓΗ:avgi.gr

Ανάλυση για το Πετρέλαιο τύπου WTI Crude

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρέλαιο τύπου WTI Crude
Το αργό πετρέλαιο τύπου WTI Crude σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο χθες παρά την υπερδιπλάσια αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων που ανακοινώθηκαν. Ενώ αναμενόταν αύξηση κατά 4εκ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, τελικά τα αποθέματα αυξήθηκαν πάνω από 8εκ. βαρέλια. Μετά την αρχική πτώση στα $48.43 το βαρέλι, υπήρξε άνοδος ως τα $51.24. Υπενθυμίζουμε ότι το επίπεδο του 48.31 αποτελεί στήριξη και το επίπεδο του 51.24 αποτελεί αντίσταση. Δεν είναι τυχαία η κίνηση σε αυτή την περιοχή, ερμηνεύοντάς την με όρους τεχνικής ανάλυσης. Σήμερα οι τιμές κινούνται γύρω από τα $50.50 το βαρέλι. Η τάση μακροπρόθεσμα είναι ανοδική μετά το τοπικό χαμηλό των $43.56 στις 29 Ιανουαρίου.


ΠΗΓΗ:forex.capital.gr

Από σήμερα η δόση για το επίδομα θέρμανσης

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ξεκινάει από σήμερα η καταβολή της δόσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως διευκρίνισε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

-Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

-Κάθε ζευγάρι εγγάμων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ενδιαφερόμενου το εισοδηματικό όριο των 40.000 ή 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

"Μπλόκο" ΟΑΕΔ στην επένδυση των αποθεματικών του σε κρατικά ρέπος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΦΤΑ
Κάθετα αρνητική ήταν η απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας, κ. Πάνου Σκουρλέτη και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους () για να κατατεθούν  τα αποθεματικά των φορέων κοινωνικής ασφάλισης -μαζί και του ΟΑΕΔ- στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να επενδυθούν σε κρατικά ρέπος (βραχυπρόθεσμες καταθέσεις) και έτσι να διασφαλιστεί -εφόσον χρειαστεί- η κρατική χρηματοδότηση για μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Capital.gr από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, 12 από τα 17 μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ (συγκλήθηκε την περασμένη Τρίτη) ψήφισαν κατά της πρότασης, ενώ οι άλλοι 5 ψήφισαν υπέρ.

Το ερώτημα το οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ είναι αν δέχονται να κατατεθούν τα ρευστά αποθεματικά του οργανισμού στην ΤτΕ στην προοπτική της επένδυσής τους σε κρατικά ρέπος.

Τα ρευστά αποθεματικά του ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 450 εκατ. ευρώ περίπου (πολύ περισσότερα, δηλαδή, από οποιονδήποτε άλλο φορέα ασφάλισης). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ενάντια στην πρόταση ΟΔΔΗΧ - Σκουρλέτη τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ αλλά και των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.



ΠΗΓΗ.capital.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΣΕΕΠ

Διαβάζοντας την επιστολή ένα έχω να πω ότι είναι τουλάχιστον ουτοπικό να πιστεύει κανένας ότι τα διυλιστήρια  προστατεύονται από τρομοκρατικες ενέργειες λόγω εκτάσεων ειδικά όταν είναι μέσα σε πόλη .
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει επιτέλους η εργολαβοποίηση και να προσληφθούν μόνιμοι οι εργαζόμενοι .


Επτά υποτροφίες από τα ΕΛΠΕ


Την παροχή επτά υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 σε επτά άριστους φοιτητές προκήρυξε ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια». Οι υποτροφίες αφορούν την πλήρη φοίτηση μέχρι και δύο έτη για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σε Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία. Το χορηγούμενο ποσό θα καλύψει δίδακτρα και κόστος διαβίωσης.

Οι τομείς σπουδών που περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι: Μηχανική με έμφαση στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών (2 θέσεις), Οικονομία και Διοίκηση με εφαρμογές στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών (4 θέσεις), Ερευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων (1). Καθώς οι τομείς εμπίπτουν στο πεδίο δράσης του ομίλου οι υπότροφοι υποχρεούνται να εργαστούν στον όμιλο έως τρία έτη, εφόσον αυτό τους προταθεί. Πληροφορίες στο www.helpe.gr ή στα 210-6302648 & 210-7725113. Αποστολή βιογραφικού και συμπληρωμένης αίτησης μέχρι 30 Απριλίου στο scholarships@helpe.gr


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ANAKOINΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 16 & 17.02.15 διεξήχθη η ψηφοφορία του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού του ΠΣΕΕΠ. Τα αποτελέσματα έστειλαν πολλαπλά μηνύματα κυρίως προς το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ αλλά και στην Εργοδοσία. Βέβαια η αλαζονεία του Προεδρείου δεν τους επέτρεψε να βγάλουν ούτε μία Ανακοίνωση ερμηνείας των αποτελεσμάτων του Απολογισμού.

Εμείς επιθυμούμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους που στάθηκαν όρθιοι σε όλες τις μορφές πίεσης που ασκήθηκαν από τους γνωστούς "βολεμένους" του Προεδρείου αλλά και από μερίδα στελεχών του Εργοδότη, που επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στο τιμόνι της διαχείρισης του ΠΣΕΕΠ ο δικός τους άνθρωπος. Οι εργαζόμενοι επιτέλους ζήτησαν με την ψήφο τους να ξαναέρθει η Ελπίδα για ένα Σωματείο των Εργαζομένων και όχι των Εργοδοτών.

Οφείλει πλέον ο Πρόεδρος και η παρέα των προθύμων που τον περιβάλλει να διαβάσει και να κατανοήσει τα συμπεράσματα της ψηφοφορίας στην πραγματική τους διάσταση και όχι στην άθροιση των αριθμών που είναι προϊόν τοπικισμού, εξυπηρετήσεων και υποψήφιων "βολεμένων". Οι εργαζόμενοι αγανάκτησαν για την εγκληματική σύνδεση της ΣΣΕ με τα EBITDA, για τις περικοπές της ΣΣΕ (μεταφορά, βρεφονηπιακούς, χρονοεπίδομα κ.α.), για τα παιχνίδια με την Groupama και βεβαίως για τις μυστικές Συμφωνίες που έχουν κάνει για τα Οργανογράμματα.

Αλλά και με αυτό το παιχνίδι των προαγωγών και των κλιμακίων που παίζει ο Πρόεδρος και η παρέα του με την διευκόλυνση της Εταιρείας, έχει κοντά ποδάρια και το κατανοούν πια οι εργαζόμενοι, αφού εξυπηρετεί να κλείνει τα στόματα ώστε να περνάνε οι δεσμεύσεις τους προς αυτήν.

Είναι καιρός πια και οι εργαζόμενοι στις ΒΕΘ, να κατανοήσουν ότι ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ λειτουργούσε και λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος για τα συμφέροντα της Εταιρείας.

Επιτέλους οι εργαζόμενοι επιθυμούν Πανελλήνιο Σωματείο των ΕΛΠΕ και όχι Σωματείο του Βορρά των ΕΛΠΕ.

Εδώ θα ήμασταν άδικοι αν δεν δίναμε τα συγχαρητήριά μας στους εργαζόμενους των ΒΕΘ που παρά τα εξαντλητικά 12ωρα και τις αντίξοες συνθήκες ανταπεξήλθαν πλήρως στην τριπλή πτώση του Διυλιστηρίου.

Όσον αφορά τον Οικονομικό Απολογισμό, που εγκρίθηκε με το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του Συνδικάτου, θεωρούμε ότι σίγουρα κατανόησαν οι διαχειριστές του ΠΣΕΕΠ ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν οι συνδρομές τους να διαχειρίζονται με σεβασμό και σταματάμε εδώ.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το μήνυμα που στείλατε στο Συνδικάτο αφορά όλους μας. Εμείς το αξιολογήσαμε και για αυτό τον λόγο συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεσμευόμαστε ότι θα πολλαπλασιάσουμε τις επισκέψεις μας στους χώρους εργασίας ώστε να αναδεικνύουμε και να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για ότι προκύπτει στην λειτουργία του θεσμού συνεχίζοντας να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Πάνω από τα 50 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάνω από τα 50 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο
Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το πετρέλαιο κλείνοντας πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, καθώς ο μαύρος χρυσός βρήκε στήριξη στο αδύναμο δολάριο και τις προσδοκίες για τόνωση της ζήτησης που αντιστάθμισαν τα στοιχεία για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,71 δολάρια ή 3,5% τερματίζοντας στα 50,99 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Σημειώνεται ότι υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ενεργειακή Αρχή (EIA) της χώρας. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 8,4 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Platts τοποθετούσαν την αύξηση στα 3,7 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα αποθέματα φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια την εν λόγω εβδομάδα.


ΠΗΓΗ.capital.gr