Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Τα πιο βρώμικα και καθαρότερα έργα πετρελαίου στον κόσμο




 Η κλιματική μοντελοποίηση τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι είναι ακόμα υποθετικά δυνατό να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη σε όχι περισσότερο από 1,5 °C - το επίπεδο που επιδιώκει η Συμφωνία του Παρισιού - ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η επί του παρόντος δεσμευμένη υποδομή εκπομπής ορυκτών καυσίμων, εφόσον δεν υπάρχουν..

Ομοσπονδιακός δικαστής απορρίπτει την προσπάθεια αποκλεισμού του έργου Willow Oil

 



Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μια αγωγή κατά της ConocoPhillips για το σχεδιαζόμενο έργο πετρελαίου Willow στην Αλάσκα από μια ομάδα περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η δικαστής που άκουσε την υπόθεση στήριξε την απόφασή της σε εσωτερικές ασυνέπειες στις..

Ο αριθμός των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ στην Ευρώπη σπάει τα ρεκόρ, την ώρα που η ήπειρος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ξηρασίας

 





Νέα ανάλυση του γραφείου της Greenpeace στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη δείχνει ότι ο αριθμός των πτήσεων ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 64% πέρυσι και οι πτήσεις έφτασαν τις 572.806. Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρά φαινόμενα χειμερινού καύσωνα και ξηρασίας, οι εκπομπές ιδιωτικών τζετ υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι, υπερβαίνοντας τις ετήσιες κατά κεφαλήν..

Το διυλιστήριο Port Arthur της Valero προετοιμάζει μια μικρή επανεκκίνηση του CDU

 






Η Valero Energy Corp ετοιμάζεται να επανεκκινήσει τη μικρή μονάδα απόσταξης αργού (CDU) στα 335.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) του διυλιστηρίου Port Arthur του Τέξας μετά την ολοκλήρωση μιας προγραμματισμένης επισκευής, δήλωσαν άνθρωποι που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 

  




Νέο ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Μάρτιο - Στην Ευρώπη το 71% των φορτίων




 Οι παραγωγοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα ανέκτησαν την δυναμική τους καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας Freeport LNG αύξησε την παραγωγή, στέλνοντας τις συνολικές αποστολές σε ιστορικό ρεκόρ 7,73 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με στοιχεία της..