Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Plenitude θα ονομαστεί η θυγατρική καθαρής ενέργειας της Eni

 


Η ιταλική Eni ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει μερίδιο 70% στη θυγατρική της για τη λιανική αγορά και τις ΑΠΕ, η οποία θα μπει στο χρηματιστήριο το 2022, ενώ θα τη μετονομάσει σε Plenitude.

Η είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη..

Μάχη των βιοκαυσίμων: Ανανεώσιμο ντίζελ εναντίον βιοντίζελ




Καθώς τα νέα καύσιμα και μείγματα ντίζελ χαμηλών εκπομπών άνθρακα γίνονται πιο εύκολα διαθέσιμα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ τους και πώς επηρεάζουν την απόδοση του κινητήρα.

Προγράμματα προτύπων καυσίμων, όπως το πρότυπο ανανεώσιμων καυσίμων των ΗΠΑ (RFS-2) και το πρότυπο καυσίμων χαμηλών..

Και τα τέσσερα τουρκικά γεωτρύπανα έχουν …ελληνικό άρωμα

 


Ο Ερντογάν, φαίνεται ότι έχει αποκτήσει μια συνήθεια. Του αρέσει να αγοράζει πλωτά γεωτρύπανα με άρωμα ελληνικό! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι τα εργαλεία που αγοράζει για την Turkish Petroleum (τα πλωτά τουρκικά γεωτρύπανα), κάποτε βρίσκονταν σε χέρια ελληνικά. Μάλιστα τα δύο πρώτα είχαν άρωμα Αθήνας, ενώ τα δύο επόμενα άρωμα Λευκωσίας!

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στην “ελληνικότητα” των πρώτων..

Η Αυστραλία προωθεί την ανάπτυξη των βιοκαυσίμων για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

 


Η βιοενέργεια θα μπορούσε να συνεισφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (7 δις δολάρια) στην οικονομία της Αυστραλίας έως το 2030, δήλωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, καθώς παρουσίαζε ένα σχέδιο για την προώθηση των βιοκαυσίμων για να βοηθήσει τη χώρα να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Η βιοενέργεια, η οποία περιλαμβάνει..