Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Η Ρωσία Αντιμέτωπη με την Απειλή Ενός «Οικολογικού Τσερνόμπιλ»

Από το energia.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή την επικινδυνότητα της κατάστασης που επικρατεί σε ένα εργοστάσιο χημικών στην περιοχή του Ιρκούτσκ κρούει η πρόεδρος του ρωσικού οργανισμού εποπτείας φυσικών πόρων, Σβετλάνα Ραντιόνοβα, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία κινδυνεύει από ένα οικολογικό Τσερνόμπιλ, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάπλαση της περιοχής.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ‘Ισβέστια’, η Ραντιόνοβα επισημαίνει ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για μια περιοχή οικολογικής καταστροφής. Πρέπει να δράσουμε..

ΥΠΕΝ: Τροποποίηση Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία μονάδας της «CORAL A.E.» στο Καλοχώρι

Από το worldenergynews.gr
Η Απόφαση για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία της μονάδας παραλαβής, αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων (με σταθμό φορτοεκφόρτωσης υγρών καυσίμων σε σιδηροδρομικά οχήματα) της εταιρείας «CORAL A.E.», που λειτουργεί στην περιοχή Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα Νομού Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα με την παρούσα απόφαση τροποποίησης της υπ’ αρ. 3786/5.6.15 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων,  εγκρίνεται:

ΑΔΜΗΕ: η "αυξημένη διείσδυση ΑΠΕ" κάνει το ρεύμα ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ!!!


Από το greeklignite.blogspot.com
Με μια πολύ λιτή ανακοίνωση, ο ΑΔΜΗΕ μας ενημέρωσε πως "Λόγω της αυξημένης διείσδυσης των ΑΠΕ στο Σύστημα και το Δίκτυο, ο Διαχειριστής του Συστήματος θα προβεί σε αναπροσαρμογή των απαιτήσεων των ποσοτήτων των εφεδρειών". Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια σε διατυπώσεις, "αναπροσαρμογή" σημαίνει "αύξηση" και "αύξηση ποσοτήτων εφεδρειών" σημαίνει αυξημένες πληρωμές για να εξασφαλιστεί η ευστάθεια του δικτύου. Τόσο απλά! Μαντέψτε ποιος πρέπει πάλι να ξηλωθεί!

Σ' αυτό το ιστολόγιο έχω αναφερθεί πολλές στα προβλήματα αστάθειας του δικτύου που προκαλεί η διείσδυση των αιολικών. Δεν είναι τωρινή ανακάλυψη, το έχει πει η Γερμανική E.ON στο Wind Report 2005, αλλά στη νεο-σοβιετική ΕΕ οι πολιτικοί κατευθύνουν την οικονομία, όχι η αγορά και οι τεχνολογικές ..

ΣΕΔΕΠΑ: Καθαρά εκδικητική βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών εμπαθειών η συνεχιζόμενη δίωξη εργαζομένου στη ΔΕΔΑ Α.Ε.

Από το energypress.gr
Με αφορμή την απόλυση συναδέλφου στη ΔΕΔΑ ΑΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ (ΣΕΔΕΠΑ) σημειώνει τα εξής σε ανακοίνωσή του: 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ένωσης Προσώπων της ΔΕΔΑ Α.Ε., πληροφορηθήκαμε ότι οι εκτελούντες χρέη Διοίκησης στην ΔΕΔΑ Α.Ε., εξαντλώντας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

         Το ΠΣΕΕΠ καταγγέλλει την ύποπτη και παράνοµη απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους – Εκπροσώπου Εργαζοµένων στο ∆.Σ. της ∆Ε∆Α.
Θεωρούµε πολιτική και µεθοδευµένη τη δίωξη και καλούµε τη ∆ιοίκηση της∆Ε∆Α να πάρει πίσω την απόφαση αυτή. Μια απόφαση που..

Αλλάζει ο τρόπος μέτρησης της ενεργειακής χρήσης και των εκπομπών CO2 με την νέα βάση δεδομένων του Ινστιτούτου Έρευνας της ΕΕ

Από το energypress.gr
Τι ποσοστό της καταναλισκόμενης ενέργειας στην ευρωπαϊκή βιομηχανία προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τι ποσοστό από ορυκτά καύσιμα; Τι τάσεις διαμορφώνονται και επικρατούν στην κατανάλωση ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως κατά τις τελευταίες δεκαετίες;

Το Ινστιτούτο Έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκαινίασε μια νέα online βάση εισαγωγής και εξαγωγής δεδομένων υπολογισμού..

Transneft: Στα 15 δολάρια ανά βαρέλι το ανώτατο όριο αποζημίωσης για την μόλυνση

Από το worldenergynews.gr
H ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Transneft ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/7/2019  ότι έχει ορίσει ανώτατο όριο 15 $ ανά βαρέλι για την καταβολή αποζημίωσης για μολυσμένο πετρέλαιο και οι αιτούντες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν υποστεί ζημιά από τη μόλυνση.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης..