Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Το μεγάλο όπλο του Μεξικού απέναντι στους γίγαντες του πετρελαίου και τι σημαίνει για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ με τις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Είναι παράδοξο, αλλά σήμερα το Μεξικό που διαθέτει παραγωγή πετρελαίου μικρότερη των 2 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα βρίσκεται σε μια πολύ ισχυρή διαπραγματευτική θέση απέναντι στους τρεις μεγαλύτερους παραγωγούς του πλανήτη, δηλαδή τη Σ. Αραβία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή, το Μεξικό ήταν η μόνη που αντιστάθηκε στην προτεινόμενη..

Ανισορροπίες στην αμερικανική αγορά πετρελαίου λόγω Covid-19

Από το naftikachronika.gr
Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν δύο αντίθετα ρεκόρ στις ΗΠΑ: η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου που πυροδοτήθηκε από την ταυτόχρονη μεγαλύτερη πτώση στη ζήτηση των καυσίμων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, η αμερικανική..

Στα τυφλά η παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Από το liberal.gr
Ένα μυστήριο πλανάται όσον αφορά τι ισχύει τελικά και τι όχι μετά την τηλεδιάσκεψη των μελών του OPEC+ την Πέμπτη και την συνάντηση των υπουργών ενέργειας των G20 την Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση του OPEC+  η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και κατέληξαν σε ένα πλαίσιο μιας συμφωνίας επί της αρχής για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές. 

Λεπτομέρειες όμως δεν δόθηκαν, καθώς αναμενόταν..