Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Dudley (BP): Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα διαρκέσουν, αλλά όχι για πάντα

Από το worldenergynews.gr
Ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Robert Dudley, ο οποίος ήταν ένα από τα πρώτα στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας που προέβλεψε το 2015, ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήνει τώρα ένα παράθυρο ανάκαμψης τους, αν και όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Πιστεύω ότι η βιομηχανία πετρελαίου πρέπει να προετοιμαστεί για χαμηλότερα επίπεδα τιμών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» είχε πει χαρακτηριστικά το 2015, για να προσθέσει μιλώντας στο διεθνές συνέδριο ενέργειας IHS CERAWeek 2017 στο Χιούστον του Τέξας, ότι «χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά όχι για πάντα». 

Όσον αφορά στην ΒΡ, ο Dudley ανακοίνωσε, ότι ..

Γρ. Στεργιούλης: Κινδυνεύουν να χαλάσουν deals δισ. δολαρίων όσο καθυστερεί η αξιολόγηση!

Από το liberal.gr
Τον κίνδυνο να παγώσουν ή ακόμη και να «χαλάσουν», όσο συνεχίζει να σέρνεται η αξιολόγηση, συμφωνίες με παίκτες παγκοσμίου εμβέλειας με τους οποίους συζητούν τα ΕΛΠΕ για από κοινού έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, επισείει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης.

Το στίγμα αυτής της ασάφειας είναι έντονο στη συνέντευξη που δίνει στο Liberal.gr ο επικεφαλής του πετρελαικού ομίλου, που εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει ότι τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Exxon Mobil, δίχως παράλληλα να κρύβει τον φόβο του μην τυχόν η παράταση της αβεβαιότητας τινάξει τα πάντα στον αέρα.

«Όταν ακόμη υπάρχει μια γενικευμένη ανασφάλεια για όλα αυτά τα γεγονότα, που ημέρα με την ημέρα αλλάζουν- σήμερα η αξιολόγηση κλείνει, αύριο όμως ανοίγει- είναι προφανές ότι επενδυτές δεν έρχονται», λέει με νόημα ο κ. Στεργιούλης. Και κάνει σαφές ότι..

Το γήινο μαγνητικό πεδίο καταρρέει και οι πόλοι είναι έτοιμοι να αναστραφούν! (βίντεο)

Από το pronews.gr
Όπως αποδεικνύεται – και σύμφωνα με τους επιστήμονες το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας θα μπορούσε να αναστραφεί μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θέση του Νότιου Πόλου έχει αλλάξει και δεν βρίσκεται ακριβώς στην Ανταρκτική, ο Βόρειος Πόλος επίσης πιστεύεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάπου στον Αρκτικό Ωκεανό. Το γήινο μαγνητικό πεδίο φαίνεται να καταρρέει, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά το κλίμα μας και να εξαλείψει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας υπάρχει επειδή η Γη έχει μία τεράστια «μπάλα σιδήρου» στον πυρήνα της, που περιβάλλεται από ένα εξωτερικό στρώμα λιωμένου μετάλλου.

Καθώς το μαγνητικό πεδίο της Γης μεταβάλλεται..

Maersk: Κοντά σε νέο deal για τα κοιτάσματα της Βόρειας Θάλασσας

Από το worldenergynews.gr
Η πετρελαϊκή και ναυτιλιακή εταιρεία  Α.Ρ. Moller-Maersk θα μπορούσε να κλείσει μια συμφωνία με την κυβέρνηση της Δανίας για τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα μέσα σε λίγες μέρες, δήλωσαν στο Reuters σήμερα Τρίτη 7/3/2017 πηγές που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις.

 Η συμφωνία θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής στο δανικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας που θεωρείται ως ζωτικής σημασίας για τη Maersk.

Η εταιρεία επιδιώκει να ..

«Κλειδώνουν» οι αδειοδοτήσεις στους ενεργειακούς κολοσσούς για την Κυπριακή ΑΟΖ

Από το worldenergynews.gr
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες κατά τον γ' γύρο αδειοδοτήσεων των πεδίων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ με τη συμμετοχή ενεργειακών κολοσσών, όπως ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Έτσι λοιπόν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες φέρονται να οριστικοποιούν τη συμμετοχή τους ως εξής:

Ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil μπαίνει στα ελληνικά πετρέλαια - Οι περιοχές που θα ενεργοποιηθεί

Από το pronews.gr
Προ των πυλών βρίσκεται η είσοδος αμερικάνικου πετρελαϊκού κολοσσού στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων. Η ExxonMobil, μετά την Κύπρο, στρέφει το βλέμμα του στην Ελλάδα και σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας με τα ΕΛΠΕ.

Η συμμαχία αφορά τη συμμετοχή της ExxonMobil στις 6 περιοχές που έχουν παραχωρηθεί ήδη στον ελληνικό όμιλο, αλλά έρευνες σε νέες περιοχές για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Πρώτη στη λίστα των ερευνών είναι η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, οι γεωλογικοί σχηματισμοί της οποίας προσομοιάζουν με αυτούς του τεράστιου κοιτάσματος Zor στην Αίγυπτο. Ο αμερικανικός κολοσσός φέρεται έτοιμος να καταθέσει αίτηση μαζί με τα ΕΛΠΕ για την παραχώρηση περιοχής νοτιοανατολικά της Κρήτης στα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, με τη διαδικασία «open door».

Η συμφωνία για στρατηγική συνεργασία με τα ΕΛΠΕ φαίνεται να ..

8 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Από το gsee.gr
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 1857 εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργεία της Ν. Υόρκης 

ΒΙΩΝΟΥΝ:

Ανισότητα
Στερεότυπα, Διακρίσεις και ρατσισμό
Βία
ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για:

καλύτερες συνθήκες εργασίας,
ίσα μεροκάματα με τους άνδρες,
ωράριο 10 ωρών αντί 16,
κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στην Ελλάδα:

ΒΙΩΝΟΥΜΕ:

Η Energean υποστηρίζει ένα ακόμη Διατμηματικό Μεταπτυχιακό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Από το capital.gr
Τους διδάσκοντες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) "Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας" του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπεράκτιες και χερσαίες εγκαταστάσεις του Πρίνου και της Νέας Καρβάλης Καβάλας η Energean Oil & Gas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για περίπου 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον καθηγητή και πρόεδρο του ΔΜΠΣ κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη, τον ομότιμο καθηγητή και διδάσκοντα στο ΔΜΠΣ κ. Δημοσθένη Αγγελίδη και την επίκουρο καθηγήτρια, επίσης διδάσκουσα στο ΔΜΠΣ, κα. Εύα Λουκογεωργάκη. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να..

H Kerogen Capital εταίρος της Energean στο Ισραήλ

Από το naftikachronika.gr
Σε μια νέα μεγάλη συνεργασία με όμιλο διεθνούς βεληνεκούς, αυτήν την φορά στο χρηματοοικονομικό τομέα, προχωρεί ο όμιλος της Energean. Πρόκειται για την Kerogen Capital, έναν όμιλο διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity fund manager), ο οποίος δραστηριοποιείται στη διεθνή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και ο οποίος συμφώνησε να επενδύσει στην Energean Israel, στην οποία ανήκουν κατά 100% οι άδειες εκμετάλλευσης των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η Kerogen Capital, με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές, πρόκειται να επενδύσει ένα ..

Ανακάμπτουν τα αμερικανικά συμφέροντα...οι πλωτές εξέδρες εξόρυξης πολλαπλασιάζονται εκ νέου

Από το worldenergynews.gr
Για 7η συνεχή εβδομάδα ανέβηκε ο αριθμός πλωτών εξεδρών εξόρυξης πετραλαίου (oil rigs) στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του Bacer Hughes Inc.

Ετσι αυτές ανήλθαν στις 609, το υψηλότερο νούμερο από τον Οκτώβριο του 2015.
Πριν από ένα χρόνο περιορίζονταν μόλις σε 392!

Από την στιγμή που το πετρέλαιο ανέκαμψε πάνω από τα 50 δολάρια προσετέθηκαν 293 πλωτές δεξαμενές στο σύστημα.

Είxαν μειωθεί από τα επίπεδα- ρεκόρ των 1609 τον Οκτώβριο του 2014 στις..