Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ Οι τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης


Διαβάζοντας αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του....πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας.  

Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!

1. Η τεχνική της διασκέδασης Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, διʼ ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.

 «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τη σύλληψη των χρυσαυγιτών

Η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας


Η ΑΔΕΔΥ ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και νομολογία, οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τη διαθεσιμότητα και τη κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ, κ.λπ.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δύο προσφυγές.

Με την πρώτη ζητεί να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες εισάγεται η διαδικασία και τα κριτήρια διαθεσιμότητας και κινητικότητας.

Με τη δεύτερη προσφυγή ζητεί να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καταργούνται πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, κ.λπ.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν σε σωρεία Συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι αυτές που αφορούν την ισότητα των πολιτών, την προστασία της αξίας του ανθρώπου, το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, ενώ παραβιάζουν και άλλα άρθρα του Συνταγματικού χάρτη όπως είναι το άρθρο 74 που δεν επιτρέπει την δημοσίευση σε νόμο άσχετων διατάξεων με τον τίτλο και το περιεχόμενό του, το άρθρο 103 το οποίο προστατεύει τους δημοσίους υπαλλήλους, κ.λπ.

Ακόμη, ο συνδικαλιστικός φορέας υποστηρίζει ότι συγκρούεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη νομολογία (παλαιές αποφάσεις) τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του ΣτΕ. Επίσης, σημειώνει ότι πριν τη μαζική κατάργηση οργανικών θέσεων δεν προηγήθηκε εμπεριστατωμένη μελέτη της δομής των δημοσίων υπηρεσιών όπως προβλέπεται. Η δε κατάργηση των θέσεων αυτών υλοποιήθηκε χωρίς «να υπηρετούνται οι συνταγματικοί σκοποί της συνέχειας της δημόσιας υπηρεσίας και της αδιάλειπτής λειτουργίας της» και ενώ είναι προαποφασισμένο 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, σημειώνουν ότι το όφελος στο Δημόσιο είναι μηδαμινό, αφού όσοι εξέρχονται τις υπηρεσίας λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους, ενώ αντίθετα οι συνέπειες στην οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών είναι ανυπολόγιστες.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Πώς να μειώσετε 20% το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης με… 3 ευρώ τον χρόνο

Πώς να μειώσετε 20% το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης με… 3 ευρώ τον χρόνο
Μια απλή ιδέα ενός εφευρέτη η οποία ήδη υλοποιήθηκε και πωλείται περίπου προς 60-70 ευρώ, «υπόσχεται» μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης ή του φυσικού αερίου κατά 20%. Τι καταναλώνει; Ρεύμα το οποίο όμως δεν πρόκειται να σας επιβαρύνει με περισσότερα από 2-3 ευρώ τον χρόνο.

Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος, τελικώς έχουν δίκιο. Η ιδέα είναι πολύ απλή και αυτός που τη σκαρφίστηκε φιλοδοξεί να γίνει διάσημος σε ολόκληρη την Ευρώπη (και πλούσιος). Εγκαθιστώντας έναν απλό ανεμιστήρα πάνω στο καλοριφέρ, εμποδίζει τον ζεστό αέρα από το ανέβει στο ταβάνι. Τον διοχετεύει οριζόντια μέσα στο δωμάτιο και έτσι μειώνει το κόστος του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου κατά 20% (τουλάχιστον έτσι λέει)
Ο εφευρέτης είναι Βρετανός και λέγεται RolandGlancy. Τον «γνωρίσαμε» μέσω της βρετανικής DailyTelegraph. Hεφεύρεσή του, βραβεύτηκε ήδη με 253 χιλιάδες λίρες από το βρετανικό υπουργείο Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής ενώ η επιχείρηση που ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα –το προϊόν βαφτίστηκε radfan- έχει ήδη στηθεί και είναι έτοιμη να πουλήσει. Μάλιστα, ήδη λειτουργεί και το σχετικό eshopτο οποίο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση 
Ποια είναι η ιδέα
Μια απλή πλαστική συσκευή με μήκος 50,5 εκατοστών και πλάτος οκτώ εκατοστών η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει στις θερμοκρασίες που αναπτύσσει το καλοριφέρ. Στο εσωτερικό της κρύβει ανεμιστήρες (ο εφευρέτης δηλώνει στην DailyTelegraph) ότι το πρωτότυπο το σχεδίασε με ανεμιστηράκια που αγόρασε από το e-bay) οι οποίοι κάνουν την εξής απλή δουλειά. «Σπρώχνουν» τον ζεστό αέρα ο οποίος έχει την ιδιότητα να ανεβαίνει προς το κέντρο του δωματίου με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανεβαίνει γρηγορότερα, ο θερμοστάτης του καλοριφέρ να κλείνει γρηγορότερα και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου που στην προκειμένη περίπτωση είναι ή το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο. Η συσκευή δουλεύει με ρεύμα (κάπως πρέπει να κινούνται τα ανεμιστηράκια). Ο εφευρέτης, το μόνο που έκανε είναι να εφοδιάσει τη συσκευή του με ένα καλώδιο το οποίο στο ένα τμήμα του είναι ειδικά ενισχυμένο ώστε να μην επηρεάζεται από τη ζέστη του καλοριφέρ. Πόσο το πουλάει; Μέσω του eshopτου, το διαθέτει προς 55 λίρες. Ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες παραγγελίες σε Τσεχία και Ολλανδία ενώ κάτι μας λέει ότι θα το δούμε σύντομα και στην Ελλάδα. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΥΠΟΙΚ: ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ Θα ελεγχθούν όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μετά από τις πιέσεις της τρόικας θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα εμβάσματα 50.000 φυσικών προσώπων στο εξωτερικό και πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις παράνομου πλουτισμού.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών μελετά το νέο καθεστώς και τα κίνητρα για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών και υπηρεσιών από κατηγορίες επαγγελματιών οι οποίοι παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής.

Το υπουργείο θα αναγνωρίζει συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων και στο τέλος κάθε έτους θα ανακοινώνεται η λίστα με τις αποδείξεις που θα μετράνε στην Εφορία, ενώ θα επιστρέφεται στους καταναλωτές το 30% της αξίας τους, δηλαδή ποσοστό πολύ πάνω από τον ανώτερο συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Σε περιπτώσεις υπηρεσιών όπως είναι η εστίαση, όπου ο ΦΠΑ είναι πλέον 13%, η έκπτωση - επιστροφή φόρου θα κινείται περίπου στο 20% επί της αξίας των αποδείξεων. Με αυτές τις δύο «κινήσεις», τον προσωρινό έλεγχο σε φυσικά πρόσωπα κατά τα πρότυπα των ελέγχων που γίνονται σε επαγγελματίες αλλά και το νέο καθεστώς αποδείξεων που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014, στην Καραγεώργη Σερβίας ευελπιστούν ότι θα περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή που παραμένει η αχίλλειος πτέρνα του προγράμματος σταθερότητας και θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Στόχος όσοι έχουν βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό

Πρόθεση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη είναι να «ξετινάξουν» με στοχευμένους ελέγχους όσους έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και όλους όσοι έχουν μεγάλη περιουσία αλλά μικρά εισοδήματα στη φορολογική τους δήλωση.
Προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια στους ελέγχους, η ηγεσία του υπουργείου θα φέρει στη Βουλή διάταξη νόμου που θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, η οποία δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης προσωρινών ελέγχων σε κατηγορίες φορολογουμένων για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Με την τροπολογία αυτή θα γίνεται στοχευμένος - προσωρινός έλεγχος, ο οποίος θα εστιάζει σε συγκεκριμένο πεδίο ελέγχου, όπως είναι για παράδειγμα τα εμβάσματα που εστάλησαν την περασμένη διετία στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, αν κριθεί αναγκαίο, θα ελεγχθούν και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. η ακίνητη περιουσία ή περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας (πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη, έργα τέχνης κτλ.).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σκωτσέζικο ντους από την έκθεση της Standard & Poor's και αμηχανία στην Αθήνα

Σκωτσέζικο ντους από την έκθεση της Standard & Poor's και αμηχανία στην Αθήνα
Μάλλον αμηχανία- αν όχι εκνευρισμό- προκάλεσε στην Αθήνα η Eκθεση της Standard & poor's , καθώς πίσω από τα καλά λόγια για τις δημοσιονομικές επιδόσεις, ο οίκος μεταθέτει χρονικά κατά ένα έτος την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, «ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015, ενώ υπολογίζει ότι το Χρέος στο κλείσιμο του μεθεπόμενου έτους θα βρίσκεται περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα απ' ότι υπολογίζει η Τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στη 3σέλιδη Έκθεση του Οίκου δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά, η παραμικρή νύξη στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η αντίδραση υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου στο ερώτημα πώς βλέπει η Αθήνα την Έκθεση του Οίκου, λίγες ώρες μάλιστα αφότου ο Πρωθυπουργός επί αμερικανικού εδάφους είχε απευθύνει εκ νέου κάλεσμα σε funds να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία και στα ελληνικά ομόλογα, επικαλούμενος το ότι το επιτόκιο του 10ετούς έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 10%.

Ο προβληματισμός της Αθήνας ενισχύεται εν αναμονή της Έκθεσης από τη MOODY'S, στελέχη της οποίας είχαν επαφές με το οικονομικό επιτελείο πριν από λίγες ημέρες, με τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς να είναι υψηλές καθώς όπως έλεγαν τότε υπηρεσιακοί παράγοντες, "η MOODY'S είναι η μοναδική από τους τρεις Οίκους που δεν έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση".

Στη πραγματικότητα, η Έκθεση της STANDARD & POOR'S μοιάζει με... σκωτσέζικο ντους. Ο Οίκος διατηρεί στο Β- την πιστοληπτική αξιολόγηση, κυρίως λόγω του ότι παραμένει υψηλό το κατά κεφαλήν ΑΕΠ αν και βαίνει μειούμενο, λόγω των σημαντικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και λόγω του ότι Ευρωζώνη και ΔΝΤ διατηρούν μεγάλες χρηματοδοτικές "γραμμές" προς την ελληνική οικονομία. Στα θετικά της Έκθεσης συμπεριλαμβάνεται και η επισήμανση για τη μεγάλη μείωση του ελλείμματος στο Ισοζύγιο Πληρωμών, που θα περιοριστεί φέτος στο 1% από 15% του ΑΕΠ.

Από την άλλη ο Οίκος προβλέπει, όμως, ύφεση και το 2014 (1%) και ανάπτυξη μόλις 1,1% το 2015, ανεργία έως το 28,5% το 2014, περαιτέρω μείωση των ονομαστικών μισθών, παρά το ότι είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη από το 2010 υποσκάπτοντας τη κοινωνική σταθερότητα- όπως επισημαίνει η S&P, ενώ θεωρεί ότι το Χρέος, που είναι ιδιαιτέρως βαρύ, θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 177% το 2015.

«Σημειώνουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στην υγειονομική περίθαλψη και στη διαχείριση των εσόδων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και ότι η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων είναι αργή. Ωστόσο, αν η κυβέρνηση πετύχει φέτος ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό θα μπορούσε κατά την άποψή μας, να προκαλέσει μια πρόσθετη χαλάρωση των όρων δανεισμού από τους επίσημους δανειστές. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση να μειώσει ή ακόμη και να εξαλείψει το «κενό χρηματοδότησης» που προβλέπεται για το 2015-2016», καταλήγει η Έκθεση πριν επισημάνει ότι μπροστά μας βρίσκεται είτε η περαιτέρω αναβάθμιση εάν εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα είτε μια νέα υποβάθμιση στη περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης ή νέου «κουρέματος» στα εναπομείναντα ομόλογα των ιδιωτών.
  
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr