Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Έρευνα για την έκθεση των εργαζομένων σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στην Ευρώπη

Από το osha.europa.eu
Με τον καρκίνο να ευθύνεται για το 53 % όλων των θανάτων που σχετίζονται με την εργασία στην ΕΕ και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες, είναι απαραίτητο να υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με την έκθεση σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στον χώρο εργασίας τόσο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων όσο και για μια παραγωγική και βιώσιμη οικονομία.

Ο EU-OSHA πρόκειται να διενεργήσει έρευνα για την έκθεση των εργαζομένων σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στην Ευρώπη με σκοπό..

Η χαρτογράφηση της στήριξης εργαζομένων – επιχειρήσεων σε 19 κράτη της ΕΕ λόγω κορωνοιού - Στον μέσο όρο η Ελλάδα

Από το bankingnews.gr
Σε μία μέση κατάσταση ως προς τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, ενώ πέντε από τις 19 χώρες βρίσκονται πολύ κάτω, ακόμα και από τον Ελληνικό μέσο όρο.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και επεξεργάστηκε το ΙΝΕ –ΓΣΕΕ, η Βουλγαρία, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας μέχρι στιγμής.
Η Ουγγαρία δεν πριμοδοτεί καθόλου τους εργαζόμενους.
Στην Λιθουανία δίδεται επίδομα της τάξης των 257 ευρώ.
Στην Ολλανδία είναι κλιμακωτή η ενίσχυση των εργαζομένων ανάλογα με τον τζίρο των επιχειρήσεων. Στην Πολωνία η επιδότηση βρίσκεται στο 40% των μισθών με ανώτερο τα 455 ευρώ, 70% του μισθού στην Πορτογαλία, ενώ στην Ρουμανία προβλέπεται μείωση μισθών στο 75% από εργοδότες.
Με βάση το χάρτη και τα μέτρα που έχουν χαρτογραφηθεί σε 19 χώρες προβλέπονται τα εξής

Το Μεξικό συμφώνησε με τον OPEC+ για τη μείωση της παραγωγής του πετρελαίου

Από το mononews.gr
Το Μεξικό ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου με τον OPEC+ μετά από παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος επίλυσε το αδιέξοδο, χωρίς όμως να είναι σαφές εάν η Σαουδική Αραβία έχει αποδεχθεί την πρόταση.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή το πρωί, ο πρόεδρος του Μεξικού Άντερς Μανουέλ Λόπεζ Ομπράντορ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Τραμπ συμφώνησαν σε ένα πιο αποδεκτό επίπεδο μείωσης της παραγωγής από..