Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση μελών ΠΣΕΕΠ από Νομικούς Συμβούλους ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας εξασφάλισαν και παρέχουν σε όλους τους εργαζόµενους µέλη µας, την παροχή νοµικής πληροφόρησης και συµβουλευτικής, πάνω σε θέµατα εργατικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης.

Το Σωµατείο µας µε απόφασή του διαθέτει..

Verba volant, Scripta manent: τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν, για να θυμίζουν μια εντελώς άλλη "κλιματική αλλαγή".

Από το greeklignite.blogspot.gr
Τα λόγια είναι εύκολα, πετούν και φεύγουν, γι' αυτό κι αρέσουν στους πολιτικούς. Τα γραπτά ωστόσο μένουν για να θυμίζουν σ' όλους πως το 1975 οι "επιστήμονες" της εποχής προειδοποιούσαν για την "παγκόσμια ψύξη". Η σημερινή εικόνα είναι απ' τη σελίδα 10 του φύλλου της 3ης Μαρτίου 1975 της τοπικής εφημερίδας "The Sedalia Democrat", στη Sedalia του Μισούρι των ΗΠΑ κι όπως βλέπετε και στις αρχές του 1975 "η κλιματική αλλαγή προβληματίζει τους επιστήμονες". Αν ωστόσο διαβάσετε το αρθράκι θα δείτε πως..

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Από το ekeda.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΕΚΕ-ΔΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 14 Δεκέμβρη 2017  και στη  συγκέντρωση  στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00.

Η κυβέρνηση επιμένει στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, εφαρμόζει την αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική της, η οποία άλλωστε ..

Ένα ακόμα "δώρο" στους εργοδότες η επιχείρηση περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος

Από το ekth.gr
Η Κυβέρνηση κινούμενη εκ διαμέτρου αντίθετα με τα μεγάλα λόγια που έλεγε προεκλογικά συνεχίζει να εφαρμόζει "τυφλά" τις απαιτήσεις των δανειστών και να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών. Με την επίμαχη τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, που απέσυρε για να την καταθέσει σε λίγες ημέρες και πάλι, στερεί από τους εργαζόμενους το βασικό μέσο συλλογικής δράσης κλείνοντας για ακόμη μια φορά το μάτι στη σκληρή και παραβατική εργοδοσία.

Μπορεί η Κυβέρνηση να ευαγγελίζεται εδώ..

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



                                Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

                        Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ!

                                       Στην Αθήνα, 10.30 π.μ. στην Ομόνοια!


      Στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοσίας- κεφαλαίου απαντάμε με οργάνωση της πάλης

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στους εργαζόμενους, αναπαράγοντας το παραμύθι περί «δίκαιης ανάπτυξης». Λέει ότι με την ανάπτυξη θα έρθουν καλύτερες μέρες, κρύβοντας ότι η ανάπτυξη θα αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν αναφέρονται στην ανάπτυξη, εννοούν την αύξηση της κερδοφορίας εργοδοτών εις βάρος των εργαζομένων.

Η «απελευθέρωση» των αγορών στον κλάδο της ενέργειας, μόνο δεινά έχει..