Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φτηνότερη βενζίνη – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
Από το fortunegreece.com
Ποιοι πληρώνουν περισσότερα από όσα αντέχει το πορτοφόλι τους.

Μια αναλυτική παρουσίαση των χωρών με την ακριβότερη και τη φτηνότερη βενζίνη στον κόσμο πραγματοποίησε το Bloomberg, σχολιάζοντας ότι σε γενικές γραμμές η πτώση της τιμής του πετρελαίου έκανε τα καύσιμα φτηνότερα.

Η έρευνα του Bloomberg, κατέταξε 61 χώρες με βάση όχι μόνο το ύψος της τιμής της βενζίνης αλλά κυρίως με το πόσο οι πολίτες κάθε χώρας μπορούν να αντέξουν το κόστος και ποιοι νιώθουν τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην αντλία. Σε αυτή τη λίστα η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος βενζίνης.

Η Ελλάδα παλεύει να..

Με Επιστολή στον ΟΗΕ η Άγκυρα Αμφισβητεί Πλήρως την Υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ
Από το energia.gr
Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο επιμένει η Τουρκία. Ειδικότερα, η Άγκυρα, με επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία δημοσιεύτηκε και ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Σεπτεμβρίου (Α/71/421) ,δηλώνει ότι έχει «απαράγραπτα» δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα δυτικά των ακτών της Κύπρου, έξω από τα στενά όρια των χωρικών υδάτων της, όπως μεταδίδει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μιχάλης Ιγνατίου ( mignatiou. com).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιστολή της Τουρκίας αφορά σε μια περιοχή που όχι μόνο επικαλύπτει ένα σημαντικό τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και Οικοπέδων για τα οποία ήδη υπάρχει διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, αλλά «εξαφανίζει» και την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή βάσει της επήρειας που έχουν όχι μόνο το Καστελόριζο και η Στρογγύλη, αλλά και η Ρόδος, η Κάρπαθος και η Ανατολική Κρήτη. 

Συγκεκριμένα, ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη (και νέος πρεσβευτής στην Ελλάδα) Χαλιτ Τσεβικ, με την επιστολή του προς...

Βλαντιμίρ Πούτιν: το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στην αγορά ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Βλαντιμίρ Πούτιν: το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στην αγορά ενέργειας
Από το naftikachronika.gr
Αύξηση καταγράφηκε στις τιμές του πετρελαίου, με την τιμή του Brent να σημειώνει υψηλό ενός έτους, μετά την απόφαση της Ρωσίας να συνταχθεί με τις χώρες του OPEC για πάγωμα στην παραγωγή πετρελαίου.

Οι χώρες-μέλη του OPEC προσανατολίζονται σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 700.000 βαρέλια/ημερησίως, ούτως ώστε η συνολική παραγωγή να φτάσει τα 32,5-33 εκατ. βαρέλια ως τις 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα συγκληθεί το Συμβούλιο του στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αντίστοιχες κινήσεις και από τη Ρωσία, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει σε συνέδριο ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη ότι..

Νίκος Χουντής: Απραξία στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων διαπιστώνει η Κομισιόν

Αποτέλεσμα εικόνας για Κομισιόν
Από το energypress.gr
Την απραξία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στο θέμα της πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, αποκαλύπτει ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί, σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ευρωβουλευτή, με ερώτησή του, κατήγγειλε τους θεσμούς και την Ελληνική Κυβέρνηση, ότι αποφάσισαν την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, που ήδη είναι η υψηλότερη στην ΕΕ, και μάλιστα χωρίς να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι

Αιολικά + φυσικό αέριο + εισαγωγές στη Νότια Αυστραλία = πανάκριβες τιμές ηλεκτρισμού και ΓΕΝΙΚΟ μπλακ άουτ!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το Grattan Institute είναι ένα Αυστραλιανό think tank, μια "δεξαμενή σκέψης", που ιδρύθηκε το 2008 απ' την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και την Πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια και παρακολουθεί επτά τομείς της πολιτικής: Προϋπολογισμούς & Φόρους, Ενέργεια, Υγεία, Ανώτερη Εκπαίδευση, Παραγωγικότητα, Σχολική Εκπαίδευση, Μεταφορές & Πόλεις. Στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και δέχεται χρηματοδοτήσεις κι από ιδιωτικούς φορείς.

Κατά σατανική σύμπτωση στις 25 Σεπτέμβρη, τρεις μέρες πριν το ΓΕΝΙΚΟ μπλακ άουτ στη Νότια Αυστραλία, το Grattan Institute έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση "Keeping the lights on: lessons from South Australia’s power shock", της οποίας το εξώφυλλο φαίνεται πιο πάνω. Η έκθεση κυκλοφόρησε στα πλαίσια της παρακολούθησης της πολιτικής για την ενέργεια και το "power shock" της Νότιας Αυστραλίας, στο οποίο..

Ποιες γενιές βρίζουν περισσότερο εν ώρα εργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιες γενιές βρίζουν περισσότερο εν ώρα εργασίας
Από το newmoney.gr
Είναι πολύ πιθανό για τη γενιά των millennials να βρίσουν στο χώρο εργασίας τους, ενώ μεταξύ των δύο φύλων οι γυναίκες είναι αυτές που είναι πιο πιθανό να "ρίξουν" βαριές βρισιές.

Περίπου τα 3/4 των γυναικών μάνατζερ και στελεχών παραδέχονται πως έχουν βρίσει στη δουλειά, σύμφωνα με μία νέα έρευνα με δείγμα 1.500 Αμερικανών, από την πλατφόρμα Wrike. Όλα αυτά σε σύγκριση με ένα 58% των εργαζομένων των γενεών Generation X και των Baby Boomers που παραδέχθηκαν πως έχουν βρίσει. Περίπου 2/3 των millennials βρίζουν στην εργασία τους, ενώ οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν λιγότερο πρόβλημα σε σχέση με τους άντρες στο να γίνεται κάτι τέτοιο.

Η ποσότητα των βρισιών μπορεί να ..

Γερμανία: Κάλεσμα για απαγόρευση κινητήρων εσωτερικής καύσης ως το 2030

Αποτέλεσμα εικόνας για Γερμανία: Κάλεσμα για απαγόρευση κινητήρων εσωτερικής καύσης ως το 2030
Από το naftemporiki.gr
Την περασμένη εβδομάδα το ομοσπονδιακό νομοθετικό σώμα της Γερμανίας ενέκρινε ένα ψήφισμα που ζητά την απαγόρευση όλων των νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης ως το 2030.

Το ομοσπονδιακό διαβουλευτικό σώμα αποτελείται από εκπροσώπους των 16 κρατιδίων της Γερμανίας, αλλά τα ψηφίσματά του δεν έχουν την ισχύ νόμου. Επιπλέον, καθώς η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε νόμος που απαγορεύει την πώληση τέτοιων οχημάτων θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, παρά το μη δεσμευτικό χαρακτήρα του ψηφίσματος, η κίνηση αποτελεί ..

Η BP εγκατέλειψε σχέδια γεωτρήσεων στη Νότια Αυστραλία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Από το energypress.gr
Η BP εγκατέλειψε τις έρευνες υδρογονανθράκων στον μεγάλο αυστραλιανό όρμο στη Νότια Αυστραλία, καθώς ανακοίνωσε πως το έργο δεν θα ήταν εμπορικά βιώσιμο.

Το εν λόγω σχέδιο είχε αντιμετωπίσει αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις που προειδοποιούσαν για πιθανές διαρροές της κλίμακας του Deepwater Horizon, δηλαδή του μεγάλου ατυχήματος που σημειώθηκε το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, και ζητούσαν επανειλημμένως πληροφορίες για τα σχέδια της BP από την εθνική ρυθμιστική αρχή ενεργειακής ασφάλειας.

Σήμερα η BP ανακοίνωσε πως ..