Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Πετρέλαιο: Πολύ... πολύτιμο για να πεθάνει

Από το naftemporiki.gr
Πριν από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2016,  η Σαουδική Αραβία ανακοίνωνε ότι ετοιμάζεται για έναν κόσμο... χωρίς πετρέλαιο. Και πριν από λίγες ημέρες μία άλλη μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός δύναμη, η Νορβηγία, δήλωνε ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο, που δημιουργήθηκε χάρη στα πλούσια έσοδα από τον μαύρο χρυσό, ετοιμάζεται να απαλλαγεί από τις πετρελαϊκές μετοχές. Ο συμβολισμός αδιαμφισβήτητος. Αλλά στην πράξη..

Ομάδα με επικεφαλή Έλληνα φτιάχνει ειδική συσκευή που παράγει καύσιμα... δωρεάν (φωτο)

Από το pronews.gr
Ειδική συσκευή έρχεται σε επαφή με τον αέρα, εκτίθεται στο φως του ήλιου και αρχίζει να παράγει καύσιμα δωρεάν!

Μια ιδέα που έχει βαλθεί να μετουσιώσει στην πράξη σε συνεργασία με την Toyota Motor Europe το Ολλανδικό Ινστιτούτο για την βασική έρευνα στην Ενέργεια (DIFFER) με επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας έναν συμπατριώτη μας, τον χημικό μηχανικό Μιχάλη Τσαμπά.

Η συνεργασία στοχεύει ..

Σαουδική Αραβία: ΗΠΑ και Κίνα θα οδηγήσουν την υγιή παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019

Από το bankingnews.gr
Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα οδηγήσουν το 2019 την υγιή παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih, προσθέτοντας, πως είναι πολύ νωρίς για αλλαγές στην πολιτική του ΟΠΕΚ. 

Ο ΟΠΕΚ και τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη, με τα οποία συνεργάζεται θα έχουν σύνοδο στη Βιέννη στις 17-18 Απριλίου ενώ και μια άλλη..

"Οδηγίες" από το Ίδρυμα Ροκφέλερ στο Σύριζα, για το νέο τρόπο αποτίμησης των λιγνιτικών μονάδων.


Από το greeklignite.blogspot.com

Άρον-άρον, ξεπούλησον αυτάς!
Ο λόγος φυσικά για το ξεπούλημα όσο-όσο κι όπως-όπως των τριών λιγνιτικών μονάδων, (2x300MW στη Μεγαλόπολη + 1x330MW στη Μελίτη, μαζί με τα ορυχεία, τα αποθέματα, το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις άδειές τους), μονάδες που, για να μην ξεχνιόμαστε, είχε επιλέξει η ΕΕ. Η νέα διάταξη για επανάληψη του διαγωνισμού περιλήφθηκε ως άρθρο 87 στο νόμο "Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναµικού της Χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ιδιοκτησιακός διαχωρισµός δικτύων διανοµής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις". Είναι τέτοια η βιασύνη του Σύριζα να τελειώνει, που η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ορίζεται σε μόλις επτά (7) ημέρες απ' τη δηµόσια πρόσκληση, που θα δηµοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ Α.Ε. Ο νόμος ψηφίστηκε ..

Σε ιστορικά χαμηλά τα επίπεδα πάγου στον Βερίγγειο Πορθμό

Από το naftikachronika.gr
Τα επίπεδα πάγου στον Βερίγγειο Πορθμό βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά αυτόν τον χρόνο, με την έκταση του πάγου να εκτιμάται ότι έχει μειωθεί από 566.000 τετραγωνικά χλμ. σε 193.000 τετραγωνικά χλμ. την περίοδο 27 Ιανουαρίου- 3 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το National Snow and Ice Data Center στο Κολοράντο.

Η επιταχυνόμενη μείωση των πάγων στον Βερίγγειο Πορθμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, πέραν του ότι ..