Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Είναι καιρός να επανεξετάσουμε τον αγωγό Keystone XL;



Με χώρες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίζουν αυξανόμενη ενεργειακή ανασφάλεια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πολλοί αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τον εφοδιασμό τους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι αυξανόμενες τιμές και οι σοβαρές ελλείψεις έχουν δείξει πόσο εξαρτημένος είναι ο κόσμος από το..

Η Shell διαγράφει 5 δις. δολ στη Ρωσία

 



Η Shell διαγράφει 5 δις. δολ. από τις επενδύσεις της στη Ρωσία καθώς όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα οι Ρώσοι της είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στον εφοδιασμό φυσικού αερίου.

Οι αγορές προσπαθούν να βρουν μετά την βραχυπρόθεσμη διορθωτική..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 


Ο Δ. Μελισσανίδης ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το 47,1% των ΕΛΠΕ από τον Λάτση περίπου για 1 δισεκ. ευρώ

 


Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 47,1% που κατέχει η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση στα Ελληνικά Πετρέλαια έχει εκδηλώσει ο επιχειρηματίας, εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές.

Μετά την επιτυχημένη και άκρως επικερδής έξοδο του από τον ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έχοντας τεράστια ρευστότητα εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για...

Elpedison: Μπήκαν μπουλντόζες για τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη – Τον Ιούνιο και η επενδυτική απόφαση


 

Ξεκίνησαν από την Elpedison οι προπαρασκευαστικές τεχνικές εργασίες για την κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα μονάδα ισχύος 860 MW έρχεται να..

Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 6/4, η εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής δωρεάς ενός οχήματος minivan, από τον όμιλο ΕΛ.ΠΕ στο Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

 







Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, της Τετάρτης 6 Απριλίου, στον χώρο το Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης, η παραλαβή δωρεάς, από τον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» προς το 11ο παράρτημα Κοζάνης – Δυτικής Μακεδονίας, ενός οχήματος minivan..

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑ (OIL) 6/4/2022

 


Some Indian refiners set to cut May Saudi oil, snap up Russian barrels

 



NEW DELHI—At least two Indian refiners plan to buy less Saudi oil than usual in May, after the kingdom raised the official selling price (OSP) to record highs for Asia, two sources said on Wednesday, as India increases purchases of cheap Russian crude.

India, the world's third biggest oil importer and consumer, has been hit hard by rising..

ΕΛΠΕ: Πώς και σε ποιες περιοχές προχωρούν τις έρευνες για φυσικό αέριο

 


Για τη συνέχιση των προγραμμάτων έρευνας που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις θαλάσσιες παραχωρήσεις της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης είναι αποφασισμένος ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισης κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για..

ΕΛΠΕ: ΤΑ 3 νέα έργα Φ/Β 675 MW - Στα 250 MW η Αποθήκευση - Στόχος τα 2 GW μέχρι το 2030



 

Το όραμα των ΕΛΠΕ δεν σταματά στο φωτοβολταϊκό πάρκο των 204,3 MW, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κοζάνη. Μετά από αυτήν την εμβληματική επένδυση των 130 εκατ. ευρώ, ακολουθούν άμεσα και άλλα τρία πρότζεκτ, περίπου 400 εκατ. ευρώ, τα οποία θα φέρουν τα Ελληνικά Πετρέλαια πιο κοντά..