Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Κατά 5,8% σε 7,06 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αυξήθηκαν οι εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας τον Οκτώβριο

Από το worldenergynews.gr
Κατά 5,8% σε 7,06 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), από 6,67 εκατομμύρια bpd τον προηγούμενο μήνα, αυξήθηκαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Reuters.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Prince Abdulaziz bin Salman είπε ότι η παραγωγή πετρελαίου του βασιλείου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕ.ΣΥ. Β.Ε.Θ


ΤΑΙΠΕΔ: Καταλληλότερη η πώληση των μετοχών των ΕΛΠΕ σε τρία διαδοχικά «πακέτα»

Από το worldenergynews.gr
Ανοιχτό παραμένει το ποσοστό των ΕΛΠΕ που θα διαθέσει το δημόσιο  μέσω του Χρηματιστηρίου αλλά και το χρονοδιάγραμμα εκκίνησης της σχετικής διαδικασίας. Και τα δύο αυτά ζητήματα σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ εξαρτώνται από το timing της χρηματιστηριακής αγοράς.
Δεδομένου ότι η διάθεση του πακέτου μετοχών θα γίνει βάσει του νόμου με  discount  για να ξεκινήσει η διαδικασία..

Στην πρίζα… το ΤΑΙΠΕΔ για τα ενεργειακά πωλητήρια

Από το euro2day.gr
Ίσως κι εντός του 2020 το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να καθαρίσει… το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού του χαρτοφυλακίου με τις αποκρατικοποιήσεις εταιρειών και τις παραχωρήσεις υποδομών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με τα όσα έκαναν χθες γνωστά τα διοικητικά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος Άρης Ξενόφος και ο διεθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης.

Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη είναι η πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών με τους επικεφαλής..

H Total ο μεγάλος ρυθμιστής στα πετρέλαια της Λιβύης

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός γαλλικός κολοσσός Total φαίνεται πως εξελίσσεται σε βασικό νικητή στη «μάχη» για την εκμετάλλευση των διυλιστηρίων της Λιβύης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας και των αρμόδιων κρατικών αρχών στην Τρίπολη, η Total θα εξαγοράσει το μερίδιο της Marathon στις παραχωρήσεις που αφορούν το κοίτασμα Waha, στη λεκάνη της Σύρτης, στη Λιβύη. Η Total θα εξαγοράσει τις μετοχές..

Προϋπολογισμός 2020: Αισιοδοξία, αβεβαιότητα, προβληματισμός Γιάννης Παναγόπουλος Πρόεδρος ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Ο Προϋπολογισμός του 2020 έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Διαμορφώνει ένα πλαίσιο παρεμβάσεων στην οικονομία σε μια περίοδο όπου η χώρα μας θέλει να εξέλθει οριστικά από την οικονομική αστάθεια και την κρίση των τελευταίων χρόνων και να μεταβεί σε ένα νέο κύκλο οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας και ανάπτυξης. Η αξιολόγηση του προϋπολογισμού πρέπει συνεπώς να γίνει..

Νέος Πρόεδρος στο ΕΚΘ ο Χάρης Κυπριανίδης

Από το ekth.gr
Μετά την παραίτηση του επί εννέα χρόνια προέδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης, εκλέχθηκε χθες 17/12 από την Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΘ, νέος πρόεδρος ο Χάρης Κυπριανίδης.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΚΘ συνήλθε η Ολομέλεια της Διοίκησης του, και μετά από πρόταση της πλειοψηφούσας από..

Προσφυγή κατά της ΡΑΕ για το εργοστάσιο της Motor Oil στη Σούδα

Από το zarpanews.gr
Προσφεύγουν κατά της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την άδεια σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόλπο της Σούδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων, η ένσταση-ενδικοφανής προσφυγή κατά της ΡΑΕ γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Κρήτης, για την..

ΕΛΠΕ: Πάει πίσω η πώληση, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα - Βασική παράμετρος οι συνθήκες της αγοράς

Από το energypress.gr
Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνο της μη πώλησης των μετοχών του Δημοσίου, γύρω από την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Μετά την απόφαση του έτερου βασικού μετόχου της Paneuropean να μη συμμετάσχει σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια..