Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Το παράδοξο των πετρελαϊκών: Βουτιά στις τιμές, άλμα στα κέρδη

Από το naftemporiki.gr
Οι κορυφαίες πετρελαϊκές της Δύσης αποδείχθηκαν άκρως ανθεκτικές στη βουτιά των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και πέτυχαν υψηλότατα κέρδη για ακόμη μία χρονιά. 

Σήμερα οι δύο κορυφαίες αμερικανικές επιχειρήσεις, Exxon Mobil και Chevron παρουσίασαν καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, ακολουθώντας στο δρόμο που χάραξε από την περασμένη εβδομάδα ο αγγλο-ολλανδικός κολοσσός Royal Dutch Shell.

Οι διεθνείς τιμές του αργού..

ΟΠΕΚ: Κατά 900.000 βαρέλια υποχώρησε η παραγωγή τον Ιανουάριο - JBC Energy

Από το capital.gr
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 900.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη συμβουλευτική JBC Energy, ξεπερνώντας τη μείωση των 800.000 βαρελιών την ημέρα που είχε συμφωνηθεί από τον Οργανισμό στη συνεδρίαση του περασμένου Δεκεμβρίου στη Βιέννη. 

Περίπου το μισό της μείωσης της παραγωγής, που πλέον διαμορφώνεται στα 30,85 εκατ. βαρέλια την ημέρα, προήλθε από την εθελοντική περικοπή..

ΗΠΑ: Καθαρός εξαγωγέας ενέργειας για πρώτη φορά μετά από 67 χρόνια;

Από το naftikachronika.gr
Oι ΗΠΑ αναμένεται να αποτελέσουν καθαρό εξαγωγέα ενέργειας το 2020, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα η ραγδαία αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου και σχιστολιθικού πετρελαίου θα έχει σαν αποτέλεσμα οι ΗΠΑ το επόμενο έτος να εξαγάγουν περισσότερη ενέργεια απ’ ότι εισαγάγουν, κάτι το οποίο έχει..

Μπορεί η Ευρώπη να ξεφύγει από τα δίχτυα της Gazprom;

Από το energypress.gr
Η διαμάχη ανάμεσα στη ρωσική εταιρεία- κολοσσό του φυσικού αερίου Gazprom και στην ουκρανική κρατική εταιρεία αερίου Naftogaz έχουν προκαλέσει μια πολιτική και οικονομική καταιγίδα. Η “μεγαλύτερη εμπορική διαιτησία στην ιστορία” είναι μια μάχη με βήματα μπρος και πίσω νομικών δράσεις που αφορούν συμβάσεις από το διάστημα 2009-2019. Αυτές οι νομικές δράσεις προκάλεσαν μια μεγάλη ποικιλία αμφισβητήσεων, μεταξύ των οποίων υπο-παράδοση αερίου και συμβατικές παρεξηγήσεις. Η Gazprom συναλλάσσεται ..

Baker Hughes: Μεγάλη μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρίες μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν στο χαμηλότερο επίπεδο  οκτώ μηνών, καθώς περιορίζονται οι δαπάνες για νέα πηγάδια φέτος.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 15 οι πλατφόρμες εξόρυξης την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 847, το χαμηλότερο επίπεδο..