Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων με Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, Ελληνικό και εξυγίανση της ΔΕΗ στο τελευταίο τρίμηνο 2019 με στόχο 3,5 δισ και επενδυτικό κλίμα

Από το bankingnews.gr
Μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς το τελευταίο τρίμηνο του 2019 με στόχο να προσελκύσει το διεθνές κεφάλαιο, να δημιουργήσει σκηνικό επενδυτικής ευφορίας και να ενισχύσει την οικονομία.
Υπάρχουν μεγαλόπνοα σχέδια αλλά και σοβαρά εμπόδια σε ορισμένα από τα δύσκολα εγχειρήματα των προς ιδιωτικοποίηση εταιριών.
-Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ποσοστό πώλησης 30% μπορεί να συγκεντρώσει 1 δις λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος. 
-Τα ΕΛΠΕ μετά ...

Επιταχύνει για την περιοχή νότια της Κρήτης η ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Η βελτίωση του γεωλογικού μοντέλου Νότια της Κρήτης αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΕΔΕΥ προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες για προσέλκυση ενδιαφερομένων και στις υπόλοιπες περιοχές που δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμα.

Ως γνωστόν, η περιοχή νότια της Κρήτης συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον λόγω των γνωρισμάτων της και της συνάφειας που παρουσιάζουν ...

Στο Ευρωδικαστήριο προσέφυγε η Nord Stream 2AG - Ζητεί άρση των τροπολογιών στην κοινοτική οδηγία για το φυσικό αέριο

Από το worldenergynews.gr
Η Nord Stream 2 AG που έχει την έδρα της στην Ελβετία και είναι ο διαχειριστής του αγωγού Nord Stream-2, προσέφυγε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο ζητώντας να αρθούν οι τροπολογίες που έγιναν στην Οδηγία για το φυσικό αέριο (η οποία συνιστά τμήμα του τρίτου ενεργειακού πακέτου της ΕΕ), ανακοίνωσε σήμερα 26/7/2019 η εταιρεία.

Η εταιρεία Nord Stream 2 AG, η οποία διαχειρίζεται..