Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η χειραφέτηση των νέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αρνητική επιρροή των μεγάλων καπνοβιομηχανιών, είναι μία από τις στρατηγικές για πιο υγιείς χώρους εργασίας

Από το osha.europa.eu
Πώς θα προστατεύσουμε καλύτερα τους νέους από τη χειραγώγηση της καπνοβιομηχανίας; Αυτό είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος , την οποία γιορτάζουμε στις 31 Μαΐου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του καρκίνου του μαστού .

Η ενημέρωση των νέων για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προώθηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος απαλλαγμένου από καπνό. Όπως κάθε χρόνο, ο EU-OSHA συμμετέχει..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Εισαγωγή μέτρων Δίκαιης Μετάβασης στις νέες Εθνικά Καθορισμένες Συνεισφορές (NDCs) για την αύξηση φιλοδοξίας των στόχων για το κλίμα

Από το gsee.gr
                  
                         Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Υπόψη Υπουργού, κου Κ. Χατζηδάκη
Θέμα: Εισαγωγή μέτρων Δίκαιης Μετάβασης στις νέες Εθνικά Καθορισμένες Συνεισφορές
(NDCs) για την αύξηση φιλοδοξίας των στόχων για το κλίμα

Κύριε Υπουργέ,
Αποτελεί κοινή πλέον ομολογία, και σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα κατ’αποτέλεσμα επιτυχή, ότι η
κοινωνία ανταποκρίθηκε και ενήργησε αλληλέγγυα στην προσπάθεια ανακοπής της διασποράς
της πανδημίας του Covid-19. Ωστόσο, εάν και η διαχείριση..

Αποθήκευση πετρελαίου σε πλοία: Τι μέλλει γενέσθαι

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με την Alphatanker, «προσωρινό stop» έχει λάβει η φρενίτιδα παροπλισμών VLCCs για αποθηκευτικούς λόγους, καθώς, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, σημαντική μείωση σημειώθηκε στις συμφωνίες ναύλωσης για αποθήκευση πετρελαίου.

Στην ανάλυση της Alphatanker σχετικά με τις προοπτικές των τιμών πετρελαίου, εκτιμάται ότι το contango (όταν η spot τιμή ενός εμπορεύματος..

Το δίλημμα του OPEC+ για τα μέτρα περικοπών στο πετρέλαιο - Τα «όπλα» Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας

Από το worldenergynews.gr
Αντικρουόμενα είναι τα σχέδια του ΟΠΕΚ σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου μετά τα πρώτα σημάδια της πορείας του μαύρου χρυσού.Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, η Ρωσία σύμφωνα με άλλες πηγές εξετάζει την επέκταση των τρεχουσών περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου μετά τα τέλη Ιουνίου. Οι άλλες πηγές ανέφεραν ότι η Ρωσία σχεδίαζε να μειώσει τις περικοπές από τον Ιούλιο.
Αυτή είναι μια τέλεια απεικόνιση ..

Σωρευτική εκπροσώπηση φωτοβολταϊκών: τα μηνύματα από Βρετανία, Αυστραλία και Μεξικό!


Από το greeklignite.blogspot.com
Πριν λίγες ημέρες ανέβηκαν στη Διαύγεια τρεις ακόμα αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για χορήγηση "άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας Εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας", συνολικής ισχύος 1.450MW, απ' τα οποία τα 1.000MW πήρε η ΔΕΗ. Ουσιαστικά πρόκειται για Σωρευτική Εκπροσώπηση Μικρών Φωτοβολταϊκών (Φ/Β), τα οποία με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ενώσουν δυνάμεις και να δώσουν ενιαία προσφορά στην ημερήσια αγορά, αν και όταν κάποτε λειτουργήσει το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Θυμάται άραγε κανείς πως αυτό έπρεπε να υπάρχει ήδη απ' το .

Δέσμευση της Rosneft για εκπλήρωση των υποχρεώσεών της στην προμήθεια πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Rosneft δεν διαθέτει αρκετό αργό για να στείλει σε αγοραστές με τους οποίους έχει μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας, καθιστώντας δύσκολο για τη ρωσική εταιρεία να συνεχίσει τις μειώσεις πετρελαίου ρεκόρ πέρα ​​από τον Ιούνιο, ανέφεραν τέσσερις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα  στο Reuters.

Η Rosneft είπε στο υπουργείο Ενέργειας ότι θα ήταν δύσκολο να διατηρηθούν περικοπές έως το τέλος του έτους, καθώς έπρεπε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Ε.Π.Φ.Χ


Energean: Ξεκίνησε η τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου Karish στη θάλασσα του Ισραήλ

Από το energypress.gr
Νέο ορόσημο για την Energean και το project ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στη θάλασσα του Ισραήλ, καθώς εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση του αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο από το FPSO “EnergeanPower” στο σύστημα μεταφοράς αερίου της χώρας. Έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του χερσαίου τμήματος του αγωγού στο Dor.

Η τοποθέτηση γίνετα..