Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Η Chevron αναφέρει τα δεύτερα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της ποτέ

 




Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron (NYSE:CVX) εντάχθηκε στο πλήθος κερδών της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου για το τρίμηνο, ξεπερνώντας εύκολα τις εκτιμήσεις κερδών των αναλυτών.

Για το τρίτο τρίμηνο, η Chevron Corp κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο τριμηνιαίο κέρδος ποτέ λόγω της αυξημένης ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και της ..

Ξεκινά η παραγωγή του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής CO2 σε μεθανόλη στον κόσμο

 





Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής CO2 σε μεθανόλη εμπορικής κλίμακας στον κόσμο ξεκίνησε την παραγωγή στο Anyang, στην επαρχία Henan, στην Κίνα. Η εγκατάσταση αιχμής είναι η πρώτη του τύπου της στον κόσμο που παράγει μεθανόλη - ένα πολύτιμο καύσιμο και χημική πρώτη ύλη - σε αυτή..

Eni: Φυσικό αέριο και LNG υπερδιπλασίασαν τα κέρδη του γ΄τριμήνου

 



Ανώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου για τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο Eni χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στο φυσικό αέριο και LNG.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη κατά την περίοδο ανήλθαν..

Επίσημο: Τέλος τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην Ε.Ε από το 2035

 




Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε χθες Πέμπτη “το πιστοποιητικό θανάτου” των καινούργιων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035. Οι ευρωβουλευτές και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών κατέληξαν σε συμφωνία με σκοπό την τήρηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για την κλιματική ουδετερότητα.

Για “ιστορική απόφαση της ΕΕ για το κλίμα” έκανε λόγο..

Ταϊβάν: Μεγάλη έκρηξη στο διυλιστήριο πετρελαίου CPC Dalin – Δεν υπάρχουν τραυματίες



 Έκρηξη σημειώθηκε στο κρατικό διυλιστήριο της Ταϊβάν CPC Dalin στη νότια πόλη Καοσιούνγκ χθες βράδυ, με πλάνα και εικόνες που μετέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δείχνουν πυκνό καπνό πάνω από το εργοστάσιο, δήλωσαν αξιωματούχοι που πρόσθεσαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο συμβάν.

Φωτιά φαινόταν να μαίνεται πάνω από..

Η Ιταλία εκδίδει «παρηγορητική επιστολή» για να αποτρέψει τη διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου της Lukoil





 Οι ιταλικές αρχές παρείχαν στη Lukoil μια «παρηγορητική επιστολή» για να βοηθήσουν ένα  διυλιστήριο  που κατέχει στη Σικελία να λάβει τραπεζική χρηματοδότηση για να αγοράσει μη ρωσικό πετρέλαιο και να παραμείνει..